سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه های دارویی در ماه مبارک رمضان

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افرادی که در ماه مبارک رمضان مجبور به استفاده از دارو هستند باید قبل از روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ؛ عباس اخگری افزود: مصرف آب و مایعات نقش بسیار مهمی در دفع داروها و متابولیت های ناشی از آنها دارد و در صورت روزه داری، بیماران در فاصله افطار تا سحر باید به میزان کافی آب و مایعات بنوشند.

وی گفت: در صورتی که لازم است دارویی با معده خالی مصرف شود بهترین زمان مصرف دارو یک ساعت قبل از سحری و یا دو ساعت بعد از افطار است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: روزه داران تحت هیچ شرایطی وعده های دارویی خود را به صورت خودسرانه قطع نکنند و تغییر در زمان استفاده از دارو ممکن است در روند درمان اختلال وارد کند.

اخگری گفت: قطع ناگهانی برخی از داروها مانند بیماری صرع بسیار خطرناک است و اثر بخشی بسیاری از داروها ارتباط مستقیمی با مصرف به موقع آن در زمان معین دارد بنابراین بیماران در زمان روزه داری به صورت خودسرانه نوبت داروی خود را قطع نکنند.

وی افزود: آنتی بیوتیک ها از جمله داروهایی هستند که باید در زمان مشخص مصرف شود و امکان تغییر ساعت آنها وجود ندارد، اما پزشک معالج شما می تواند با در نظر گرفتن نوع بیماری شما آنتی بیوتیکی را انتخاب کند که بابرنامه روزه داری شما تداخل پیدا نکند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماران دیابتی باید پیش از شروع ماه مبارک رمضان تحت بررسی پزشکی قرار گیرند.بیماران باید از نظر سطح قند، فشار خون، چربی خون، انعقاد خون و بررسی کلی وضعیت بیوشیمی خون پایش گردند و بر این اساس رژیم غذایی و دارویی مختص هر بیمار قبل از شروع ماه رمضان تعیین می شود.
 
اخگری افزود: بیمارانی که انسولین مصرف می کنند باید با پزشک خود مشورت نمایند و در تمام بیماران دیابتی تنظیم و کنترل مرتب قند خون بسیار مهم است.
 

انتهای پیام//م.ن
 

توصیه های دارویی برای بیماران در ماه  مبارک رمضان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.