سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رهبر:

آموزش عالی نیازمند بازمهندسی جدی در رشته‌هاست/ اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه آزاد احیا می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به بازمهندسی رشته‌ها در آمایش از اجرا نشدن آمایش علمی در دانشگاه‌ها انتقاد کرد.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در اولین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی (از دور جدید) که امروز با حضور معاونان دانشگاه و روسای مراکز استان دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان مرکزی برگزار شد، با تبریک حلول ماه مبارک رمضان و با اشاره به فرا رسیدن سی و ششمین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: بهار ۳۶ سالگی دانشگاه آزاد اسلامی با هفته اول ماه مبارک رمضان مقارن شده که امیدواریم خداوند به کار ما خیر و برکت بدهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان، ماه تحول فرهنگی از درون است، اظهار کرد: مصادف شدن این ایام با سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی را می‌توان اینگونه تعبیر کرد که این تقارن بتواند باعث تحول در دانشگاه آزاد اسلامی شود؛ امیدواریم با دست توانمند شما روسای استان‌ها و واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی بتوانیم با برنامه‌ریزی مناسب،  تحول جدی در امور فرهنگی ایجاد کنیم.

 رهبر با تاکید بر اینکه نظام آموزش عالی ما نیاز به یک بازمهندسی جدی در رشته‌ها دارد، گفت: برنامه‌ریزی ما در دانشگاه آزاد اسلامی باید به گونه‌ای باشد که قطب‌بندی علمی در استان‌ها براساس نیاز‌های نسبی منطقه‌ای، نیاز جامعه و توانمندی‌های واحد‌ها باشد.

نظام آموزشی نیاز به پوست اندازی دارد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نظام آموزشی ما نیاز به پوست‌اندازی دارد، بیان کرد: این موضوع نه تنها باید مورد توجه دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد، بلکه وزارت علوم و متولیان آموزش عالی کشور باید یک تغییر رویه را در دستور کار قرار دهند تا آمایش علمی که تاکنون اجرایی نشده، محقق شود.

وی با انتقاد از  اجرایی نشدن آمایش علمی در نظام آموزش عالی کشور، گفت: متاسفانه دانشگاه‌های ما به صورت سنتی همان رویه‌ای که از ۸ دهه گذشته وجود داشته را ادامه می‌دهند که این روند مطلوب نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و نمی‌تواند دردی از درد‌های مردم را دوا کند.

دانشگاه نباید مجمع الجزایری دنبال شود

 رهبر با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک مجموعه واحد و متحد است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی را همواره به صورت یک مجموعه واحد می‌بینیم و اینگونه نیست که این دانشگاه مجمع‌الجزایری و ملوک‌الطوایفی اداره شود؛ استان‌ها باید به صورت یکپارچه واحد‌های خود را مدیریت کرده و سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی هم واحد‌ها و مراکز دانشگاهی را به صورت یکپارچه مدیریت کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برنامه‌های عملیاتی این دانشگاه در سال ۹۷ اظهار کرد: تا ۱۵ اردیبهشت به معاونت‌ها مهلت دادیم که با هماهنگی استان‌ها برنامه‌های آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، ورزشی، علوم پزشکی وغیره  را تدوین کنند تا تبدیل به برنامه‌های اقدام و عمل در سال ۹۷ شود.

وی افزود: با توجه به این موضوع، توافق‌نامه برنامه‌های عملیاتی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با روسای استان‌ها به امضا خواهد رسید تا همه متعهد به اجرای این برنامه‌ها شوند.

 رهبر در ادامه گفت: اعتقاد بنده این است که اگر یک خط برنامه نوشتیم، باید همه توان خود را برای اجرایی شدن آن به کار بگیریم و همزمان سراغ برنامه‌های دیگر نرویم.

توجه به درآمدزایی دانشگاه  از محل غیرشهریه ای

وی با بیان اینکه برنامه‌های سال ۹۷ را براساس شاخص‌های تعیین شده در استان‌ها عملیاتی می‌کنیم، گفت: یکی از محور‌هایی که زمان بررسی بودجه سال ۹۷ دانشگاه آزاد اسلامی در هیات امنا بر آن تاکید شد، درآمدزایی از محل‌های غیرشهریه‌ای بود که این موضوع یکی از ماموریت‌های ویژه معاونت پژوهش و فناوری است تا بتواند از محل برنامه‌های اقتصاد دانش بنیان، برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت، آموزش‌های حرفه‌ای وغیره درآمدزایی کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: برای نظارت بر تدوین و اجرای برنامه‌های عملیاتی واحد‌ها قرار است بنده و معاونان دانشگاه پس از پایان ماه مبارک رمضان به همان شیوه که در اواخر سال گذشته برای بررسی بودجه پیشنهادی به استان‌ها سفر می‌کردیم، با حضور در مراکز استان طرح‌ها و برنامه‌های عملیاتی واحد‌ها به ویژه در حوزه درآمدزایی غیرشهریه‌ای را بررسی کنیم.

راه اندازی سامانه هوشمند برای  ارزیابی وضعیت تامین کالا‌ها 

 رهبر با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «حمایت از کالای ایرانی» از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی باید به سمت تحقق این شعار برود و این شعار زمانی محقق خواهد شد که کیفیت محصولات داخلی افزایش یابد و دانشگاه‌ها می‌توانند به افزایش کیفیت محصولات داخلی کمک کنند.

وی در پایان به راه‌اندازی سامانه هوشمند تدارکات دانشگاه آزاد اسلامی به منظور ارزیابی وضعیت تامین کالا‌ها و تجهیزات مورد نیاز دانشگاه از میان نشان‌های ایرانی اشاره کرد و گفت: این سامانه برای حمایت و خرید کالا‌های ایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی طراحی شده و به زودی اجرایی خواهد شد. براساس ابلاغیه به کمیسیون معاملات مرکزی دانشگاه، تاکید شده که اهتمام به خرید کالای ایرانی از سوی کمیسیون معاملات واحدها، استان‌ها، واحد‌های جامع مستقل و سازمان سما به عنوان یک الزام در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.