وی بیان کرد: در ساعت ۲۲ و ۴۱ دقیقه روز پنجشنبه (۲۷ اردیبهشت) زمین و سیاره ناهید به جدایی زاویهای ۴.۸ درجه نسبت به یکدیگر میرسند؛ در این ساعت ماه و ناهید غروب کردهاند بنابراین در شامگاه این روز و پس از غروب خورشید این اجرام در کمترین فاصله نسبت به یکدیگر از دید ناظر زمینی مشاهده میشوند.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: سیاره ناهید با قدر (درجه روشنایی) ۳.۹- پرنورترین جرم آسمان پس از ماه بوده و به همین علت به ملکه آسمان مشهور است؛ ماه قمر زمین بوده و به گرد زمین میچرخد؛ سیاره ناهید هم بدون داشتن قمر به دور خورشید گردش میکند.
عتیقی درباره اسم دیگر سیاره ناهید، گفت: در نجوم قدیم به این سیاره ستاره صبحگاهی و شامگاهی میگفتند که با پیشرفت علم مشخص شد که این جرم سیاره است و ستاره نیست و به علت اینکه مدارش از زمین به خورشید نزدیکتر است گاهی اوقات در صبحگاه و در برخی ماهها در شامگاه دیده میشود.
وی تأکید کرد: سیاره ناهید جوی متراکم دارد و در اطراف آن به طور کامل ابرهای متراکم قرار گرفتهاند.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران درباره شرایط دیدن همنشینی ماه و ناهید در غروب روز پنجشنبه، تصریح کرد: افراد برای دیدن همنشینی ماه و ناهید در غروب روز پنجشنبه باید به افق شرق- شمال شرق آسمان نگاه کنند در این صورت جرم ستاره مانند بسیار پرنوری را در سمت راست و بالاتر از هلال ماه مشاهده میکنند که همان سیاره ناهید است؛ سیاره ناهید و هلال ماه الهامبخش طراحی پرچم بعضی از کشورها هم هستند.
عتیقی یادآور شد: همنشینی هلال ماه و سیاره ناهید در غروب روز پنجشنبه و در میانه صورت فلکی گاو و ۲پیکر و بر فراز صورت فلکی شکارچی مشاهده میشود.
انتهای پیام/