فدریکا موگرینی که به نمایندگی اتحادیه اروپا در مذاکرات هسته ای شرکت کرده بود، فهرستی از پیشنهادات ارائه کرد که احتمالا در کل برای متقاعد کردن سران ایران برای حفظ توافق کافی نیست اما در واشنگتن به منزله مشتی در برابر سیاست های آمریکا محسوب می شود. دولت ترامپ اعلام کرد اعمال تحریمها علیه ایران را از سر خواهد گرفت و درصدد است مانع از فعالیت شرکت های تجاری جهان در این کشور شود.
موگرینی موقعیت توافق هستهای سال 2015 را با بستری شدن یکی از بستگانش در بخش مراقبت های ویژه مقایسه کرد و گفت ایده هایی در دست بررسی هستند که شامل طرح هایی برای تعمیق روابط اقتصادی اروپا با ایران، محافظت از مبادلات بانکی با تهران، تداوم خرید نفت و گاز از ایران و استفاده از فایننس اتحادیه اروپا برای سرمایه گذاری در ایران می شوند.
موگرینی پس از سپری کردن یک روز سخت که شامل دیدار با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان می شد، اوضاع کنونی را بسیار دشوار خواند. وی تاکید کرد سران اروپا امیدوارند ظرف چند هفته به طرحی قطعی دست یابند.
تصمیم ترامپ مبنی بر ترک یک جانبه توافق هسته ای یکی از شدیدترین بحران ها را در عرصه سیاست خارجی برای وی ایجاد کرده و موجب خشم نزدیکترین متحدان واشنگتن در اروپا شده است. این هفته سران اروپا تصمیم خواهند گرفت آیا به شرکت های اروپایی فرمان دهند با نادیده گرفتن تحریم های آمریکا به تجارت در ایران ادامه دهند یا خیر. این تصمیم در عرصه دیپلماتیک به منزله یک سیلی به صورت آمریکا خواهد بود.
تصمیم ترامپ کشورهای دیگر را که همچنان به توافقی پایبند مانده اند که شورای امنیت سازمان ملل پس از سال ها مذاکره آن را تایید کرد، در اوضاع دشواری قرار داده است.
انتهای پیام/