سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ادبیات در هفته؛

برپایی ۳۴۰ کرسی آموزش زبان فارسی در ۶۲ کشور جهان/ جهانگیری: دولت از اقتصاد نشر حمایت می‌کند

در هفته گذشته، اختتامیه نمایشگاه کتاب با حضور اسحاق جهانگیری و تاکید او بر حمایت از ناشران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار  حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اتفاقاتی در هفته گذشته در حوزه ادبیات رخ داد. در اینجا به مهمترین رویدادهای ادبی اشاره می کنیم؛

وجود سیصد و چهل کرسی آموزش زبان فارسی در ۶۲ کشور جهان

غلامعلی حداد عادل رئیس بنیاد سعدی در نشست خبری بنیاد سعدی به مناسبت آغاز ششمین سال فعالیت های این بنیاد با بیان اینکه بنیاد سعدی با تصویب شورای عالی فرهنگی برای گسترش زبان فارسی به وجود آمده است، اظهار کرد: حوزه فعالیت بنیاد سعدی در خارج و داخل کشور برای کسانی است که دوست دارند زبان فارسی را یاد بگیرند و همچنین کودکانی که در خارج از کشور به دنیا آمدند، از جمله مخاطبان ما هستند.

رئیس بنیاد سعدی با بیان اینکه در 5 سال گذشته تا حد زیادی خود را در محافل و مجامع آموزش زبان فارسی معرفی کردیم، گفت: بنیاد سعدی با 5 سال سابقه فعالیت اکنون به عنوان مرجع فارسی آموزان جهان معرفی می شود. 340 کرسی آموزش زبان فارسی در 62 کشور جهان برپاست.

وی ادامه داد:استادان و مدرسان زبان فارسی در هرکجای دنیا نام بنیاد سعدی را شنیدند، می دانند که مسائل و مشکلات خود را می توانند با بنیاد در میان بگذارند و کمک بگیرند.

 

مردم باید تصدی گر حوزه فرهنگ باشند

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین مجمع عمومی انجمن های ادبی ایران و آیین پایانی دومین جایزه ملک الشعرای بهار، اظهار کرد: انجمن های ادبی به عنوان یکی از قدیمی ترین نهادهای مدنی تاریخ کشور از جایگاه مهمی برخوردار بوده و با توجه به اینکه خاستگاه زبان و ادبیات فارسی در کشور هستند، بخشی از دانشکده زبان و ادبیات فارسی را وامدار انجمن های ادبی تاریخی هستیم.

وی ادامه داد: تاکنون انجمن های ا‌دبی به مثابه یک تاریخ کهن و پرنشاط عمل کرده اند، بنابراین باید از آنها به عنوان نهاد اجتماعی کهن بهره کافی ببریم.

صالحی تاکید کرد: در شکل سنتی انجمن های ادبی قالب آمرانه وجود داشت، به طوری که انجمن های ادبی تحت حاکمیت دولتی باشند. البته این امر می تواند اجماع و شناسایی را در پی داشته باشد ولی ممکن است انجمن های ادبی را به مخاطره بیندازد.

 

جهانگیری: دولت از اقتصاد نشر حمایت می کند/صالحی:صنعت نشر یک اقتصاد مهجور است

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور طی ایراد سخنانی در اختتامیه سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب اظهار کرد: براساس گزارش‌هایی که وزیر فرهنگ و ارشاد و مسئولان نمایشگاه کتاب ارائه کردند، این نمایشگاه جایگاه خوبی در سطح ملی و بین‌المللی کسب کرده است.

وی افزود: استقبال چشمگیر از این نمایشگاه از حضور مقام معظم رهبری تا آحاد مردم سندی بر ارتباط مردم ایران با فرهنگ است.

معاون اول رئیس جمهور ضمن تقدیر از برگزار‌گنندکان نمایشگاه کتاب گفت: با توجه به شرایط فعلی کشور، حمایت از کتاب در اولویت قرار دارد در شرایطی که شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی فرهنگ کتابخو‌انی را به چالش کشیده اند، مسئولان فرهنگی باید بدانند که چه وظیفه سنگینی بر عهده آنهاست.

جهانگیری با بیان اینکه کتاب مظهر اندیشه است، گفت: رونق کتاب رونق اندیشه است. در دولت سیاست گسترده‌ای برای کتاب در نظر گرفته‌ایم و به اندیشه رقیب هم فرصت فعالیت داده‌ایم.

معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: کار نشر یک کار جمعی و گروهی است و برای رونق نشر باید همه عوامل نشر و خانواده کتاب به میدان آمده و تلاش کنند.

افزایش ۱۰ درصدی فروش در نمایشگاه کتاب/ ۹۵ ناشر از حضور در نمایشگاه سال بعد محروم شدند

همایون امیرزاده، رئیس کمیته تخلفات سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران درباره تازه ترین آمار تخلفات در نمایشگاه گفت: تا روز نهم نمايشگاه كتاب، ٣٧١ گزارش تخلف به دست ما رسید که ٢٤١ رای بر مبنای آن صادر شد و در نهايت ٩٥ ناشر متخلف از حضور در نمايشگاه سال بعد محروم شدند.

سخنگوی نمایشگاه کتاب درباره تخلفات پیرامون نقد کردن بن‌ها نیز گفت: ما در نقد کردن بن‌های کتاب به فراوانی تخلف فروش سایر کتاب ناشران نیز دچار هستیم، از یک طرف افرادی می‌خواهند از حداقل امکانات که در اختیار دارند بیشترین سود را ببرند بنابراین به این تخلف رو می‌آورند. ما به مدل‌هایی برای سال آینده فکر می‌کنیم که وضعیت مشکل یارانه‌ها را به حداقل برسانیم. امسال با مذاکرات موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی و ثبت احوال موفق شدیم ، بن کارت 35 هزار نفر را در کارت‌های اعتباری شان شارژ کنیم. در این مورد حتی یک مورد هم تخلف ثبت نشد. برای سال آینده می‌توانیم به روش‌های موازی این بیاندیشیم.

امیرزاده تاکید کرد: امسال رسانه ها به کمک نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آمدند و در تبلیغ آن موثر بودند. هیئت رسیدگی به تخلفات در این مدت، گزارش های مختلفی را بررسی کرد. به هر حال برخورد با متخلفان ضرورت و اهدافی دارد. شکل گیری برخی تخلفات در نمایشگاه کتاب، سر ریز مشکلات نشر است.

امسال تشریف‌فرمایی رهبر انقلاب، بر حسن و اعتبار نمایشگاه کتاب افزود

محسن جوادی، رئیس سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در مراسم تقدیر از خبرنگاران در نمایشگاه کتاب، در خصوص این رویداد فرهنگی گفت: آمار‌هایی که درباره افزایش بازدید و فروش شنیده ایم، خوب و قابل توجه است. برنامه‌های این دوره نمایشگاه کتاب، جدی‌تر پیگیری شد؛ از مبادله رایت، تا آشنایی با نویسندگان خارجی. این نکات مثبت ما در انتقال نمایشگاه به مصلای تهران بود. البته کاستی‌هایی هم در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود؛ از جمله فشردگی‌ غرفه ناشران عمومی که باید برای سال های آینده، درباره چینش غرفه‌ها فکر کنیم.

وی افزود: برای مدیریت نمایشگاه در سال های بعد، باید جدی تر بحث کنیم تا روند انجام کارها سرعت بهتری بگیرد. این طور نباشد که مانند امسال تا اواسط اسفند در ابن باره تصمیمی گرفته نشده باشد.

افزایش 20 درصدی بازدید از نمایشگاه کتاب

سردار بهمن کارگر رئیس سازمان حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس صبح امروز (شنبه) 22 اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره اهمیت این رویداد فرهنگی گفت: این نمایشگاه باعث می‌شود که مردم از کتاب های جدید بازدید کنند و از تازه‌های نشر در همه حوزه‌ها مطلع شوند.

وی افزود:جمع آوری تمام محصولات حوزه نشر در یک مکان اتفاق بسیار خوبی است و یک مزیت محسوب می‌ شود.

رئیس سازمان حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ادامه داد:این اتفاق باعث می شود که یک رقابت سالم بین ناشران شکل بگیرد تا از نظر کمی و کیفی تولیدات کتاب خود را بهبود ببخشند و روزبه‌روز کتاب بهتری برای عرضه منتشر کنند.

خانه کتاب و باغ موزه دفاع مقدس تفاهم نامه همکاری امضا کردند

تفاهم نامه ای بین خانه کتاب و باغ موزه دفاع مقدس با حضور علی اصغر جعفری مدیرعامل باغ موزه ، محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر کشور و نیک نام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب منعقد شد.

علی اصغر جعفری درباره این تفاهم نامه گفت: خانه کتاب یکی از مجموعه های موفق و پیشگام در نشر کتاب است. بر اساس این تفاهم نامه علاوه بر چاپ و نشر کتاب فعالیت های دیگری از جمله نقد کتاب، تجلیل از بزرگان حوزه نشر و تجلیل از کتاب سال جمهوری اسلامی در حوزه انقلاب و دفاع مقدس با همکاری دو مجموعه انجام خواهد شد.

وی افزود: گسترش نشر کتاب های انقلابی و دفاع مقدس به فرهنگ کتاب خوانی به ویژه خواندن کتاب های جنگ و... کمک می کند.

امضای ترجمه 31 اثر ایرانی در قالب طرح «گرنت»

ایوب دهکانکار، معاون طرح گرنت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در روز دهم برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 31 طرح گرنت در نمایشگاه کتاب تهران نهایی شد.

وی افزود: در راستای فعالیت های معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه تقویت دیپلماسی فرهنگی و منویات مقام معظم رهبری در خصوص ترجمه معکوس و ترجمه کتاب های فارسی به زبان های دیگر، رایزنی با ناشران مختلف انجام شد و در نهایت قرار داد سی و یک طرح گرنت در نمایشگاه کتاب تهران امضا شد.

انتهای پیام/

 

مهمترین اتفاقات ادبی در هفته پایانی اردیبهشت 97

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.