رئیس مرکز ثبت سینوزیت مزمن دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: بوشهر در سطح خیلی بالایی از شیوع گزارش شده سینوزیت در دنیا است. در دنیا شیوع این بیماری بین شش تا ۱۶ درصد است، ولی متاسفانه شیوع این بیماری در استان بوشهر بسیار بالاتر از حد انتظار بود.
وی افزود: در سال گذشته و پس از کسب مجوز مرکز ثبت سینوزیت مزمن از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسط معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه تصمیم به انجام پروژه تحقیقاتی بین المللی برای بررسی شیوع سینوزیت مزمن در استان بوشهر گرفته شد که مورد موافقت انجمن آلرژی اروپا قرار گرفت.
فرخی ادامه داد: پس از حضور درب منازل و تکمیل پرسشنامه استاندارد و آنالیز دادههای مطالعه شیوع ۲۸.۴ درصدی که نشان دهنده شیوع خیلی بالایی در دنیا است، به دست آمد.
وی گفت: مقاله منتج شده از این مطالعه برای چاپ در مجله راینولوژی اروپا (از مجلات درجه اول علمی اروپا) مورد پذیرش قرار گرفت.
متخصص ایمونولوژی و آلرژی دانشگاه علل این افزایش شیوع را تنفس مردم شهر بوشهر در دالان رطوبتی با حرارت بالا (هوای شرجی)، بالا بودن شیوع بیماریهای حساسیتی نظیر آلرژی بینی و آسم، شیوع بالای عوامل حساسیت زای درون منزل نظیر مایت گرد و غبار منزل، کپک، سوسک، حیوانات خانگی و پرندگان، عوامل حساسیت زای منشا گرفته از دریا و سایر عوامل ناشناخته مطرح کرد.
وی به ضرورت راه اندازی این مرکز تاکید کرد و با توجه به هزینه بالای درمان این بیماری و تحمیل این هزینه بر خانوادهها و سیستم بهداشتی- درمانی، توجه بیشتر مسئولین و مردم استان را نسبت به پیگیری تشخیص و درمان زود هنگام این بیماری خواستار شد.
رئیس مرکز سینوزیت مزمن دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: در همین راستا مرکز ثبت سینوزیت مزمن با هدف ارایه خدمات تشخیصی – درمانی جدید در دانشگاه ثبت و در آستانه بهره برداری است.
انتهای پیام/م