در همین راستا گیاه شناسان دانشگاه «پن» (Penn) راه حلی برای از بین بردن دلیل این بیمارها یافته اند. آنها با استفاده از ابزار قدرتمند اصلاح ژنتیک CRISPR-Cas۹ در درختان کاکائو نشانههایی از ویژگیها مطلوب مانند افزایش مقاومت در برابر بیماریها را پرورش دادند.
بیشتر بخوانید:مصرف محصولات تراریخته در ایجاد تورمورهای سرطانی نقش دارد؟
اندرو فیشر محقق پست دکترا دانشگاه پن در این باره میگوید: در غرب آفریقا شیوع بیمارهای قارچی به ویرانی تمام میوههای کاکائو در یک مزرعه منجر میشود. از آنجا که بیماریها یکی از مشکلات همیشگی پرورش کاکائو هستند، بهبود مقاومت گیاه دربرابر بیماریها برای محققان اولویت دارد. اما پرورش گونههای مقاوم در برابر بیماری این گیاه فرایند مشکلی است.
در این تحقیق دانشمندان برای نخستین بار امکان استفاده موفقیت آمیز از فناوری CRISPR را برای بهبود کاکائو نوع Theobroma به کار گرفتند.
به هرحال در تحقیقات قبلی ژنی به نام TcNPR۳ را شناسایی شده بود که عکس العمل گیاه به بیماری را سرکوب میکند.
محققان معتقد بودند با استفاده از روش CRISPR میتوان ژن مذکور را خاموش کرد و در نتیجه مقاومت گیاه به بیماری بیشتر میشود. آنها این فرضیه را با اضافه کردن اجزای CRISPR-Cas۹ به برگهای جدا شده گیاه کاکائو آزمایش کردند. در مرحله بعد برگها را به یک پاتوژن طبیعی آلوده کردند. در این مرحله گیاهان نسبت به بیماری مقاومت نشان دادند.
این نتایج نشان میدهد جهش بخش اندکی از ژنهای هدف گیری شده، به مقاومت سیستماتیک در گیاه منجر میشود.
مارک گیلتینان استاد بیولوژی مولکولی و رهبر این تحقیق میگوید: ما در آزمایشگاه چند ابزار برای بهبود کاکائو ابداع کردیم و CRISPR روشی فراتر از یک ابزار صرف است.
هدف نهایی این تحقیق ارتقای استانداردهای پروش و تثبت ذخیره کاکائو با پرورش گیاهانی مقاوم در برابر بیماری است.
منبع:مهر
انتهای پیام/