بر این اساس، اصغر فخریه کاشان -- مشاور وزیر راه و شهر سازی ایران -- اعلام کرد «ما با ایرباس در ارتباط هستیم و آنها همه سناریوهای ممکن را در دوره محدودی که در اختیار ما است بررسی میکنند».
وی در گفتگوی تلفنی به رویترز گفت: «همه چیز به حمایت و سیاستهایی بستگی دارد که دولتهای اروپایی در پیش میگیرند». ایرباس به این اظهارات واکنش نشان نداده است. ایرباس از جمله شرکتهای بزرگ اروپایی است که تحت تاثیر اعمال دوباره تحریمهای آمریکا علیه ایران قرار دارد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه خروج واشنگتن را از توافقنامه هستهای ایران اعلام کرد. ایران از ایرباس خواسته است مشخص کند که آیا به فروش هواپیما به جمهوری اسلامی ایران ادامه میدهد یا نه.
شرکت ایران ایر از این شرکت هواپیماسازی اروپایی حدود ۱۰۰ فروند هواپیما به مبلغ ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار سفارش داده است. ارزش سفارشهای تهران از بوئینگ نیز ۱۷ میلیارد دلار (۱۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو) ارزیابی شده است. ایران همچنین به ای تی آر، شرکت متعلق به ایرباس و لئوناردو ایتالیا چند هواپیما سفارش داده است. این مقام ایرانی ابراز امیدواری کرد ایران هواپیماهای ای تی آر دیگری را وارد کند، اما چند «مسئله فنی» وجود دارد.
انتهای پیام/