سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستور پخت شیرینی آب دندون خوشمزه

در این مطلب طرز تهیه شیرینی آب دندون یا همان نان برنجی شمالی را می‌خوانید.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛این شیرینی، چون بینهایت ترده و تو دهن آب میشه بهش آب دندون میگن. این یه شیرینی سنتی آملی هاس که هر وقت شادی تو راهه میپزن مثل عید نوروز یا عروسی و یا موقعی که کسی به سفر زیارتی رفته باشه.

این شیرینی، چون بینهایت ترده و تو دهن آب میشه بهش آب دندون میگن. این یه شیرینی سنتی آملی هاس که هر وقت شادی تو راهه میپزن مثل عید نوروز یا عروسی و یا موقعی که کسی به سفر زیارتی رفته باشه

مواد لازم:

کره یا روغن جامد ۱ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
پودر قند ۱ لیوان
هل ۱/۲ قاشق چای خوری
وانیل‏ ۱/۲ قاشق چای خوری
آرد برنج نرم ۳ لیوان


طرزشیرینی آب دندون، همان نان برنجی شمالی:

ابتدا کره یا روغن رو باهمزن خوب هم میزنیم سپس پودرقند و تخم مرغو اضافه میکنیم و هم میزنیم بعد بکینگ پودر و هل و وانیل را اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.


بیشتر بخوانید:طرز تهیه کیک شیفون با تزیین گل 


سپس نوبت اضافه کردن آرد برنجه آرد رو اضافه میکنیم و همه مواد رو با قاشق یا دست مخلوط میکنیم شاید ازاین مقدار آرد بیشترببره تا جایی کم کم آرد اضافه کنین که هم خمیر به دست نچسبه هم خمیر زیاد سفت نشه یه خمیره لطیفی باید باشه.

واینکه ببینین خمیر نیاز به آرد داره یا نه به اندازه یه گلوله کوچیک از خمیر بردارین و مثل شکل شیرینی درش بیارین و بذارین تو فر و اجازه بدین بپزه اگه مثل کلوچه پخش شد و وارفت بدونین که خمیرتون نیاز به آرد داره اگه نه همون حالت موند که دیگه نیازی به اضافه کردن آرد نیست.

نکته خیلی مهمه این شیرینی مدت زمانه ورز دادن خمیرشه یعنی هرچی بیشتر ورزش بدی شیرینیت ترد‌تر میشه اگه عجله ندارین بذارین یه روز تو یخچال بمونه اگه نه که همون لحظه که خیلی ورزش دادین درستش کنید شاید ورز دادنش به ۱ تا ۲ ساعتم برسه.

حالا همه خمیر به اندازه گردی مثل شکل شیرینی بالا دربیارین و روشو طرح بدین و تخم خرفه بریزین روش و بذارین تو فر با دمای ۱۵۰ درجه و مدت زمانشم بستگی به پختنش داره تهش باید طلایی بشه فقط درنظر داشته باشین وقتی شیرینی داغه به هیچ عنوان بهش دست نزنین که خورد میشه. بذارین سرد شد جداش کنین. نوش جان

سایر نکات:

نکته‌ی مهم این شیرینی آرد برنجشه که اگه خودتون میخواین برنجو ببرین واسه آسیاب حتما تاکید کنین که ۳ دور آسیابش کنه که نرم بشه. اگه خواستین زعفرانی بشه که نصفه خمیرو با زعفران غلیظ زعفرانی کنید.

مهمتر از همه ورز دادنه خمیره که واقعا توی تردیه شیرینی مهمه هر چی بیشتر ورز بدی بهتره. این شیرینی مخصوصه آملی هاست و در شادی و مراسمات درستش میکنن و در پاتختی در عروسی رسم بر اینه که خانواده عروس سایزه بزرگتره این شیرینی رو همراه با هدایا به خانواده داماد تقدیم میکنه.

منبع:وب سایت سرآشپز پاپیون

انتهای پیام/

برچسب ها: اشپزی ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
علت بیسکوییت شدن و ترک خوردن خمیر چیه
۰۵:۵۴ ۱۰ بهمن ۱۳۹۸
علت بیسکوییت شدن شیرینی یا نداشتن انسجام خمیر چیه