سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رهبرمعظم انقلاب نگاه ویژه‌ای به توسعه سیستان و بلوچستان دارند

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: رهبر معظم انقلاب نگاه ویژه‌ای به توسعه و پیشرفت این استان دارند به طوری که دولتمردان نیز اولویت خود را تحقق این رویکرد قرار داده اند.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، سید دانیال محبی استاندار سیستان و بلوچستان در شورای برنامه ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان که با حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی برگزار شد اظهار داشت: دولت تدبیر و امید طرح‌های بسیار زیادی برای توسعه و عمران این استان در دست اجرا دارد.

محبی بیان کرد: اولویت دهی در تخصیص ویژه اعتبارات برای تسریع در پروژه‌های عمرانی سیستان و بلوچستان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وی افزود: با وجود تمام توجهات نظام جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب تا کنون به ویژه در ۱۰ سال اخیر به سیستان و بلوچستان از لحاظ شاخص‌های توسعه ای، این استان همچنان از عقب ماندگی‌های تاریخی رنج می‌برد که تخصیص اعتبارات می‌تواند به توسعه این منطقه از ایران اسلامی شتاب بخشد.

وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان با توجه به پهناوری و گستردگی کمترین تراکم جمعیتی در کشور را دارد و این امر سبب شده است تا قیمت تمام شده خدمات در این استان سه برابر شود.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب نگاه ویژه‌ای به توسعه و پیشرفت این استان دارند به طوری که دولتمردان نیز اولویت خود را تحقق این رویکرد قرار داده اند.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تنها ۳۴ درصد راه‌های روستایی این استان آسفالت است که این امر تاثیر زیادی در افزایش تصادفات جاده‌ای دارد.

وی با بیان اینکه پروژه‌های بزرگی از جمله طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، اجرای طرح آبرسانی به ۴۶ هزار هکتار از زمین‌های دشت سیستان و پروژه انتقال گاز در حال اجراست، تاکید کرد: از کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی انتظار داریم با اختصاص اعتبارات ویژه در تسریع و اتمام این پروژه‌ها به استان کمک کند.

سیستان وبلوچستان با مشکل کم آبی درگیر است

معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: این استان با مشکل کم آبی درگیر است و باید هر چه سریعتر برای حل این معضل فکر اساسی کرد.

باقر کرد اظهار داشت: میانگین بارندگی در سیستان و بلوچستان ۱۸ میلی متر بوده آن هم به طور پراکنده به عنوان مثال در سراوان تنها سه میلی متر بارندگی گزارش شده است.

وی بیان کرد: تنها ۲ میلیارد متر مکعب آب در پشت سد‌ها و ذخیره گاه‌های سیستان و بلوچستان وجود دارد که آن هم با وجود گرمای بالا در حال تبخیر است و در مهر ماه آب این استان تمام می‌شود.

وی افزود: نبود آورد رودخانه هیرمند در سیستان امسال سبب شده است تا کشاورزان و دامداران این منطقه متضرر شوند.

وی ادامه داد: گندمزار‌های سیستان به دلیل بی آبی به طور کامل از بین رفتند و به دلیل شوری حتی قابل استفاده برای حیوانات هم نیست.

معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: از ۱۱ بحران شناخته شده در کشور ۹ بحران از جمله طوفان، سیل، سونامی، خشکسالی و سایر بلایای طبیعی در این استان وجود دارد.

کرد اظهار داشت: با وجود خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی به سیستان و بلوچستان در بحث طرح‌های عمرانی، اما همچنان برخی از طرح‌ها نیمه تمام در این استان وجود دارد که نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است.

وی بیان کرد: ارتقای بندر شهید بهشتی چابهار از ۸.۵ میلیون تن فعلی به ۸۶ میلیون تن هدف گذاری شده که این امر نیازمند توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی و جاده‌ای است.

وی اختصاص بودجه به طرح ۴۶ هزار هکتار آبیاری نوین دشت سیستان، بزرگراه چابهار - میلک و راه آهن چابهار - زاهدان - زابل - بیرجند - سرخس را از کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خواستار شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: این استان بر اساس سرشماری سال ۹۵ دارای بیش از ۲ میلیون و ۷۷۵ هزار نفر جمعیت است که ۵۱.۵ درصد آن در مناطق روستایی ساکن هستند.

غلامرضا مالکی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان با ۷۶ هزار خانوار حدود سه درصد خانوار‌های کشور را در خود جای داده است.

وی بیان کرد: با وجود اینکه سیستان و بلوچستان جوان‌ترین استان کشور محسوب می‌شود، اما نرخ رشد جمعیت در این استان ۲ درصد است.

وی ادامه داد: ضریب شهر نشینی در سیستان و بلوچستان ۴۸.۵ درصد بوده در حالی که ضریب کشوری ۷۴ درصد است.

وی تصریح کرد: کمترین تراکم جمعیت کشور با ۱۵ نفر در کیلومتر مربع متعلق به سیستان و بلوچستان است که این امر قیمت تمام شده خدمات را به سه برابر افزایش می‌دهد.

مالکی گفت: نرخ مشارکت اقتصادی در سیستان و بلوچستان ۹ درصد است که این امر نشان از فرار سرمایه از این استان دارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: نرخ بیکاری در جمعیت بالای ۲۴ سال در این استان بالای ۲۰ درصد است.

وی بیان کرد: ۶ هزار کلاس درس با ۱۲ هزار معلم در سیستان و بلوچستان کمبود داریم و نرخ باسوادی در این استان ۷۶ درصد است.

انتهای پیام/ع

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.