وی ادامه داد: سیال حفاری چاهها که از کشورهای خارجی وارد میشد، برای میدانهای ما قابل استفاده نبود و برای انجام عملیات مربوطه ناچار به پذیرش ریسک و همچنین هزینه 30 میلیون یورویی بودیم که با ابداع این پروژه، علاوه بر افزایش ذخیره ارزی به کاهش حداقلی هرز رویهای حفاری هم دست یافتیم.
حر افزود: با ابداع پروژه سیال حفاری چاه، بابت تولید هر بشکه نفت خام، حدود 400 الی 500 یورو صرفه جویی شده است.
معاون فنی اکتشافات شرکت ملی نفت ایران بیان کرد: در حین پژوهش کسی تصور نمیکرد ما روزی قادر به ابداع و تولید گل روغنی متناسب با میادین نفتی شویم اما خوشبختانه با تکیه بر توانمندیهای داخلی این پروژه به نتیجه صد در صدی رسیده است.
وی مطرح کرد: اگر خواهان افزایش تولید و همچنین کاهش زمانی که برای تولید صرف میشود هستیم، باید به صنایع بالا دستی و همچنین نتایج پژوهشهای خود توجه بیشتری کنیم.
حر تصریح کرد: در ابداع طرح سیال حفاری چاه در گام نخست در ارزآوری و کاهش هزینهها تمرکز کردیم و با دستیابی به نتیجه موفق این پروژه دست یافتیم، هم اکنون این دستاوردها در بیشتر چاهها همانند چارک به کار برده میشود.
معاون فنی اکتشافات شرکت ملی نفت ایران بیان کرد: در تولید سیال حفاری چاههای نفت به سبک سازی محصولات در سه بخش فوم و گل روغنی توجه شده است. فومهای تولیدی، دوستدار محیط زیست و کاهش زمان مصرفی است.
وی افزود: این سیالات برای نخستین بار در چاه دهلران با مدیریت ستاد اکتشافات شرکت ملی نفت ایران به کار گرفته شد که باوجود ریسکهای بسیار، نتایج متحیرکنندهای حاصل شد.
حر گفت: از جمله خطرهای پژوهش و تولید این طرح را میتوان به فاجعه اخیر و آتش سوزی مداوم یکی از چاههای نفتی اشاره کرد اما با این حال در انجام پروژه و تولید این طرح به طرحهای ارزشمند دیگری هم همچون طرح کیمیا در حوزه سیمانی- نفتی دست یافتیم که در این زمینه مدیریت اکتشافات و پژوهشگاه شرکت ملی نفت ایران با هماهنگی صد در صدی با یکدیگر قادر به تولید آن شدند.
انتهای پیام/