به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ زهرا مجدی مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: این طرح در چارچوب اجرای برنامه ششم توسعه و با هدف پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر اجرا شده است.
وی افزود: نشانگر رنگی تغذیه ای، تعیین کننده میزان چربی کل، چربی ترانس، نمک و قند در محصولات غدایی و آشامیدنی است و میزان مواد یاد شده به سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز بر روی این محصولات درج شده است.
مجدی ادامه داد: رنگ قرمز بیانگر میزان زیاد، نارنجی نشان دهنده متوسط و رنگ سبز نشانگر میزان اندک است.
وی اظهار داشت: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف کننده میدهد تا ماده غذایی مورد نظر خود را بر اساس الگوی مصرف و یا محدودیتهایی که برای استفاده از مواد غذایی دارد، انتخاب کند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا بیان کرد: در قالب اجرای این طرح، تولید کنندگان مواد غذایی ملزم به درج اطلاعات تغذیهای به صورت نشانگر رنگی (چراغ راهنمای تغذیه ای) هستند.
مجدی با بیان اینکه بیش از ۳۹ درصد مرگ و میر در کشور، ناشی از بیماریهای قلبی عروقی است، تصریح کرد: عوامل مختلفی از جمله رژیم غذایی ناسالم و عادات غذایی غلط در ایجاد این بیماریها نقش دارند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: با توجه به این امر سازمان غذا و دارو، برای حل این مشکل تصمیم به ایجاد تحول در نشانه گذاری مواد غذایی گرفت و نسبت به اجباری کردن درج نشانگر رنگی بر روی بسته بندیهای مواد غذایی و آشامیدنی اقدام کرد.
شهرستان فسا در فاصله ۱۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.
انتهای پیام/ر