یار احمدی افزود: در نیمه اول سال آتی، ردیف دوم کل تاسیسات نفتی دائم را به بهرهبرداری خواهیم رساند.
مجری طرح توسعه میدان نفت آذر با بیان اینکه بخشی از زنجیره فعالیت ما به بحث حفاری بر میگردد، افزود: تاکنون 13 حلقه چاه حفاری بله اتمام رسیده است. 4 دستگاه حفاری هم اکنون در میدان مستقر هستند که از این 4 دستگاه حفاری به زودی کار حفاری دو حلقه چاه به اتمام میرسد و حفاری یک حلقه چاه باقیمانده تا پاییز امسال به مرحله نهایی خواهد رسید.
یار احمدی بیان کرد: در خصوص تاسیسات سر چاهی و خطوط لوله جریانی در حال حاضر با پیشرفت 80 درصدی روبرو هستیم. کل کالاهای پروژه سفارش گذرای شده و عمده آنها وارد کشور شدهاند، البته یکی دو سفارش خریداری شده ساخته شده و اکنون آماده حمل از شرکتهای سازنده خارج از کشور هستند.
وی درباره خطوط لوله انتقال نفت و گاز گفت: در حال حاضر تولید زود هنگام به واحد بهرهبرداری دهلران که در میدانی نفتی توسعه آذر است انتقال میدهیم. همین خط لوله که نفت زود هنگام را در تولید نهایی به واحد بهرهبرداری چشمه خشک منتقل میکند، در دستور کار قرار گرفته و فعالیت آن تقریبا رو به اتمام است، به طوریکه تا پایان تیر ماه پیشرفت احداث خط لوله نفت و گاز ما که مشتمل بر 200 کیلومتر خط لوله 16 اینچ نفت و 130 کیلومتر خط لوله 16 اینچ گاز است به پایان خواهد رسید.
مجری طرح توسعه میدان نفت آذر تصریح کرد: 130 کیلومتر از 200 کیلومتر خط لوله از 1.5 سال پیش اجرایی شده است و در حال حاضر نفت را به دهلران منتقل میکند. ما این موضوع را ادامه داده و آن را از دهلران به چشمه خشک منتقل خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه عمده فعالیت باقی مانده به طرح احداث فرا برش میدان نفتی آذر بر میگردد و این موضوع از پیش رفت 58 درصدی برخوردار است، افزود: از مجموع 160 سفارش خرید پروژه افزون بر 150 سفارش خرید واگذار شده است . اکنون عمده این فعالیت، نظارت بر عملکرد سازندگان برای جلوگیری از خلف وعده آنها مبنی بر زمانبندی تحویل است.
یار احمدی بیان کرد: بر این اساس ردیف اول تاسیسات نفتی در انتهای سال جاری و ردیف دوم تاسیسات نفتی در نیمه اول سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
مجری طرح توسعه میدان نفت آذر با بیان اینکه گاز تولید شده از میدان آذر همراه با تولید نفت است، بیان کرد: از ابتدا تامین خوراک ان جی ال 3100 دهلران که در دست ساخت است، پیشبینی شده بود اما از برنامه زمانی عقب هستیم و فعلا اولویت ما تکمیل فعالیت نفتی است تا به دنبال آن بحث تکمیل فعالیتهای ردیف گازی به جمع بندی برسد. پیش بینی میشود این مهم در مدت 2 تا 3 ماه از نیمه اول سال 98 یعنی در پاییز به انجام برسد.
وی گفت: تاسیسات گازی عملا فاز اول توسعه میدان آذر که در قالب بیع متقابل به انجام خواهد رسید.
یار احمدی افزود: توسعه فاز دوم میدان آذر در اولویت برنامههای شرکت ملی نفت است. هم اکنون با چند شرکت در حال مذاکره جدی هستیم تا در قالب قراردادهای جدید نفتی فاز دوم را به سر انجام برسانیم.
مجری طرح توسعه میدان نفت آذر درباره پیش بینی هزینه توسعه میدان نفتی آذر در قالب نسل جدید قراردادهای بیع متقابل گفت: در ابتدا پیش بینی هزینه اتفاق میافتد، بعد از برگزاری مناقصه سقف هزینههای سرمایهای نهایی می شود که در این مسئله 130 میلیون یورو کمتر از برآورد اولیه سقف هزینه سرمایهای طرح بسته شده است، بنابراین از این منظر تغییری ایجاد نخواهد شد.
وی درباره سهم ایرانیها در قرارداد بیع متقابل طرح توسعه میدان نفتی آذر گفت: حداقل حد نصاب سهم ایرانیها در این قراردادها، 51 درصد است که در آذر با توجه به اینکه پیمانکاران داخلی و کلیه پیمانکاران فرعی ایرانی وجود دارند و در مرحله اجرای پروژه تا جایی که امکان داشته از کالاهای ساخت داخل استفاده شده است. ایرانیها دارای حد نصاب سهم 51 درصدی بوده و 10 الی 15 درصد افزون بر 51 درصد در توسعه آذر مشارکت داشتهاند.
انتهای پیام/