سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

میرزایی مطرح کرد؛

اقتصاد پایتخت کلنگی و وابسته به ساخت و ساز است/ رشد هزار درصدی مسکن در تهران

معاون برنامه‌ریزی شهرداری تهران با بیان اینکه سهم دولت در تأمین منابع مالی تهران صفر است، گفت: اقتصاد تهران کلنگی و وابسته به ساخت و ساز است.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت میرزایی معاون برنامه‌ریزی شهرداری تهران و نامزد تصدی شهرداری تهران صبح امروز برنامه‌های خود را جهت اداره شهر تهران به اعضای شورای شهر ارائه داد.

معاون برنامه‌ریزی شهرداری تهران با بیان اینکه 25 درصد از تولید ناخالص در تهران وجود دارد و 50 درصد شرکت‌های دانش بنیان در این شهر هستند، گفت: تهران فقط پایتخت اقتصادی و سیاسی نیست و پیش از آن پایتخت فرهنگی و هنری است.

نامزد تصدی شهرداری تهران تصریح کرد: تهران ویترین تمام عیاری از قدرت مدیریت در سرزمین ماست.

وی افزود: تهران آلبومی از تنوع قومی است که یک فرصت برای انسجام ملی به شمار می‌رود.

میرزایی با تاکید بر اینکه تهران جایی است که باید تفاوت‌های قومی کُرد، بلوچ و ترک در آن حل شود، تصریح کرد: در آنچه که ارائه می‌دهم جوانان زیادی به من کمک کرده‌اند.

میرزایی با بیان اینکه از دو دهه قبل با مصوبه دولت وقت شهرداری‌های کلانشهر‌ها موظف شدند تا منابع مالی خود را شناسایی کنند، گفت: در سال 69 شهرداری تهران فروش تراکم را برای تأمین منابع مالی خود برگزید.

میرزایی خاطر نشان کرد: اگرچه این کار یک ابزار بود و در ابتدا یک روش کوتاه مدت بود، اما تا امروز ادامه یافته و یک مکانیزم تاثیرگذار در تهران شده است.

وی با اشاره به اینکه نزدیک 90 درصد مراکز پژوهشی در تهران هستند، گفت: هر تصمیمی که در تهران اجرایی نباشد در هیچ کجای ایران قابل اجرا نیست.

نامزد تصدی شهرداری تهران با بیان اینکه این شهر در معرض یک مخاطره مهم همچون زلزله است، افزود: خطر مرگ در تهران به یک خطر بزرگ تبدیل شده است.

میرزایی با بیان اینکه 150 هکتار از بافت تهران ناپایدار است، گفت: 93 درصد شهروندان گفته‌اند آلودگی‌های زیستی مسائل اول و دوم شهر تهران هستند.

وی با بیان اینکه نظام مالیه شهری تهران سنتی و مبتنی بر ساخت و ساز و تخلفات آن است، تصریح کرد: تنها 3 درصد از منابع مالی از مشارکت مردم تأمین می‌شود.

میرزایی با بیان اینکه تهران سهمی از روش‌های مدرن تأمین مالی ندارد، افزود: سهم دولت در تأمین منابع مالی صفر است و اقتصاد تهران یک اقتصاد کلنگی و وابسته به ساخت و ساز است.

وی با اشاره به 52 هزار میلیارد بدهی شهرداری‌ تهران گفت: با محاسبه نرخ‌های تورم و بهره برای بدهی‌هایی که شهرداری تهران دارد، بازپرداخت این تعهدات تا سال 1400 طول می‌کشد و نیازمند 130 هزار میلیارد تومان منابع است.

نامزد تصدی شهرداری تهران با بیان اینکه برای 5 سال آینده نزدیک به 200 هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز داریم، تاکید کرد: باید در نظام مالیه و سازمان اجتماعی تغییر ایجاد کنیم و جز با تغییر در این موارد امکان اداره شهر برای هیچکس وجود ندارد.

میرزایی با بیان اینکه شهر تهران در معرض خطر است، گفت: علت این موضوع، آن نظام مالیه کج کارکردی است که 3 دهه پیش بنا گذاشته شد و شهر فروشی را آغاز کرد و تهران را به شهری بی‌هویت و بی‌خاطره تبدیل کرده است.

وی با بیان اینکه ساخت و ساز در تهران این شهر را تبدیل به یک شهر خانه‌به‌دوش کرد، گفت: با شرایط جدید عمر بناها به کمتر از 20 سال رسید و در 3 دهه گذشته تهران بیشترین مصرف سنگ را به خود اختصاص داد و تهرانی‌ها بزرگترین جمعیت کوچ‌نشین شدند.

وی با بیان اینکه تهران به کارگاهی تبدیل شد که جای زندگی نبود، اظهار کرد: امروز تهران جای زندگی نیست و همه ما در حال کوچ هستیم.

میرزایی خاطر نشان کرد: در طول 3 دهه گذشته جنوب شهری‌ها تلاش کردند به مرکز شهر کوچ کنند و ساکنان مرکز شهر هم به شمال شهر رفتند و در نهایت شمال شهری‌ها به خارج کشور مهاجرت کردند.

وی افزود: برای مردمی که تعلق محلی ندارند، مشارکت محلی بی‌معناست.

میرزایی با بیان اینکه حوزه تمرکز ما در 3 بخش مالیه شهری، اقتصاد شهری و سازمان اجتماعی شهر خواهد بود، گفت: راهبرد کلیدی هوشمند‌سازی شهر و بهبود حکمرانی در دنیا متداول است و برای اصلاح وضعیت مالیه تهران ما با یک هدف‌گذاری آ‌سان اما ممتنع مواجه هستیم.

میرزایی با بیان اینکه کلانشهر تهران با بازارهای مالی قهر است، تصریح کرد: روش متعارف در دنیای امروز اتصال به بازارهای مالی است و شهرداری می‌تواند در آنجا هرچه را که می‌خواهد خرید و فروش کند و تأمین مالی را در بورس انجام دهد.

وی با تاکید بر اینکه ما باید به شهرداری سرمایه‌گذاری را آموزش دهیم،افزود: بازسازی نظام مالیات در شهرداری تهران باید به سرعت انجام شود، زیرا نظام مالی شهرداری ناکارآمد و ناعادلانه است.

نامزد تصدی شهرداری تهران با بیان اینکه در سال های 84 تا 92 قیمت مسکن بین 300 تا هزار درصد بالا رفت، گفت: در منطقه یک و در دوره رونق نفتی قیمت مسکن هزار درصد بالا رفت.

وی با بیان اینکه بهای خدمات شهری در سال‌های 87 تا 95 ، 7 برابر شد، گفت: مالیه تهران بر اساس توانایی در خدمات پرداخت باید تأمین شود.

میرزایی با بیان اینکه امروز چند صد میلیارد تومان چک‌های وصول نشده در شهرداری وجود دارد، گفت: ما به سازمانی تبدیل شده‌ایم که کسب و کار بلد نیست و اگر کسی تخلف می‌کند، نباید آن را به همه نسبت دهیم، زیرا بسیاری از فرزندان شهدا در شهرداری کار می‌کنند و امروز شهرداری زیست مومن دارد.

وی با تاکید بر اینکه شفافیت آری و افشاگری هرگز، افزود: تهران به ائتلاف بزرگ ملی نیاز دارد و ما به گفتگوی فراگیر درون ملی نیاز داریم.

وی با بیان اینکه ما در روش‌های حل مسئله تجدید نظر می‌کنیم، گفت: ما در حل مسئله، روز تهران را دیدیم اما شب آن را ندیدیم.

میرزایی با بیان اینکه ما بخش کوچکی از شب تهران را در خیابان 30 تیر تجربه کردیم،گفت: این تجربه باید فراگیر شود و فرهنگسراها باید تبدیل به محل زیست مومنانه شوند.

وی خاطر نشان کرد: اگر زندگی شبانه رونق بگیرد، دستفروشان می‌توانند به عنوان کا‌سبان اصلی زندگی را در دست بگیرند.

وی گفت: ما پیش از آن که برای طی این مسیر نیازمند تغییر راننده باشیم به تغییر جاده نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: چشممان را بسته‌ایم و در دایره تنگ بوروکراسی مسائل را حل می‌کنیم/ فقدان شفافیت مسئله اصلی دولت است

انتهای پیام/

سهم دولت در تأمین منابع مالی تهران صفر است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.