دکتر «محمود رضا وفایی» اظهار کرد: نیاز است دامداران، کارگران دامداریها، ذبح کنندگان، کارگران کشتارگاهها، قصابان و تمام افراد مرتبط با دام، بیشتر از دیگر افراد نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی از دامداران خواست، از نقل و انتقال، خرید و فروش دام های مشکوک و غیر بومی بدون مجوز دامپزشکی خودداری کنند، با استفاده از سموم مناسب، دامها و جایگاه های دامی را بطور مستمر سم پاشی کنند و از جدا سازی و له کردن کنه های موجود روی بدن دامها جدا خودداری کنند.
وفایی گفت: با توجه به این که تماس انسان با خون و بافت های آلوده دام می تواند برای انسان بیماری زا باشد بنابراین هنگام خردکردن گوشت حتما بایستی از دستکش استفاده شود.
مدیرکل دامپزشکی گلستان به شهروندان توصیه کرد از گوشت های بدون برچسب و مهر دامپزشکی استفاده نکنند و درصورت استفاده از گوشت دام قربانی در مراسم و اعیاد، پیش از مصرف حداقل به مدت 24 ساعت در یخچال (در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد) نگهداری کنند.
وی تصریح کرد: شاغلین در کشتارگاه های دام در صورت ایجاد زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و یا بروز علایم بیماری شامل تب بالا، دردهای عضلانی و سر درد، پرخونی مخاط چشم و خونریزی عمومی در بدن در اسرع وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
انتهای پیام/ز