سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا اعلام کرد:

فعالیت 300 کانال تلگرامی در راستای ترویج تفکرات تکفیری و داعشی

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا اولویت‌های این پلیس را در سال جاری تشریح کرد.

به گزارش  حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار ‌سیدکمال هادیانفر‌ در نشست خبری و در جمع اصحاب رسانه ضمن ارائه گزارش عملکرد یکساله پلیس فتا، اولویت‌ها و برنامه‌های پیش روی این پلیس را در سال جاری تشریح و اظهار کرد: براساس مأموریت تکلیفی که قانون به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرده، تأمین امنیت فضای مجازی به پلیس " فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا " واگذار شده است؛ پلیس فتا امروز در 140 مرکز استان، شهرستان و شهرهای بالای 200 هزار نفر مستقر است و به مأموریت های محوله می پردازد.

وی ادامه داد: در اواخر سال 96 توفیق یافتیم در تمامی مراکز استان آزمایشگاه‌های " ادله دیجیتال" راه‌اندازی کنیم که 22 فقره از این آزمایشگاه‌ها کاملا بومی و با تکیه بر توان، دانش و بهره‌مندی از ظرفیت متخصصان فنی داخلی طراحی و مورد بهره‌برداری قرارگرفته است.

سردار هادیانفر با بیان اینکه تشخیص، پیشگیری و مقابله با جرایم سایبری از اولویت های این پلیس است، عنوان کرد: دستاوردهای پلیس فتا که حاصل 6 سال فعالیت این پلیس است علاوه بر ایجاد احساس امنیت در بین کاربران، فضا برای ارتکاب جرم مرتکبان را سخت‌تر کرده است.

وی با اشاره به افزایش قدرت کشف جرایم توسط پلیس فتا، خاطر نشان کرد: از سال 92 تاکنون به طور متوسط، 86 درصد پرونده‌ها منتج به کشف شده و زمان رسیدگی به پرونده ها از 33 روز به 15 روز کاهش یافته است.

این مقام عالی انتظامی یادآور شد: امروز 54 هزار نفر در قالب "همیاران سایبری " در حوزه پیشگیری با پلیس فتا همکاری دارند همچنین با برگزاری کارگاه‌های آموزشی گام‌های مطلوبی در راستای اقدامات "پیشگیرانه" برداریم که طرح "کوا"؛ ( کودک و اینترنت) یکی از طرح‌هایی است که در این زمینه با مشارکت وزارت ارتباطات، آموزش و پرورش و پلیس از اواخر سال 95 آغاز در سال 96 تداوم و در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت؛ مطابق این طرح تاکنون بیش از 210 هزار دانش آموز در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف و در قالب کارگاه آموزشی تحت آموزش قرار گرفتند.

سردار هادیانفر اشاره کرد: همچنین بیش از 600 هزار نفر از اصناف و سازمان‌های مختلف که از پلیس فتا درخواست کارگاه آموزشی داشتند، تحت آموزش قرار گرفتند.

رئیس پلیس فتا ادامه داد: از 7.3 میلیارد جمعیت دنیا ، 4.2 میلیارد نفر امروز به اینترنت دسترسی دارند که در کشور ما مروز بر اساس آمار وزارت ارتباطات به 56 میلیون نفر به اینترنتی دسترسی دارند.

وی با بیان اینکه بیش از 937 هزار وب سایت با دامنه ( .ir) در کشور فعالیت می‌کنند، افزود: امروز 40 میلیون کاربر در تلگرام و 20 میلیون کاربر در اینستا فعالیت می‌کنند و باید بگویم که این دو پیام رسان هیچ سروری در کشور ندارند.

این مقام عالی انتظامی با اشاره به رشد 10 برابری اینترنت در کشور، یادآور شد:56میلیون سیم کارت در اختیار مردم است که از این میزان نزدیک به 80 درصد از "اینترنت همراه" استفاده می کنند، همچنین بیش از 412 میلیون کارت بانکی در کشور در اختیار مردم وجود دارد؛ یعنی به طور متوسط هر ایرانی 5 تا 6 کارت بانکی دارد.

وی به رشد 3 هزار و 200 درصدی "استارت آ‌پ‌ها " در کشور اشاره کرد و با طرح این سوال که چقدر متناسب با این شرایط لایه‌های امنیتی پیش‌بینی شده، افزود: در 1 هزار و 38 شهر و 28 هزار روستا اینترنت نسل سوم و چهارم داریم.

سردار هادیانفر بیان کرد: متأسفانه از سال 90 تاکنون میزان جرایم سایبری 900 درصد افزایش و باید بگویم به فراخور رشد سایبری جرم نیز افزایش داشته است.

رئیس پلیس فتا ادامه داد: در کسب و کارهای اینترنتی، 51 هزارنفر متقاضی فعال سازی فروشگاه اینترنتی و کسب نماد "اعتماد" هستند که از میان این متقاضیان 31 هزار نفر موفق به دریافت نماد اعتماد شده‌اند و لازم می دانم به مردم عزیز بگویم برای خریدهای اینترنتی صرفا از فروشگاه‌های دارای نماد اعتماد خریداری کنند.

وی با اشاره به حملات سایبری افزود: در روز بیش از 6 تا 7 میلیون حمله سایبری به کشور اتفاق می‌افتد که درصد از این دفع و تأثیری در زیرساخت‌ها، سامانه‌ها و ... ندارند اما باید بگویم در سال 96، 296 حمله جدی به سامانه و زیرساخت‌های کشور صورت گرفت که مبدأ و منشا 50 درصد از این حملات سایبری از سوی آمریکا و کشور چین و 30 درصد از سوی برخی کشورهای اروپایی مثل هلند، آلمان بوده است.

وی با بیان اینکه در حملات سایبری؛ بانک‌ها و موسسات پولی و مالی در اولویت و هدف اصلی هستند، گفت: همچنین زیرساخت‌های مخابراتی، حوزه های انرژی مثل برق‌و گاز، صنایع پخش فرآورده‌های نفتی نیز جزء اهداف حملات سایبری بوده‌اند.

سردار هادیانفر با اشاره به سازمان یافتگی این حملات به سمت و سوی سامانه‌های داخلی کشور، مطرح کرد: اساسا این حملات به دنبال اختلال در نظام پولی و بانکی و زیرساخت‌های کشور صورت می‌گیرد و در بین 11 بانک مورد حمله از سوی 32 بانک، بیشتر بانک‌هایی مورد هدف واقع شدند که دارای بیشترین مشتری و گردش مالی بودند و بیشترین حملات از نوع "دیداس"؛ ( یعنی ایجاد اختلال) بوده است.

رئیس پلیس فتا تأکید کرد: با وجود تلاش‌های بسیار باید بگویم تاکنون هیچ آسیب جدی به زیرساخت‌های کشور نداشتیم و با هم افزایی دستگاه‌های مسئول اقدامات مقابله‌ای و پیشگیرانه مطلوبی صورت گرفته است.

این مقام عالی انتظامی در ادامه با اشاره به وضعیت جرایم سایبری مطرح کرد: از بدو تأسیس پلیس فتا تاکنون( طی 6 سال) به 120 هزار فقره پرونده رسیدگی شده است و بیش از 86 درصد پرونده‌ها در حوزه جرایم سایبری کشف و بیش از 70 هزار مجرم سایبری دستگیر که 77 درصد آقایان و 33 درصد خانم‌ها بوده‌اند.

سردار هادیانفر به رشد نزدیک به 10 برابر جرایم در حوزه فضای مجازی اشاره کرد و گفت: برداشت‌های غیرمجاز از حساب‌های بانکی، مزاحمت‌های اینترنتی، کلاهبرداری‌های رایانه‌ای، هتک حیثیت و نشر اکاذیب و انتشار فیلم‌های خصوصی افراد در شبکه‌های اجتماعی در صدر جرایم سایبری هستند.

سردار هادیانفر بیان کرد: برداشت‌های غیرمجاز از حساب بانکی افراد در سال 96 نسبت به سال 95، 61.5 درصد ، مزاحمت‌های اینترنتی، 60 درصد ( اساسا این مزاحمت‌ها برای دختر خانم‌ها و خانم‌ها)‌، کلاهبرداری رایانه‌ای بیش از 55 درصد‌، هتک حیثیت و نشر اکاذیب بیش از 31 درصد‌، انتشار فیلم‌های خصوصی و خانوادگی بیش از 22 درصد افزایش داشته است.

این مقام عالی انتظامی مطرح کرد: بیشترین جرایم سایبری مربوط به تهران بزرگ، خراسان رضوی، فارس، اصفهان بوده است و کمترین جرایم در استان‌های یزد، لرستان، ایلام، کهکیلویه و بویراحمد و جزیره کیش اتفاق افتاده است.

وی از فعالیت 300 کانال تلگرامی با 11 زبان دنیا از جمله فارسی در راستای ترویج تفکر تکفیری خبر داد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.