سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معین مطرح کرد:

آسم یکی‌ از مهمترین‌ علل ناتوانی‌ افراد است/ راهکارهای طب سنتی در درمان آسم، فریبکاری است/ آسم درمان قطعی ندارد

رئیس انجمن آسم و آلرژی‌ ایران و مرکز تحقیقات ایمونولوژی‌، آسم و آلرژی گفت: بیماری آسم یکی از مهمترین علل ناتوانی‌ و از کارافتادگی‌ افراد محسوب می‌شود.
 
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مصطفی معین رئیس انجمن آسم و آلرژی‌ ایران و مرکز تحقیقات ایمونولوژی‌، آسم و آلرژی‌ در نشست خبری بیست‌ و یکمین همایش سالیانه روز جهانی آسم که صبح امروز در مرکز طبی‌ کودکان برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری مراسم روز جهانی آسم‌، افزایش سطح آگاهی عموم مردم است؛ ما همچنین تلاش می‌کنیم تا کادرهای‌ پزشکی و تخصصی را از آخرین دستاوردهای درمان آسم مطلع کنیم.

رئیس انجمن آسم و آلرژی‌ ایران بیان کرد: در برگزاری مراسم روز جهانی آسم 4 نهاد انجمن آسم و آلرژی ایران، مرکز تحقیقاتی آسم و ایمونولوژی‌، اداره بیماری‌های غیرواگیر‌ و کمیته کشور آسم مشارکت دارند.

ابتلای 400 میلیون نفر به  آسم تا 2019

وی با بیان اینکه تعداد مبتلایان به بیماری‌ آسم طی یک تا 2 سال آینده به 400 میلیون نفر می رسد، افزود: این بیماری هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم‌ زیادی را بر دوش افراد تحمیل‌ می‌کند؛ آسم باعث کاهش کیفیت زندگی، ناتوانی و از کار افتادگی بیماران می‌شود؛ مهمترین‌ قربانیان آسم کودکان، نوجوانان و جوانان هستند اما این بیماری در بزرگسالان‌ هم شیوع دارد.

معین تأکید کرد: آسم بیماری مسری‌ نیست بلکه بیماری ارثی‌ است که از والدین به فرزندان منتقل می‌شود؛ عوامل آلرژی‌زا و تحریک‌کننده در ایجاد بیماری آسم نقش دارند؛ از جمله عوامل آلرژی‌زا می‌توان به گرده‌های گل و گیاهان، حشرا‌تی مانند سوسک‌ و موجودات ذره‌بینی مانند مایت‌ اشاره کرد و عوامل تحریک‌کننده بیماری آسم عبارتند‌ از تغییرات آب و هوایی مانند آب و هوای مرطوب، ذرات گرد و غبار، دود سیگار و آتش و ویروس‌هایی مانند ویروس  سرماخوردگی‌.

رئیس انجمن آسم و آلرژی‌ ایران تصریح کرد: آسم‌ بیماری ارثی‌ است که نسبت به عوامل آلرژی‌زا و تحریک‌کننده واکنش نشان می‌دهد؛ آسم اختلال روانی نیست اما استرس‌ها می‌توانند سبب تشدید این عارضه شوند.

وی با بیان اینکه آسم درمان قطعی ندارد، گفت: صدها ژن در ایجاد این عارضه دخیل هستند، این ژن‌ها باعث‌ انتقال آسم از نسلی به نسل دیگر می‌شوند؛ طی یک تا دو دهه اخیر مکانیسم‌‌های اپی‌ ژنتیک‌ برای پیشگیری از ابتلا به آسم مطرح شده‌اند به عبارتی ما با سالم‌سازی محیط زندگی می‌توانیم از ابتلا به آسم، آلرژی‌، بیماری‌های خودایمن‌ و سرطان‌ها پیشگیری‌ کنیم.

معین درباره نقش طب سنتی و ایرانی در درمان بیماری آسم اظهار کرد: متأسفانه طب سنتی و ایرانی ما هنوز منابع پژوهشی قابل قبولی ندارد، بنابراین انجام کارهای خرافاتی‌ مانند دود کردن عنبرنسا‌ یا اسپند‌ تنها نوعی فریب‌کاری است و خطرات بی‌شماری را برای سلامت بیماران به همراه دارد.

مصرف‌ اسپری‌ها در کنترل بیماری آسم‌ عادت نمی‌آورد

رئیس انجمن آسم و آلرژی‌ ایران درباره اینکه آیا مصرف اسپری‌ها در کنترل بیماری آسم عادت می‌آورد یا خیر، بیان کرد: درمان آسم تدریجی و طولانی مدت است بنابراین بیماران باید ماه‌ها و گاهی تا سال‌ها دارو مصرف کنند اگر افراد دارو را خودسرانه‌ و بطور ناگهانی‌ قطع کنند بیماری‌ عود‌ پیدا می‌کند؛ مصرف‌ اسپری‌ها در کنترل بیماری آسم‌ عادت نمی‌آورد.

وی افزود: آسم یک بیماری مزمن‌ التها‌بی راه هوایی‌ است و اسپری‌ها این التهاب را رفع می‌کنند؛ مصرف‌ اسپری‌های استنشاقی‌ کورتو‌ن‌‌دار عوارض‌ ناچیزی دارد زیرا تنها مقادیر ناچیزی از کورتون‌ جذب بدن می‌شود و آن هم سریع دفع می‌شود.

معین درباره داروهایی‌ که برای کنترل بیماری آسم استفاده می‌شوند، تأکید کرد: بطور کلی 2 دسته دارو در کنترل بیماری آسم نقش دارند؛ این 2 دسته عبارتند‌ از داروهای سریع‌الاثر مانند اسپری‌ سالبوتامول‌ و داروهای کنترل کننده مانند کورتون‌های استنشاقی‌؛ داروهای‌ سریع‌الاثر‌ موجب گشاد شدن راه‌های هوایی و رفع علائم آن در زمان بروز حمله می‌شوند و کورتون‌های‌ استنشاقی‌ هم التهاب‌ راه‌های هوایی را برطرف می‌کنند.

رئیس انجمن آسم و آلرژی‌ ایران تأکید کرد: اگر افراد اسپری‌های سالبوتامول‌ را جایگزین‌ اسپری‌های کورتون‌دار کنند؛ این اسپری می‌تواند علائم آسم را تشدید کند و عوارضی همچون‌ تپش قلب و لرزش‌ دست را به همراه داشته باشد.

آیا مبتلایان‌ به آسم می‌توانند ورزش کنند؟

وی گفت: فعالیت بدنی و ورزش در همه گروه‌های سنی ضروری است؛ چاقی می‌تواند علائم آسم را تشدید کند. مبتلایان به آسم‌ می‌توانند ورزش کنند.

معین درباره اینکه آیا مصرف بخور سرد یا گرم در درمان آسم مؤثر است، تصریح کرد: از نظر علمی‌ تفاوتی بین بخور‌ سرد یا گرم وجود ندارد متأسفانه ما مشاهده می‌کنیم که برخی از خانواده‌های مبتلایان به آسم 24 ساعته دستگاه بخورشان‌ روشن است این کار اشتباه است زیرا باعث افزایش موجودات‌ ذره‌بینی مانند مایت‌ها و حشراتی‌مثل سوسک‌ها می‌شود بنابراین تنها باید در چند روز نخست سرماخوردگی‌ از دستگاه بخور‌ استفاده کنیم.

رئیس انجمن آسم و آلرژی‌ ایران درباره اینکه آیا در کنترل آسم می‌توان از آنتی‌بیوتیک‌ها، آنتی‌هیستامین‌ها و شربت سرفه‌ استفاده کرد یا خیر؟ اظهار کرد: بیشترین‌ علت تشدید آسم‌ سرماخوردگی‌ است؛ سرماخوردگی‌ ویروسی است و تنها درصد کمی از سرماخوردگی‌ها به عفونت میکروبی‌ تبدیل  می‌شوند بنابراین افراد اگر عفونت ریوی‌ داشته باشند باید زیر نظر پزشک آنتی‌بیوتیک‌ مصرف کنند؛ استفاده از شربت‌ سرفه و داروهای‌ سرکوب‌کننده در کنترل آسم‌ ممنوع است همچنین همه بیماران مبتلا به آسم‌ نباید آنتی‌هیستامین‌ مصرف کنند.

وی درباره اینکه در هنگام سرما‌خوردگی‌ چه کارهایی باید انجام دهیم‌، گفت: مبتلایان‌ به سرماخوردگی‌ باید استراحت کافی داشته باشند و آب و مایعات زیاد مصرف‌ کنند؛ شستشوی‌ بینی با سرم‌ آب و نمک در زمان سرماخوردگی‌ ضروری است افراد برای کاهش تب‌ باید از استامینوفن‌ استفاده کنند؛ مبتلایان به آسم‌، افراد دچار دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و تنفسی هستند باید پیش از پاییز واکسن آنفلوآنزا‌ را تزریق‌ کنند. عوارض واکسن آنفلوآنزا که در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود غیرعلمی‌ است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.