وی با بیان اینکه تهیه مکمل ها صرفاً از طریق داروخانهها مورد تایید است، تصریح کرد: با توجه به ماهیت مکمل های ورزشی و ارتباط آنها با رشته بدنسازی و پرورش اندام، فروش آنها در باشگاه های ورزشی بسیار رایج است و سودجویانی نیز در این حوزه به فروش دارو های غیر مجاز می پردازند .
رئیس سندیکای داروهای انسانی در خصوص وجود برخی مواد مضر مانند پودر پوسته مهتابی در مکمل های ورزشی تصریح کرد: وجود موادشیمیایی غیر مجاز و ترکیبات محرک در داروهای بدنسازی امکان پذیر است و چنانچه سود جویان قصد تولید غیر مجاز این چنین داروهایی را داشته باشند از انواع مواد اولیه بسیار سمی و سرطان زا استفاده می کنند و تنها راه مصون ماندن از عوارض بسیار خطرناک و آسیب زا، استفاده از داروهای مورد تائید سازمان غذا و داروست.
این متخصص علم دارو شناسی با بیان اینکه بارها در رسانه ها در خصوص مخاطرات جدی استفاده از دارو های تقلبی اطلاع رسانی شده است گفت: شرکت های معتبر داخلی تحت نظارت های دقیق وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حال تولید مکمل های ورزشی با بهترین مواد اولیه هستند و بیش از ۶۰ شرکت به صورت قانونی و با قیمت مناسب به واردات مکمل ها به صورت مجاز و کنترل شده می پردازند. از این روی ورزشکاران باید از مکمل های سالم استفاده کنند.
کبریایی زاده بابیان اینکه بعداز انقلاب یکی از صنایع افتخارآمیز در کشورمان، صنعت داروسازی بوده و امروز بیش از ۹۶ درصد نیاز دارویی کشور را با حداقل وابستگی به خارج از کشور را تامین میکنند، مکمل های داخلی را دارای کیفیت بسیار بالا دانست و گفت: تمام مراحل تولید این چنین داروها تحت نظارت دقیق ترین آزمایشگاه های کنترل وزارت بهداشت قرار گرفته و مصرف کنندگان با اطمینان خاطر به مصرف داروی تولید داخل بپردازند.
دکتر کبریایی زاده تاکید کرد: خود کنترلی را بهترین راه حل برای پیش گیری از مصرف داروهای مضر برشمرد و تصریح کرد: ورزشکاران باید برای مصرف دارو از پزشکان، متخصصان علوم ورزشی و داروسازان راهنمایی گرفته و داروهای مورد نیاز خود را از داروخانه ها تهیه کنند.
یادآور می شود ،ششمین همایش مکمل های غذایی و رژیمی -سمپوزیوم پایش مکمل های ورزشی- طی روزهای 29 تا 31 خردادماه سال جاری در هتل المپیک تهران برگزار می شود.
انتهای پیام/