آمارها نشان میدهد حدود ۸۰ درصد از خانوارهای شهری از ماشین لباسشویی استفاده میکنند. هماکنون حدود ۱۵ میلیون دستگاه ماشین لباسشویی در کشور وجود دارد و متوسط مصرف انرژی این دستگاه با استفاده از گرمکن (المنت گرم کننده آب) برای یک سیکل کامل شستوشو که حدود ۱.۵ ساعت است، ۱.۲۶ کیلووات ساعت است.
در طول سال، یک ماشین لباسشویی حدود ۱۲۱ کیلووات ساعت انرژی مصرف میکند و اگر این مقدار را برای تمامی ماشین لباسشوییهای موجود در کشور محاسبه کنیم، سالانه نزدیک به ۱۸۰۰ گیگاوات ساعت انرژی الکتریکی استفاده میشود که با بکارگیری توصیههای ارائه شده نه تنها در مصرف برق ماشینهای لباسشویی به میزان ۱۰ درصد صرفهجویی خواهد شد، بلکه طول عمر این تجهیز نیز افزایش خواهد یافت.
توجه به برچسب مصرف انرژی در هنگام خرید ماشین لباسشویی و انتخاب دستگاهی با رتبه بالاتر موجب بهینهسازی و کاهش مصرف هزینههای برق مصرفی در خانوارها و نیز کاهش آلودگی محیط زیست میشود. علاوه بر این باتوجه به اینکه حدود ۸۰ درصد از مصرف انرژی ماشین شما مربوط به گرم کردن آب است تا آنجا که ممکن است از آب سرد برای شستوشوی لباسها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:نکات کاربردی درباره ماشین ظرفشویی که هر خانم خانه داری باید بداند
همچنین لازم است در انتخاب ماشین لباسشویی دستگاهی را انتخاب کنید که ضمن داشتن علامت استاندارد و برچسب انرژی، دارای کمترین مصرف انرژی در بین مدلهای مشابه باشد و ظرفیت ماشین لباسشویی را متناسب با تعداد افراد خانواده انتخاب کنید.
هنگام خرید ماشین لباسشویی دقت کنید که هر سه رتبه «مصرف انرژی»، «پاک کنندگی» و «خشک کنندگی» آن دارای بازدهی مطلوبی باشد. به عبارت دیگر دستگاهی را انتخاب کنید که ضمن حداقل مصرف انرژی از عملکرد مناسبی نیز برخوردار باشد.
علاوه بر این لازم است قبل از استفاده از ماشین لباسشویی دفترچه راهنمای آن را با دقت مطالعه و نکات ذکر شده در آن را در استفاده از ماشین لباسشویی رعایت کنید.
با توجه به اینکه قسمت زیادی از مصرف برق در ماشینهای لباسشویی صرف گرم کردن آب ورودی به ماشین میشود، بنابراین استفاده از لولهکشی آب گرم ساختمان برای ماشین لباسشوییهایی که دارای دو ورودی آب (سرد و گرم) میباشند، در کاهش مصرف انرژی بسیار موثر است.
از لباسشویی زمانی استفاده کنید که لباس کافی براساس ظرفیت ماشین لباسشویی و برنامه شستوشوی مربوطه داشته باشید. به عبارت دیگر هنگام شستوشو، از ظرفیت کامل لباسشویی استفاده کنید.
همچنین برای شستن لباس از آب با درجه حرارت مناسب، استفاده شود. با توجه به جنس لباس و میزان کثیفی تا جای ممکن سعی شود به جز مواردی که با لکههای چربی یا زغال سر و کار دارید، از آب سرد برای شستوشوی لباس استفاده کنید. تنها تغییر حالت استفاده از آب داغ (۶۰ درجه سانتیگراد) به آب گرم (۴۰ درجه سانتیگراد) میزان مصرف انرژی را ۴۰ درصد کاهش میدهد.
در صورت لکهگیری لباسها قبل از شستوشو میتوانید برای شستوشو از آب سرد و یا آب ۴۰ درجه استفاده کنید. حتی الامکان به جای استفاده از خشک کن ماشین لباسشویی از هوای آزاد جهت خشک کردن استفاده کنید.
در صورتی که لازم است از خشک کن ماشین لباسشویی استفاده کنید، تعداد دورهای آبگیری را افزایش دهید تا رطوبت بیشتری از لباسها گرفته شود، در نتیجه زمان کمتری برای سیکل خشک کنندگی لازم است. چراکه مصرف برق سیکل آبکشی نسبت به مصرف برق سیکل خشک کنندگی کمتر است.
علاوه بر این هنگام شستوشو، از برنامه شستوشوی اقتصادی لباس استفاده کنید، این برنامه علاوه بر کاهش میزان برق مصرفی برای گرم کردن آب، میزان آب مصرفی جهت شستوشو را نیز کاهش میدهد.
در هنگام شستوشو، لباسهای بسیار کثیف را از لباسهایی که کمتر کثیف هستند، جدا کنید و هر کدام را جداگانه (البته با ظرفیت کامل) در ماشین لباسشویی قرار دهیدو مهمتر آنکه از بکار بردن ماشین لباسشویی در ساعات اوج مصرف برق خودداری کنید.
در پایان فرآیند شستوشوی لباس، دو شاخه ماشین لباسشویی را از پریز خارج کنیدبه دلیل اینکه ماشین لباسشویی به دلیل داشتن بار پنهان، دارای مصرف آماده به کار (استندبای) است.
از سوی دیگر لازم است تعمیر و نگهداری ماشین لباسشویی خود را به طور مرتب و براساس برنامهای که در دفترچه راهنمای ماشین لباسشویی پیشنهاد شده، انجام دهید و فیلتر و دهانه پودر ماشین لباسشویی را به طور منظم تمیز کنید. توجه داشته باشید که تمیز نگه داشتن ماشین لباسشویی علاوه بر کاهش مصرف انرژی، عمر دستگاه را نیز افزایش میدهد.
گفتنی است که برچسب انرژی از قسمتهای مختلفی تشکیل شده که هر قسمت نمایانگر اطلاعاتی است که خریداران ماشین لباسشویی میتوانند با توجه به این اطلاعات در هنگام خرید، دستگاهی را انتخاب کنند که در مقایسه با سایر مدلهای مشابه از کارایی و بازدهی بیشتر و مصرف انرژی کمتر برخوردار باشد.
سه قسمت اولیه این برچسب که در تمامی وسائل انرژیبر خانگی مشترک دیده شده به ترتیب نمایانگر علامت تجاری شرکت سازنده، نام شرکت سازنده و مدل دستگاهاست. قسمت چهارم برچسب مصرف انرژی به وسیله ۷ حرف لاتین از A تا G و ۷ رنگ از سبز تا قرمز مشخص شده که هر یک از حروف و رنگها معرف درجهای از مصرف انرژی دستگاه است.
حرف A و رنگ سبز پررنگ نشانگر کمترین مصرف انرژی و حرف G و رنگ قرمز نشانگر بیشترین مصرف انرژی دستگاه است. مصرف کنندگان میتوانند در هنگام خرید ماشین لباسشویی با دقت و توجه به حرف لاتین درج شده و رنگ مشخص شده دراین قسمت از میزان مصرف انرژی دستگاه اطلاع یابند.
ردیف سوم نمایانگر مصرف انرژی دستگاه براساس استاندارد ملی تدوین شده در بخش آزمون استاندارد و ردیفهای چهارم و پنجم در ماشین لباسشویی نشانگر رتبه قدرت پاک کنندگی و رتبه قدرت خشک کن دستگاه است.
دو ردیف پایانی نیز ظرفیت دستگاه و میزان مصرف اب را نشان میدهد، بنابراین مصرف کنندگان با توجه به رتبه انرژی، رتبه قدرت پاک کنندگی و رتبه خشک کنندگی قادر به انتخاب دستگاه پربازده و کارا است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/