مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوشهر ادامه داد: در همین راستا کارگاه آموزشی نحوه برداشت و کنترل ضایعات کمباین در یکی از مزارع دیم روستای دویره از توابع شهرستان بوشهر برگزار شد.
وی افزود: در این کارگاه آموزشی به معرفی قسمتهای مختلف کمباین و اهمیت تنظیمات کوبنده و ضد کوبنده اشاره شد و دو تنظیم بسیار مهم این بخش شامل تنظیم دور کوبنده و فاصله بین کوبنده و ضد کوبنده تشریح شد.
توکلی بیان کرد: تنظیم دور کوبنده در بذور دانه ریز بسیار مهم است و در گندم دور سیلندر باید بین ۴۰۰ تا هزار و ۱۰۰ تنظیم شود در زراعتهای دیم گندم دور کوبنده بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ تتنظیم شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوشهر با بیان اینکه هر چه محصول رطوبت بالاتری داشته باشد دور کوبنده باید بیشتر باشد، افزود: فاصله بین کوبنده و ضد کوبنده باید در قسمت ورودی دو برابر خروجی باشد.
وی ادامه داد: یکی از نشانههای تنظیمات درست کوبنده و ضد کوبنده میزان حجم خوشههای موجود در الواتور کل خوشبر است که هرچه کمتر باشد، نشان میدهد که کوبنده و ضد کوبنده درست عمل کرده است.
علیرضا پدیسار رئیس اداره امور فناوریهای مکانیزه کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز به اهمیت برگرداندن بقایای گیاهی به خاک اشاره کرد و گفت: بهترین زمان برگرداندن بقایا بلافاصله پس از برداشت محصول است.
در پایان ضمن کار کردن کمباین در مزرعه و برداشت محصول گندم به صورت عملی، در خصوص ریزش کمباین قبل از برداشت و بعد از برداشت بحث شد.
انتهای پیام/م