به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازکرمانشاه، امیر سرتیپ فریدون نوری مشاور امور بحرانها و شورای عالی جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه هلال احمر استان یکی از اعضای کار گروه سازمان مدیریت بحران است افزود: مردم در حوادث و سوانح طبیعی و انسان ساخت از هلال احمر انتظار دارند که اولین نیروی امدادی حاضر در صحنه باشند.
وی گفت: وقتی از مدیریت بحران سخن می گوییم یعنی اینکه تمامی دستگاهها اعم از نظامی و غیرنظامی با وحدت فرماندهی و وحدت تلاش برای رسیدن به هدف مشترک که همان خدمت رسانی میباشد تلاش نمایند.
مشاور رییس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه همه دستگاهها در حوادث باید پشتوانه هم باشند، افزود: علیرغم تلاشهای بسیاری که همهی سازمانها و دستگاههای امدادرسان در زلزله کرمانشاه بعمل آوردند به علت عدم وجود اصل تمرکز قوا و وحدت تلاش فرماندهی و بعضا موازی کاریها شاهد نواقصی در امر امدادرسانی بودیم که البته از مدیریت استان و نیروهای مسلح و سایر دستگاهها بایستی قدردانی به عمل آید.
امیر نوری با اشاره به اینکه اشتراکات کاری زیادی بین هلال احمر بعنوان یک سازمان شبهه نظامی و نیروهای مسلح وجود دارد.
افزود: این عقد تفاهم نامه مشترک باعث میشود که ضمن استفاده حداکثری از پتانسیلهای موجود در کشور بعنوان
سرمایههای مردمی مانند توان کم نظیری که در ارتش و سپاه و سایر نیروهای مسلح وجود دارد، هلال احمر بتواند بعنوان سازمانی که وظیفه اصلی امدادرسانی در حوادث را عهده دار میباشد در کنار عزیزان نیروهای مسلح و استفاده از توان آنها نقش اساسیتر و مثبت تری را در زمان وقوع حوادث انجام دهد.
امیر نوری افزود: ارتش جمهوری اسلامی در تمامی نقاط ایران اسلامی در شهر و شهرستان و مراکز استانها و در مرکز کشور دارای پادگانها و مراکز استقرار یگانی است که در صورت تحقق واقعی طرح و انجام کامل تفاهم نامه در حوادث احتمالی آینده شاهد بکارگیری نیرویی عظیم و با امکانات منحصر به فرد و با اعمال فرماندهی مشترک در قرارگاههای امدادی متشکله خواهیم بود، که البته این همکاریها و تفاهم نامه نیز انشالله با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سایر نیروهای مسلح منعقد و در نقاط سرزمینی سراسر کشور بنا به محلهایاستقرار و مسئولیتهای ارتش و سپاه تفاهم نامههای لازمه منعقد خواهد شد.
امیر نوری بیان کرد: در این تفاهم نامه مقرر شده است که فرماندهی منطقه غرب نسبت به مشخص نمودن یک یگان در هر پادگان و مراکز استقرار پادگانی نیروهای تابعه برای مثال در پادگان ابوذر سرپل ذهاب یک یگان و در پادگان الله اکبر شهرستان اسلام آبادغرب و در سایر مناطق استقرار یک یگان را مشخص نماید و هلال احمر با اعزام مربیان و کادر آموزشی مجرب نسبت به ارائه آموزشهای امدادی و تخصصی با تهیه طرح درس و مستندات آموزشی، آموزشهای امدادی را به یگانهای موصوف ارائه نمایند و یگان مذکور ضمن حفظ سازمان رزمی و تاکتیکی خود دارای یک سازمان امدادی جدید خواهند شد و در زمان وقوع حوادث به طور مشترک با نیروهای هلال احمر به کارگیری خواند شد.
مشاور رییس جمعیت هلال احمر افزود: در این همکاری مشترک اتفاقات خوبی در راستای استفاده بهینه از تمامی امکانات هرسازمان خواهد افتاد و کمبود وسایل و تجهیزات تخصصی امدادی طرفین با این همکاری پوشش داده میشود.
وی افزود: استفاده از امکاناتی نظیر نفربرهای شنی دار، آمفی بی و چرخدار نیروهای قرارگاه غرب و همچنین یگانهای مهندسی و پل فرماندهی منطقه در امدادرسانی صحنه حادثه بسیار اثرگذار خواهند بود.
امیرنوری با اشاره به اینکه هر امکاناتی که در این کشور وجود دارد متعلق به مردم است و باید در زمان نیاز بطور اساسی و سازماندهی شده مورد استفاده قرار گیرد افزود: در هلال احمر و نیروهای مسلح امکانات کم نظیری در راستای انجام عملیاتهای امدادی با همکاری و هماهنگی با سایر دستگاهها در راستای خدمات رسانی به مردم وجود دارد که بایستی از آنها استفاده نمود.
وی افزود: انشالله در آینده پس از طی مراحل سازماندهی و ارائه آموزشیهای امدادی و تخصصی و مانور مشترک بطور گسترده در مناطق مختلف استان طرح ریزی و انجام خواهد شد.