سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عروس باغ های ایرانی با تاجی از گل و شربت گلاب میزبان گردشگران است

عروس باغ های ایرانی در کاشان با تاجی از گل و شربت گلاب در دست بهترین تحفه بهاری معطر و زیبا و جذاب را به گردشگران داخلی و خارجی در فصل گلچینی و گلابگیری از اول فروردین تا پایان خرداد هدیه می دهد.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان، با توجه به آمار کمیته استخراج و پردازش آمار و اطلاعات کاشان امسال در فصل گلابگیری افزایش 20 درصدی گردشگران از شهر گل و گلاب پیش بینی می شود.

محسن جاوری، با اشاره به بازدید سالانه نیم میلیون نفر از اماکن گردشگری و آثار و ابنیه تاریخی این شهرستان بویژه در فصل گلابگیری افزود: بر اساس آمار این کمیته 417 هزار و 484 نفر گردشگر داخلی و خارجی در مجموع که 399 هزار و 564 نفر آن از گردشگران داخلی و 17 هزار و 920 نفر آن از گردشگران خارجی بودند طی فروردین تا 19 خرداد سال 96 از کاشان بازدید کردند.

برگزاری جُنگ شادیانه گل و گلاب در باغ فین، سیلک و خانه بروجردی

وی در ادامه از برگزاری جُنگ شادیانه گل و گلاب همزمان با فصل گلابگیری در کاشان خبرداد و گفت: این شادیانه از روز 7 اردیبهشت در بناهای تاریخی با استفاده از هنرمندان بومی و هنرهای داخلی با استفاده از پتانسیل های داخلی شهرستان آغاز خواهدشد.

به گفته وی، جُنگ شادیانه گل و گلاب با اجرای برنامه های پرده خوانی، رادیو محیطی، نقالی از زندگی امیر کبیر(با همکاری بنیاد فردوسی شاخه کاشان و آران و بیدگل) و اجرای تئاتر طنز در خانه تاریخی بروجردی، باغ فین، تپه ای باستانی سیلک و پارک جششنواره قمصر برگزارخواهدشد.

معاون استاندار و فرماندار کاشان نیز کیفیت و مرغوبیت گل محمدی و فرآورده های آن در شهرستان کاشان را دارای شهرت جهانی دانست و تصریح کرد: این مهم موجب رونق صنعت گردشگری به خصوص ورود گردشگران خارجی به کاشان در فصل بهار و ایام گلابگیری شده است.

برداشت افزون بر 9هزارو 500 تن گل محمدی

حمیدرضا مؤمنیان در خصوص میزان برداشت گل گفت: پیش بینی می شود امسال افزون بر 9500 تن گل محمدی از سطح 2500 هکتار زمین های زیر کشت این محصول در این شهرستان برداشت شود.

وی افزود: سالانه حدود 15 هزار تن گلاب مرغوب در 1600 کارگاه سنتی، 28 واحد صنعتی و 12واحد نیمه صنعتی تولید می شود.
مومنیان با تاکید بر اینکه کاشان بیشترین میانگین تولید گل محمدی در کشور را دارد افزود: پیش بینی می شود از این میزان گل حدود 2200 کیلو اسانس طبیعی به ارزش تقریبی هر کیلو 20 میلیون تومان استحصال شود.

اشتغال80 هزار نفر روز در موسم گل چینی و گلابگیری

به گفته وی، 80 هزار نفر روز اشتغال در موسم گل چینی و گلابگیری در شهرستان کاشان به هنگام موسم گلچینی گلابگیری ایجاد می شود.

فرماندار کاشان، ایجاد حدود 6 هزار شغل پایدار و ثابت در صنعت گلابگیری را تاکیدکرد و گفت: زندگی 2800 خانوار کاشانی به کشت، تولید و برداشت گل محمدی وابسته است.

بازدید مضاعف کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی از واحدهای گلابگیری

کارشناس مسئول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کاشان در ادامه این گفتگو با تاکید بر بازدید مضاعف پنج شنبه ها و جمعه ها از کارگاه های گلابگبیری سنتی در قمصر، نیاسر و برزک گفت: یک اکیپپ نیز داخل شهر، رستوران ها، مغازه ها، غذاخوری ها و آشپزخانه ها نظارت و بازدید و بازرسی می کند.

محسن فتحی مقدم، افزایش کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی از دو به هفت کارشناس در ایام گلابگیری را خاطرنشان و تصریح کرد: حدود یک و نیم تا 2 تن گلاب، عرقیات و شربت های رنگی از سطح اتوبان در یک ماهه اول سال جمع آوری شد.

وی در پایان با اشاره به اینکه دستگاهی توسط دانشگاه در حال تهیه و خریداری است گفت: این دستگاه همزمان با بازدید در اماکن مورد بازدید میزان اسانس و نوع گلاب تقلبی از استاندارد و سالم را تشخیص می دهد.
شایان ذکر است: اقتصاد مناطق کوهستانی کاشان در بخش های قمصر، برزُک، نیاسر به عنوان مهم ترین مرکز تولید گل محمدی و گلاب در کشور کاملا وابسته به گل محمدی، گلابگیری و عرقیات است که باتوجه به تنوع اقلیمی از ابتدای فروردین تا نیمه تیرماه در آن برداشت گل انجام می شود.

گزارش از حرمت سادات متولی

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.