سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی موزه/ ۱۳۷

نمایش ۴۰۰ نسخه خطی و نگارگری از هنرمندان ایرانی در موزه «ماتناداران»

موزه ماتناداران یکی از کهن‌ترین و سرمایه‌دار ترین خزانه‌های کتاب در جهان به حساب می‌آید و در آن برخی آثار خطی و نگارگری ایرانی نیز وجود دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مارک گریگوریان در سال 1957 بنیادی را ابداع کرد که امروزه یکی از کهن‌ترین و سرمایه‌دارترین خزانه‌های کتاب در جهان به حساب می‌آید. این بنیاد در ایروان قرار گرفته است. ایروان بزرگ‌ترین شهر جمهوری ارمنستان است و پایتخت این کشور به حساب می‌آید.

بنابراین گزارش، موزه ماتناداران تا سال 1959 میلادی مکان نگهداری از حدود 11 هزار متن خطی به زبان ارمنی قدیم و دیگر زبان‌های کهن مشرق‌زمین بود و امروز حدود هفده هزار نسخه کتاب در آن نگهداری می‌شوند که از آن میان می‌توان به حدود 400 نسخه خطی و نگارگری از استادان هنرمند ایرانی اشاره کرد.کتاب «نجات» نوشته ابن سینا از معتبرترین نسخه‌های خطی فارسی است که در موزه ماتناداران نگهداری می‌شود. کتاب نجات چکیده‌ای از کتاب شفا نوشته ابن سینا است. نام اصلی این کتاب «النجات من الغرق فی بحر الضلالات» است.

شایان ذکر است آثار رونویسی شده بیشتر از 90 مورخ ارمنی از سده‌های پنجم تا هجدهم میلادی در موزه ماتنادران نگهداری می‌شوند.کتاب‌های مورخان ایرانی، عرب، ترک و کرد نیز در میان کتاب‌های در موزه ماتناداران دیده می‌شوند.

گفتنی است؛ محتوای برخی از کتاب‌های نگهداری شده در موزه ماتناداران به بخش بزرگی از تاریخ ایران، امپراتوری روم شرقی، اروپا، امپراتوری عثمانی، خاور دور و خاور میانه در سده‌های سیزدهم تا نوزدهم میلادی برمی‌گردد.

 

انتهای پیام/

 

موزه ماتناداران در کجاست؟

برچسب ها: موزه ، میراث فرهنگی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.