وی ارتقا سطح بینش و آگاهی اعضای جوامع محلی را از دیگر اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی عنوان کرد و افزود: عشایر باید از زمان کوچ، نحوه استفاده از مراتع و تعداد دامها در این محلها و معدنداران نیز از اصول پایبندی به مجوزها و قراردادها آگاهی داشته باشند.
امیرافضلی تصریح کرد: اعضای جوامع محلی نمایندگان منابع طبیعی در عرصهها هستند و باید هرگونه تخریب، تصرف، آتشسوزی، قطع درختان و ... را با استفاده از کد 1504 به یگان حفاظت گزارش و طبق قانون اقدامات اولیه را برای پیشگیری در این زمینه رأسا انجام دهند.
وی حفظ خاک، تولید علوفه دامها و گیاهان صنعتی و دارویی، جلوگیری از فرسایش خاک و ... را از جمله فواید جنگلها و مراتع خواند و افزود: اهمیت وجود تفرجگاههای جنگلی و حفظ گونههای جانوری بر کسی پوشیده نیست بر همین اساس باید دقت لازم در حفاظت از آنها مد نظر قرار گیرد.
امیرافضلی گفت: منابع طبیعی را میراث گذشتگان و امانت آیندگان هستند ،با وجود آثاری که این منابع خدادادی دارند، اکنون به شدت در معرض تخریب هستند و با ابراز تأسف مهمترین عامل آن انسان است که با بهرهبرداری بیرویه از مراتع، آتشسوزی جنگلها، تبدیل اراضی مرتعی به کشاورزی و غیر کشاورزی و ... منجر به وقوع این آسیبها میشود.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان افزود: وجود مناطق کوهستانی و صعبالعبور، عدم وجود جاده دسترسی مناسب، پایگاهها، امکانات پیشرفته و ماشینآلات سنگین اطفا حریق، کمبود نیرو و ... از جمله عواملی هستند که حفاظت از عرصهها را با مشارکت مردم امکانپذیر میکند.
امیرافضلی اظهار کرد: با توجه به اینکه 95 درصد اراضی منطقه جنوب کرمان ملی هستند، ما برای حراست و صیانت از آنها به شدت نیازمند همکاری مردم به ویژه اعضای جوامع محلی و همیاران طبیعت هستیم تا در این عرصه بهتر عمل کنیم.
یادآور می شود:کارگاه آموزشی ویژه جوامع محلی با موضوع اطفا حریق عرصههای منابع طبیعی «جنگلها و مراتع» با حضور همیاران طبیعت، مرتعداران و مجریان و بهرهبرداران عرصههای منابع طبیعی در محل سالن اجتماعات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان برگزار شد.
انتهای پیام/ح