به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، یوسف بیدخوری افزود: ظرفیتها و تاسیسات زیربنایی و روبنایی حوزه گردشگری در خراسان رضوی را مطلوب توصیف کرد.
وی با اشاره به تعریف گردشگری گفت: بر اساس تعریفی که سازمان گردشگری جهانی از گردشگر دارد، گردشگرفردی است که حداقل یک شب و کمتر از یک سال خارج از محیط زندگی خود با هدفهای مختلف غیر کاری سفر کند.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: گردشگر با این مفهوم، باعث ایجاد موج عظیمی از رفت و آمد مردم در دنیا شده، به طوری که بیش از ۱.۳ میلیارد نفر هر ساله از مرزهای سیاسی کشورهای خود عبور و عازم کشورهای دیگر میشوند.
بیدخوری با بیان این که تمام کشورهای جهان امکانات خود را جهت ارائه خدمات به این گردشگران بسیج میکنند، گفت: در خراسان رضوی با توجه به وجود مضجع شریف حضرت رضا (ع) ما از گردشگری زیارتی و مذهبی برخورداریم که از اصیلترین و قدیمیترین نوع گردشگری است.
وی درباره دیگر ظرفیتهای گردشگری استان خاطر نشان کرد: با توجه به وجود مراکز تخصصی درمانی و پزشکی، خراسان رضوی ظرفیت ویژهای در زمینه گردشگری سلامت دارد، و هرساله پذیرای حدود ۲۰ هزار نفر گردشگرسلامت از کشورهای خارجی است.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: وجود مفاخرملی مانند فردوسی، خیام و عطار نیشابوری و ... ظرفیتهای بزرگی هستند که هر ساله علاقهمندان به این مفاخر به استان آمده و از خراسان رضوی بازدید میکنند.
بیدخوری گفت: در همین راستا، اخیرا تور قطار گردشگری مشاهیر مشهد- نیشابور در روز ۲۵ فروردین سال جاری به مناسبت بزرگداشت عطار با استقبال و حضور استادان دانشگاه فردوسی و خانوادههای ایشان برگزار شد که در کمتر از ۲۴ ساعت ظرفیت ۱۰۰ نفره این قطار مورد اقبال قرار گرفت و تکمیل شد.
وی افزود: این قطار از صبح ساعت ۸:۳۰ از مشهد حرکت و گردشگران در نیشابور از دهکده چوبی، کاروانسراس عباسی، مجموعه خیام و عطار بازدید و در همایش و برنامههای روزبزرگ داشت عطار نیز شرکت کردند، توسعه این گونه برنامهها در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار دارد.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان این که هر فردی برای گردشگری نیازمند سیستم حمل و نقل است، خاطر نشان کرد: قلب صنعت گردشگری سیستم حمل و نقل است و اگر امکانات حمل و نقل وجود نداشته باشد سفر و گردشگری با اختلال مواجه میشود که خوشبختانه خراسان رضوی و مشهد از این نظر وضعیت مطلوبی دارد.
بیدخوری درباره امکانات گردشگری استان نیز گفت: ۲۰ ایرلاین داخلی و خارجی با پروازهای مستقیم با ظرفیت ۲۴۰ عملیات پروازی روزانه، بیش از ۷۵ هزار پرواز را در سال انجام میدهند و سالانه بیش از ۱۰ میلیون نفر را از طریق فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد جابجا میکند.
وی افزود: در حوزه ریلی نیز ۶۰ درصد ظرفیت ریلی کشور به خراسان رضوی اختصاص دارد و ارتباط مستقیم با بسیاری از مراکز استانها و شهرهای مسیر داریم که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی تصریح کرد: هم چنین خراسان رضوی در حوزه اقامت نیز وضعیت مطلوب و بی نظیری در کشور دارد و ظرفیت بسیار بالا و کیفیت مطلوب خدمات اقامتی و پذیرایی در هتلهای مشهد و قیمتهای ارزان و رقابتی آن زمینه جذب زایران و گردشگران را در داخل کشور و کشورهای منطقه فراهم نموده است.
بیدخوری گفت: علاوه براین اقامتگاههای بوم گردی نیز فرصت جدید استان در حوزه گردشگری است که تا پایان سال ۹۶ تعداد ۲۴ اقامتگاه بوم گردی در استان راه اندازی و فعال شده و برای ۵۲ اقامتگاه بوم گردی دیگر نیز موافقت اولیه صادر شده است که تا پایان امسال راه اندازی خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد بتوانیم با برنامه ریزی و برگزاری مراسم متنوع و جذاب و اجرای برنامههای مناسبتی، سمینارها، جشنوارهها و نمایشگاهها و معرفی هر چه بیشتر جاذبههای کمتر شناخته شده، زمینه جذب هرچه بیشتر گردشگران با هدف بهره گیری از منافع مثبت صنعت گردشگری را فراهم کنیم.
انتهای پیام//ج.ر
ظرفیتها و تاسیسات زیربنایی حوزه گردشگری در خراسان رضوی مطلوب است