سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

مهار چربی خون با ماش پلو

ماش‌پلو با شوید، غذایی سرشار از پروتئین، پتاسیم، منگنز، منیزیم و روی بوده که مصرف آن در کاهش چربی خون بسیار موثر است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ ماش‌پلو با شوید غذایی سرشار از ویتامین‌های A ، E ، D ، گروه ویتامین‌های B، اسید فولیک، پروتئین، پتاسیم، منگنز، منیزیم و روی است.

برای بررسی خواص ماش‌پلو با شوید و اینکه مصرف آن برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌و‌گو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص ماش‌پلو با شوید

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص ماش‌پلو با شوید اظهار کرد: این غذا برای مبتلایان به چربی، فشار و قند خون بالا و اختلالات قلبی و عروقی مفید است.

وی بیان کرد: ماش‌پلو با شوید نفخ معده را از بین می‌برد و موجب تقویت دستگاه گوارش می‌شود؛ مصرف این غذا همچنین برای افرادی که قصد دارند وزن خود را کاهش دهند، مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به نقش موثر مصرف ماش‌پلو با شوید در تقویت سیستم ایمنی بدن افزود: این غذا حاوی منیزیم، فولات و ویتامین‌ها بوده بنابراین در سلامت مادر و جنین تاثیرگذار است.

عظمایی یادآور شد: مصرف ماش‌پلو با شوید تاثیر بسزایی در رفع کم‌خونی دارد؛ این غذا همچنین غنی از روی و گروه ویتامین‌های B است بنابراین موجب رشد مو هم می‌شود.

مواد لازم برای تهیه ماش‌پلو با شوید (چهار تا پنج نفر)

ماش                                                یک پیمانه
برنج                                                 سه پیمانه
روغن کنجد                                   به مقدار لازم
آب                                                  به مقدار لازم
کره محلی                                      به مقدار لازم
پیاز                                                 یک عدد
گوشت چرخ کرده گوسفندی     ۲۰۰ گرم
سبوس برنج                                    یک قاشق غذاخوری
شوید خشک شده                          ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه                  به مقدار لازم

 طرز تهیه ماش‌پلو با شوید

-نخست برنج خیس شده را با مقداری نمک و آب بگذارید تا کمی بجوشد و نیم‌پز شود.
-ماش خیس شده را هم بجوشانید.
-پس از پختن ماش آب ماش را بردارید؛ پیاز خرد شده را هم با روغن کنجد تفت دهید سپس ماش پخته شده و شوید را به آن اضافه کنید.
-قابلمه‌ای مناسب را بردارید و برنج و مخلوط ماش را لایه‌لایه داخل آن بریزید تا مواد تمام شوند.
- آب ماش را به مواد درون قابلمه اضافه کنید سپس کره آب شده را روی برنج و مخلوط ماش بریزید و صبر کنید تا برنج به خوبی دَم بکشد.
-گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز، فلفل و زردچوبه تفت دهید و روی ماش‌پلو با شوید را با این مواد تزئین کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.