این شبکه خبری آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: یک گروه دو حزبی از سناتورهای عضو کمیته روابط خارجی سنا روز دوشنبه از بازنگری عمده "اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه تروریستها" پرده برداشتند. به این ترتیب دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از اختیارات جدیدی برای جنگ با داعش و دیگر گروه های تروریستی برخوردار می شود درحالیکه این حق کنگره نیز محفوظ نگاه داشته می شود که قدرت فرمانده کل قوا را در زمینه جنگ با تروریسم محدود کند.
این توافق پس از سال ها نگرانی در کنگره درباره اختیارات گسترده ای که در زمینه جنگ با تروریسم پس از حملات 11 سپتامبر 2001 به قوه مجریه داده شده بود و پس از ماه ها مذاکره با سناتور باب کورکر - رئیس این کمیته، تیم کین – عضو این کمیته و دیگر سناتورهایی که معتقد بودند کنگره باید در جنگ آتی با تروریسم نقش بزرگتری در تصمیم گیری ها ایفا کند، حاصل شد.
کورکر این توافق را حاصل سال ها تلاش به منظور به روزرسانی این اختیارات عنوان و ابراز امیدواری کرد سرانجام توازن مناسبی حاصل شود به گونه ای که هم دولت از انعطاف پذیری لازم برای دستیابی به پیروزی در این جنگ برخوردار باشد و هم جایگاه قانونی و ضروری کنگره تقویت شود.
کین نیز با بیان اینکه مدت طولانی است که کنگره در زمینه به راه اندازی جنگ به رئیس جمهور یک چک سفید امضا داده، گفت: پیشنهاد ما سرانجام این اختیارات را لغو می کند و به کنگره اجازه می دهد با بررسی زمان و مکان و طرف جنگ به وظیفه خود عمل کند.
باوجود باور گسترده دو حزبی مبنی بر این که کنگره باید اختیارات جنگ را به روزرسانی کند، اما همچنان این تردید وجود دارد که این توافق بتواند به تصویب کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان برسد. بسیاری از سران کنگره تمایلی به محدود کردن اختیارات رئیس جمهور در زمینه جنگ ندارند.
سناتور بن کاردین، عضو دموکرات ارشد این کمیته با بیان این که اقدام لازم برای تصویب این طرح تا هفته آینده آغاز خواهد شد، این روند را بسیار دشوار پیش بینی کرد.
این قانون به قوه مجریه اجازه می دهد برای مبارزه با القاعده، طالبان، داعش و نیروهای وابسته ای که تروریست شناخته می شوند، از همه نیروی لازم و مقتضی بهره گیرد. این قانون اجازه اقدام نظامی ضد هیچ کشوری را به رئیس جمهور آمریکا نمی دهد.
اگر این طرح جدید به تصویب برسد، کنترلی بر توانایی های رئیس جمهور برای جنگ با تروریسم اعمال خواهد شد زیرا این طرح کنگره را ملزم می سازد هر4 سال یک بار در "اجازه استفاده از نیروی نظامی" که به نمایندگان اجازه می دهد درصورت تمایل اقدامات نظامی را محدود کنند یا گسترش دهند، بازنگری کند.
محدودیت دیگری که برای رئیس جمهور ایجاد می شود این است که اگر بخواهد ضد یک نیروی وابسته جدید یا در یک کشور جدید فرمان اقدام نظامی صادر کند، باید ظرف 48 ساعت آن را به کنگره گزارش دهد.
انتهای پیام/