احمد بیرانوند مشاور عالی ستاد هوایی و هوانوردی در گفتوگو با خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص حمایتهای جدید هوایی و هوانوردی، گفت: فصل جدیدی از حمایتهای ستاد هوایی در حال اجرایی شدن است و این حمایتها در سه بخش انجام میشود.
مشاور عالی ستاد هوایی و هوانوردی در رابطه با حمایتهای ستاد هوایی، بیان کرد: حمایت از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کمک برای منتشر کردن مقالات آنها در مجلات معتبر دنیا، حمایت از اختراعات مربوط به حوزه هوایی و هوانوردی و کمک به استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه اهداف این برنامه حمایتی هستند.
بیرانوند با اشاره به حمایتهای ستاد هوایی از دانشجویان، اظهار کرد: امروز تعامل ستاد هوایی با صنعت و دانشگاه بسیار خوب است، اما نیاز است که گلوگاههای آنها را شناسایی کنیم تا به کمک دانشجویان این گلوگاهها رفع شوند؛ هدایت دانشجویان به سمت صنعت و شناسایی موانع و مشکلات پیش روی صنعت هوایی از جمله اهدافی است که باید به آن توجه کرد و در این برنامه حمایتی دانشجویان بیش از پیش مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: کسر خدمت سربازی برای فعالان در شرکتهای دانشبنیان یکی دیگر از موضوعاتی است که برای دانشجویانمان درنظر گرفته ایم؛ هر یک از این دانشجویان با گذراندن یک پروژه در یکی از شرکتهای دانشبنیان میتوانند بخشی از سربازی خود را معاف شوند.
مشاور عالی ستاد هوایی و هوانوردی در رابطه با حمایت این ستاد از ثبت اختراع دانشجویان گفت: به دانشجویان کمک می کنیم، بتوانند ایده خود را عملیاتی کنند و آن را ثبت کنند زیرا به کمک پرورش ایده ها و ثبت اختراعات است که می توانیم حوزه هوایی و هوانوردی را ارتقاء دهیم، هریک از دانشجویانی که ایده ای در حوزه هوایی و هوانوردی داشته باشند می توانند به ستاد هوایی مراجعه کنند و ایده خود را به ما بگویند تا به کمک حمایت ها اختراع آنها ثبت شود.
بیرانوند با بیان اینکه حمایت هایی در راستای ارتقای محصولات دانش بنیان شرکت ها انجام می گیرد، گفت: پس از آنکه اختراعات ثبت شدند باید در شرکت های دانش بنیان مورد ارزیابی قرار گیرند تا به محصول نهایی تبدیل شوند اما هریک از این محصولات دانش بنیان باید استانداردهای مورد نیاز هوایی را داشته باشند این زیرساخت ها با همکاری شرکت های خارجی به دست می آیند و تا زمانیکه یک شرکت در حوزه بین المللی فعال نباشد محصول دانش بنیان استاندارد لازم را دریافت نمی کند.
وی ادامه داد: کاری که ستاد هوایی و هوانوردی انجام می دهد این است که زیرساخت های لازم را برای شرکت های فعال در حوزه هوایی فراهم می کند تا آنها بتوانند به کمک آن زیرساخت ها استانداردهای لازم را دریافت کنند.
مشاور عالی ستاد هوایی و هوانوردی با بیان اینکه ستاد هوایی و هوانوردی فعالیت های آموزشی را انجام می دهد گفت: در کنار تمام تسهیلات و فعالیت های که انجام می دهیم یک سری کلاس آموزشی برگزار می شوند که در آن کلاس ها آموزش هایی در خصوص مدیریت تولید، فناوری های مورد نیاز و مدل های تجاری سازی داده می شود تا تمام فعالان در حوزه های هوایی بتوانند خود را به جدیدترین استانداردها مجهز کنند.
بیرانوند در خصوص دانشجویانی که می توانند تسهیلات دریافت کنند، گفت: تسهیلات ارائه شده تنها مختص دانشجویان رشته های هوا و فضا نیست، بلکه تمام دانشجویان رشته های مختلف اعم از مکانیک، برق و نقشه کشی و .... می توانند از این تسهیلات استفاده کنند اما توجه به این نکته ضروری است که پروژه ای که آنها انجام می دهند باید در حوزه هوا و فضا باشد.
وی یادآور شد: در حال حاضر جشنواره های مختلفی برای ایده پردازی و آموزش در حوزه هوا و فضا برگزار می شود و ستاد هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعاملات خوبی را با دانشگاه های مختلف کشور داشته است و امیدواریم که بتوانیم این تعاملات را افزایش دهیم.
انتهای پیام/