سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطر از دست رفتن سهمیه وزنه‌برداری ایران در المپیک ۲۰۲۰

طبق اعلام IN SIDE THE GAMES پنج کشور که سابقه دوپینگ را داشته اند، ممکن است توسط فدراسیون جهانی از حضور در المپیک ۲۰۲۰ توکیو محروم شوند.

به گزارش خبرنگار دنیای ورزش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان،  طبق اعلام IN SIDE THE GAMES پنج کشور که سابقه دوپینگ را داشته اند، ممکن است توسط فدراسیون جهانی از حضور در المپیک ۲۰۲۰ توکیو محروم شوند.

در حالی که طبق اعلام( IWF) ، کشورهای عضو این فدراسیون می توانند با هشت ورزشکار در بازی های المپیک 2020  حضور داشته باشند ، اما کشورهای روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و بلاروس تنها مجاز به داشتن 2 نماینده در بازی های المپیک 2020 توکیو هستند. چرا که طبق قوانین جدید هرکشوری که در فاصله سال‌های 2008 تا 2020، دارای 20 یا بیش از 20 مورد تخلف مربوط به دوپینگ باشد، در دوره بعدی المپیک تنها مجاز به داشتن 2 نماینده خواهد بود، یکی در بخش مردان و یکی دیگر در بخش زنان.

همچنین کشورهایی که دوپینگی های آنها از تعداد ۱۰ تا ۱۹ نفر باشد، مجاز به استفاده از ۲ سهمیه دربخش  مردان و ۲ سهمیه در بخش زنان هستند که این مسئله توسط کمیته بین المللی المپیک (IOC)هم تائید شده است و مورد استقبال کشورها هم واقع شده است.

حداقل 9 کشور دیگر شامل بلغارستان، ایران و هند که در رقابت‌های کشورهای مشترک‌المنافع 5 مدال طلا برده است، در این دسته قرار می‌گیرند.

دیگر کشور‌های که از سال ۲۰۰۸ تا کنون ورزشکاران‌شان ۱۰ مورد یا بیشتر تخلف دوپینگی داشته‌اند، شامل ایران ــ کشوری که بهترین عملکرد را در رقابت‌های قهرمانی جهان سال گذشته داشت ــ بلغارستان، آلبانی، رومانی، ازبکستان و هند می‌شود.

همچنین تیم ملی وزنه برداری هند، که موفق شد پنج مدال طلا در بازی های مشترک المنافع را به دست آورد، قادر نخواهد بود با تمام ورزشکارانش در المپیک توکیو حضور یابد.

ایران که سال گذشته در مسابقات قهرمانی جهانی به مقام نخست دست یافت، می تواند تنها 2 مرد و 2 زن را به این بازی ها بفرستد و حالا تصمیم گیری برایش سخت می‌شود که در رقابت دسته فوق سنگین المپیک ۲۰۲۰ شرکت کند یا خیر؟

طبق تحریم ها و موارد ذکر شده در وب سایت IWF تیم های اوکراین، بلغارستان، ازبکستان، مولداوی، آلبانی، رومانی و ترکیه نیز قادر به حضور یک تیم کامل در توکیو نیستند و تایلند نیز با یک مورد خطا دیگر احتمالا به این گروه ملحق خواهد شد.

طبق اعلام IWF، محرومیت‌‌های دیگری هم ممکن است در آینده لحاظ شود که می‌تواند شامل محرومیت از المپیک باشد یا اینکه به تعداد کشورهای مجازات شده به دلیل افشای موارد بعدی دوپینگ وزنه‌برداران‌شان پیش از آغاز المپیک 2020 یعنی تا ماه آوریل سال 2020، افزود شود.

فیل اندروز، مدیر اجرایی وزن سبک ایالات متحده آمریکا (USAW)، گفت: این یک تصمیم کاملا منطقی برای و رو به جلو برای جلوگیری از نابودی وزنه برداری درآینده است.

ایالات متحده یکی از چندین کشوری است که به احتمال فراوان از این تصمیم IWF در مورد کشورهایی که در برنامه وزنه برداری خود "با مشکل آزمایش دوپینگ هستند ، سود خواهد برد.

اورسولا گارزا پاپاندریا، معاون رئیس فدراسیون بین المللی فدراسیون وزنه برداری ، گفت: سیستم المپیک، منعکس کننده کار IWF در زمینه حذف دوپینگ در ورزش وزنه برداری و در المپیک است.این یکی دیگر از نشانه هایی است که دستیابی به ورزش پاک را در این رشته نشان می دهد.

از دیگر تغییرات مهمی که فدراسیون وزنه‌برداری برای این رشته در نظر گرفته، انفرادی شدن سیستم اعطای سهمیه المپیک به جای سیستم تیمی است که این منجر به اعمال تست‌های بیشتر از وزنه‌برداران المپیکی خواهد شد. به صورتی که تمام وزنه‌بردارانی که می‌‌خواهند به توکیو سفر کنند، باید در بازه 18 ماهه رقابت‌های کسب سهمیه 6 بار رقابت کنند.

به طور مثال ایلیا ایلین در سال های 2006 تا 2012 تنها سه بار در رقابت های بین المللی شرکت کرد و توانست 2 مدال طلا المپیک را به دست آورد اما پس از آن مشخص شد او در حین برگزاری رقابت ها از مواد ممنوعه استفاده کرده است و به همین علت مجبور شد مدال هایش را پس بدهد.

کریستین Baumgartner، رئیس فدراسیون وزنه برداری آلمان، گفت: واضح است که ما به طور کامل از این تغییرات حمایت می کنیم، چرا که این مسئله بخش مهمی از استراتژی ورزش پاک است.

آتیلا آدامفی، مدیر اجرایی فدراسیون جهانی وزنه‌برداری در این خصوص می‌گوید: شک نداشته باشید همه از این سازوکار جدید راضی نیستند اما همه مطلع هستند که وزنه‌برداری در وضعیت سختی قرار گرفته است و به همین دلیل مجبور هستیم برای آینده این ورزش تصمیمات سختگیرانه‌ای را اتخاذ کنیم.

چنانچه  کشوری در جریان رقابت‌های 18 ماهه کسب سهمیه المپیک توکیو دارای سه ورزشکار دوپینگی باشد، از حضور در المپیک محروم می‌شود.

انتهای پیام/

قوانین جدید وزنه برداری به ضرر تیم ملی ایران می شود؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.