سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قطبی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

راه حل بحران آب،جداسازی است

یک کارشناس حوزه آب گفت: جداسازی آب شرب از مصارف بهداشتی تنها راه نجات ایران از بحران آب است.

منصور قطبی سرابی، کارشناس مهندسی آب در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به میزان نیاز کشور به آب شرب، اظهار کرد: آب شرب استاندارد مورد نیاز واقعی برای ۸۰ میلیون ایرانی، با احتساب ۱۸ لیتر در روز برای هر نفر، حدود نیم میلیارد متر مکعب در سال برآورد می‌شود. در حالیکه؛ مصرف مخلوط آب شرب با آب بهداشتی جهت ۸۰ میلیون ایرانی از طرف آب و آبفا، با احتساب ۳۰۰ لیتر در روز برای هر نفر، حدود هشت و نیم میلیارد متر مکعب در سال (۱۷ بار بیشتر) قابل برآورد است.

کارشناس مهندسی آب با انتقاد از عدم تفکیک آب شرب و بهداشتی در کشور تأکید کرد: بحران کمی و کیفی آب شهری کشور را، نه در کمبود منابع آب شرب استاندارد موجود، بلکه باید در اختلاط آب شرب با آب بهداشتی جستجو کرد. زیرا اختلاط آبهای مذکور از طرف آب و آبفا، علاوه بر ایجاد بحران کمبود آب شرب استاندارد در شهر‌ها (به ویژه در کلانشهرها) هزینه‌های مالی و درمانی سنگین را به مردم تحمیل می‌کند، بنابراین جدا سازی آب شرب از آب بهداشتی، تنها راه برون رفت کشور از بحران آب شهری در طی سالهای آینده است.

وی با اشاره به میزان استفاده از آبهای زیرزمینی برای تهیه آب شرب کشور، تصریح کرد: بنابر آمار‌های موجود هم اکنون حدود ۳۰ درصد از منابع آب مورد نیاز شرب و آب بهداشتی کشور از محل منابع آب سد‌ها و  ورودخانه‌ها و حدود ۷۰ درصد ما بقی آن از محل منابع آبهای زیر زمینی تامین می‌گردد.

قطبی سرابی ادامه داد: از آنجائیکه منابع آب رودخانه‌ها و آبهای زیرزمینی کشور به انواع آلاینده‌های سرطان زا مثل شوینده ها، سموم دفع آفات، کود‌های شیمیائی، فلزات سنگین و سمی، فاضلاب‌های شهری، صنعتی و حتی بیمارستانی آلوده بوده و این امر همه ساله تشدید می‌گردد، بنابراین منابع آب سد‌ها به عنوان تنها منبع آب شرب استاندارد موجود در کشور مطرح بوده و باید بدون اختلاط با هرگونه آب (بویژه با آب‌های زیرزمینی) مورد بهره برداری قرار گیرد.

این کارشناس حوزه آب با بیان اینکه عدم تفکیک آب شرب و آشامیدنی می‌تواند منجر به فاجعه زیست محیطی شود، بیان کرد: آب و آبفا، بدلیل عدم تفکیک آب شرب از آب بهداشتی و همچنین عدم اجرای مصوبه مجلس در زمینه جدا سازی آب شرب از آب بهداشتی، هم اکنون، حدود ۳۰ درصد از منابع آبهای سطحی سد‌ها و رودخانه‌ها را با حدود ۷۰ درصد از منابع آب‌های زیرزمینی آلوده کشور مخلوط کرده و پس از استاندارد سازی با هزینه‌های سنگین مالی و درمانی، در اختیار شهروندان قرار می‌دهد، درحالیکه این امر نه فقط یک خطای راهبردی، بلکه یک فاجعه زیست محیطی ملی، محسوب می‌گردد.

وی با بیان اینکه بسته بندی آب، بر انتقال آب اولویت دارد، ابراز کرد: بسته بندی آب شرب نیمه رایگان دولتی و کوپنی، تنها راه جلوگیری از تنش آب شهری کشور در سالهای آینده محسوب می‌گردد، زیرا از این طریق، علاوه بر امکان جلوگیری از هزینه‌های بسیار سنگین مربوط به انتقال بین حوزه‌ای منابع آب سد‌ها و رود خانه ها، امکان آزاد سازی حدود ۳ میلیارد متر مکعب از منابع آب سد‌ها و رود خانه‌های کشور (به نفع کشاورزان) نیز، ممکن و میسر می‌گردد.

قطبی سرابی در پایان با بیان اینکه تفکیک آب شرب از بهداشتی الزامی است، گفت: هم اکنون تامین مجموعه آب شرب استاندارد و آب بهداشتی کشور به میزان بیش از هشت ونیم میلیارد متر مکعب در سال، از طریق اختلاط  منابع آب محدود سد‌ها و رودخانه‌ها با منا بع آب‌های زیر زمینی (بعد از استاندارد سازی نسبی و غیرقابل اعتماد) ممکن و میسر می‌گردد و از طرفی تحقق امر مذکور، هزینه‌های سنگین مالی و درمانی را به  مردم تحمیل می‌کند، بنابراین برای عبور کشور از تنش آبی شهر‌ها در سالهای آینده، اجرای مصوبات مجلس در زمینه جداسازی آب شرب از آب بهداشتی، لازم است.

انتهای پیام/

تفکیک آب شرب و بهداشتی الزامی است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.