زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: در قالب طرح تحول نظام سلامت یکی از برنامههای اصلی در حوزه بهداشت، بهبود و اصلاح الگوی مواد غذایی و تغذیه جامعه است به طوری که این برنامه توجه ویژهای به بحث تغذیه و امنیت غذایی ساکنان حاشیه شهرها دارد.
وی با بیان اینکه توجه به تغذیه مناطق محروم و پیشگیری از سوءمصرف مواد غذایی یکی از اولویتهای اصلی دفتر تغذیه وزارت بهداشت محسوب میشود، افزود: در مناطق محروم بر اساس برنامهریزی انجام شده خدمات تغذیهای ارائه میشود و در مراکز جامع خدمات سلامت اقداماتی از جمله آموزش، مشاوره تغذیه، مکملیاری، توزیع رایگان مکمل آن، ید، وتامین C، برای همه گروههای آسیبپذیر مادران باردار و شیرده، کودکان زیر 2 سال و سالمندان انجام میشود.
عبداللهی ادامه داد: ویتامین D از نوع 50 هزار واحدی درمدارس دبیرستان با هدف کنترل ریزمغذی توزیع میشود.
معاون دفتر سلامت و بهبود دفتر تغذیه و بهداشت با بیان اینکه سلامت الگوی غذایی کلیه افرادی که به دفاتر جامع سلامت مراجعه میکنند به وسیله مراقبان ارزیابی میشود، عنوان کرد: رفتار و عادتهای نامناسب غذایی افراد با مراجعه به مراکز جامع خدمات سلامت به وسیله مشاوران تغذیه شناسایی و در همین زمینه آموزشها به وسیله کارشناسان به صورت فردی و گروهی داده میشود.
وی با اشاره به اینکه در مراکز جامع خدمات سلامت، قد و وزن اندازهگیری میشود تا اختلالات رشد، سوءتغذیه، اضافه وزن و چاقی، غربالگری و شناسایی شود، تاکید کرد: آموزش، مشاوره و تنظیم رژیم غذایی با توجه به رفتار غذایی انجام و میزان دسترسی به موادغذایی بررسی و اقدامات لازم برای بهبود تغذیه افراد انجام میشود.
انتهای پیام/