سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه غذا‌های خوشمزه با خوراکی‌های نوبرانه بهاری

آشپزی با نوبرانه‌های بهار و خوراکی‌هایی که برای بهار مناسب هستند، جالب و خاص است؛ بنابراین باید کمی بیشتر با سبزی‌ها آشتی کنیم و آن‌ها را سر سفره‌های مان مهمان کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛یکی از لذت‌های تغییر فصل و آب و هواست و بخشی دیگر به بازار آمدن خوراکی‌های بهاری است؛ بنابراین باید آستین بالا بزنیم و غذا‌های بهاری را مهمان جسم و روان مان کنیم.

آشپزی با نوبرانه‌های بهار و خوراکی‌هایی که برای بهار مناسب هستند، جالب و خاص است؛ بنابراین باید کمی بیشتر با سبزی‌ها آشتی کنیم و آن‌ها را سر سفره‌های مان مهمان کنیم. سبزی‌ها و نوبرانه‌های بهارکم نیستند. بعضی از آن‌ها مانند چغاله بادام و گوجه سبز، دومنظوره بوده و به عنوان میوه و چاشنی غذا قابل استفاده هستند،

خورش چغاله بادام

برای ۴ نفر

مواد لازم

گوشت خورشی: ۴۰۰ گرم

پیاز: یک عدد

چغاله بادام: ۳۰۰ گرم

نعناع و جعفری خرد شده: مجموعا ۳۰۰ گرم

نمک، فلفل و ادویه دلخواه: به مقدار دلخواه

آب: ۴ لیوان

مراحل تهیه خورش چغاله بادام

پیاز‌ها را با کمی ادویه و زردچوبه، بدون اضافه کردن نمک تفت بدهید.

به این ترتیب کاملا آب گوشت کشیده می‌شود. بعد از این که آب گوشت کاملا کشیده شد، نعناع و جعفری خرد شده را به آن اضافه

کرده و تفت بدهید تا رنگ سبزی‌ها تغییر کند.

بعد از تغییر رنگ سبزی‌ها چغاله‌های پاک و شسته شده را اضافه کنید.

کمی تفت داده و در قابلمه را به مدت ۴ دقیقه بگذارید.

سپس در قابلمه را برداشته و به آن چهار لیوان آب اضافه کنید.

یک ساعت باید صبر کنید تا چغاله‌ها و گوشت کاملا بپزند.

بعد از پختن کامل گوشت و چغاله بادام‌ها به خورش، نمک و آبغوره اضافه کرده و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا خورش طعم دار شود.
خورش آماده است.

نکته

می‌توانید به جای گوشت قرمز از هر نوع گوشت دیگری هم استفاده کنید، اما روش پخت به همین شکل است.

از همان ابتدا نباید به غذا نمک اضافه کرد، چون چغاله‌ها سفت می‌شوند.‌

می‌توانید به این خورش کمی رب هم اضافه کنید.




سیرپلو با تره

برای ۴ نفر

مواد لازم

سیر: دو گل

برنج: چهار پیمانه

تره خرد شده: دو لیوان

زعفران: یک قاشق سوپخوری

پیاز: دو عدد

گوشت گوساله خورشی: نیم کیلوگرم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

مراحل تهیه سبزی پلو و تره

سیر را پاک کرده، بشویید و ریز خرد کنید.

تره‌ها را پاک کرده، خیس کنید و بعد بشویید.

آب آن که رفت، تره‌ها را تقریبا ریز خرد کنید.

برنج را پاک کرده و خیس کنید.

پیاز‌ها را پوست کنده بشویید و خرد کنید.

گوشت را پاک کرده، بشویید و تکه کنید.

پیاز را با گوشت و کمی نمک داخل قابلمه بریزید تا بپزد.

برنج را با اضافه کردن کمی نمک روی شعله بگذارید تا بجوشد. آن را آبکش کنید.

سیر را به تره خرد شده اضافه کرده و هم بزنید.

سپس در زمان دم کردن برنج، یک لایه برنج و یک لایه مخلوط سبزی و سیر اضافه کنید.

زعفران را سائیده و با کمی آب جوش مخلوط کنید و روی برنج بریزید.

برنج را دم بگذارید.

بعد از این که برنج و گوشت پخت، برنج را داخل ظرف مناسب ریخته و روی آن نیز گوشت‌ها را بچینید.

نکته

می‌توانید برای جلوگیری از افت فشار کمی دارچین نیز در زمان دم کردن برنج به آن اضافه کنید.

این غذا را با یک نوشیدنی با مزاج گرم مانند نوشیدنی دارچین یا زنجبیل میل کنید.


خورش گوجه سبز

برای ۴ نفر

مواد لازم

مرغ تکه شده: ۵۰۰ گرم

نعنا و جعفری پاک شده: یک کیلوگرم

گوجه سبز: نیم کیلوگرم

پیاز درشت: یک عدد

روغن مایع: دو قاشق غذاخوری

نمک: به مقدار دلخواه
زعفران ساییده شده:یک قاشق غذاخوری

مراحل تهیه غذای خورش گوجه سبز

پیاز را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.

مرغ‌ها را بشویید و سپس استخوان را جدا کرده و آن‌ها را تکه کنید.

پیاز را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.

سپس آن را همراه با کمی روغن داخل ماهیتابه بریزید و تفت بدهید.

کمی که خامی آن رفت، زیر شعله را خاموش کرده و پیاز را همراه با مرغ داخل قابلمه بریزید.

آب اضافه نکنید. فقط کمی نمک اضافه کرده و زیر شعله را کم کنید تا مرغ آب انداخته و بپزد.

بعد از این که مرغ پخت، به آن زعفران سائیده شده را اضافه کنید.

کمی تفت داده و بعد یک و نیم لیوان آب اضافه کنید.

نعناع و جعفری را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.

آن‌ها را با کمی روغن تفت داده و بعد از این که رنگ شان تغییر کرد، به مرغ اضافه کنید.

زیر شعله را کم کنید تا خورش جا بیفتد.

ده دقیقه مانده به سرو غذا، گوجه سبز‌ها را اضافه کنید.

نکته

این خورش را می‌توانید با برنج یا نان میل کنید.

بعضی افراد برای ملس شدن طعم این خورش در صورتی که گوجه‌های نوبرانه خیلی ترش باشند به آن یک تا دو قاشق غذاخوری

سکنجبین اضافه می‌کنند.

این کار را باید در زمان اضافه کردن گوجه سبز‌ها به غذا انجام دهید.

 

خورش باقلاسبز با گشنیز

برای ۴ نفر

مواد لازم

باقلا سبز تازه: ۵۰۰ گرم

سینه مرغ پاک و تکه شده: ۵۰۰ گرم

گشنیز پاک و خرد کرده: ۲۵۰ گرم

پیاز: ۲ عدد

سیر: ۶ حبه

زعفران: یک قاشق سوپخوری

زردچوبه: یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

روغن: به مقدار کم

مراحل تهیه خورش باقلاسبز با گشنیز

پیاز‌ها را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.

داخل ماهیتابه روغن بریزید و پیاز‌ها را اضافه کنید. کمی تفت بدهید تا طلایی شود.

سینه مرغ را پاک کرده، تکه کنید و بشویید.

آن را به پیاز‌ها اضافه کنید، تفت بدهید تا زمانی که آب سینه مرغ تمام شود.

سیر‌ها را پوست کنده بشویید و بکوبید.

زردچوبه را به سیر‌ها اضافه کرده و هم بزنید.

زعفران را هم اضافه کنید.

این مخلوط را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید.

نصف یک پارچ آب به ماهیتابه اضافه کرده، در ظرف را بگذارید و بگذارید با درجه کم مواد بپزند.

سبزی را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.

سپس آن را با کمی روغن داخل ماهیتابه تفت دهید.

کمی که آب داخل قابلمه کم شد، سبزی‌ها را اضافه کنید و تا پانزده دقیقه مانده به سرو غذا، باقلا‌ها را اضافه کنید.

زیر شعله را کم کنید تا خورش کاملا جا بیفتد.

نکته

این خورش را می‌توانید با گوشت گوسفند تکه شده نیز بپزید.

این خورش را با کته یا برنج میل کنید.

پیتزای مارچوبه، پیازچه و تخم مرغ

برای ۶ نفر

مواد لازم

مارچوبه: ۱۵۰ گرم

پیازچه خرد شده: یک و نیم فنجان

نان پیتزای آماده: یک بسته پنج تایی

تخم مرغ: ۱۵ عدد

پنیر پیتزا: یک بسته ۲۰۰ گرمی رنده شده

قارچ خرد شده: دو فنجان

آرد سفید: دو قاشق غذاخوری

پودر آویشن: یک قاشق غذاخوری

مراحل تهیه پیتزای مارچوبه، پیازچه و تخم مرغ

مارچوبه‌ها را پاک کرده، بشویید و بگذارید آب آن برود. مارچوبه‌ها را خرد کنید.

پیازچه‌ها را پاک کرده، بشویید و خرد بکنید و بعد با مارچوبه‌های خرد شده مخلوط کنید.

قارچ‌ها را پاک کرده، بشویید و بعد آن‌ها را به شکل هلالی خرد کنید.

آن‌ها را هم به پیازچه و مارچوبه خرد شده اضافه کنید.

به این مخلوط پودر آویشن اضافه کنید.

روی نان پیتزا ابتدا کمی پنیر بریزید.

سپس به مقدار مناسب از مخلوط مارچوبه، پیازچه و قارچ را اضافه کنید.

روی این مواد سه عدد تخم مرغ بشکانید.

پنیر پیتزا اضافه کنید.

فر را داغ کرده و روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد بگذارید.

کف سینی فر آرد بریزید.

سپس پیتزا‌های آماده شده را کف سینی گذاشته و داخل فر بگذارید.

بعد از ده دقیقه از حرارت بالای فر به مدت ۵ دقیقه به روی پیتزا‌ها حرارت دهید تا تخم مرغ‌ها کاملا پخته و کبابی شوند.

فر را خاموش کرده و غذا را سرو کنید.

لازانیای اسفناج

برای ۴ نفر

مواد لازم:

اسفناج تازه: یک کیلوگرم

گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم

پیاز: دو عدد

سیر: دو گل

پنیر پیتزای مکعبی: ۴۰۰ گرم

لازانیا: یک بسته

پنیر پیتزای رنده شده: ۱۰۰ گرم

پودر آویشن تازه: یک قاشق غذاخوری

آرد سفید: یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به میزان دلخواه

رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری

شش دستور غذایی با خوراکی‌های نوبرانه بهاری

مراحل تهیه لازانیای اسفناج

اسفناج‌ها را پاک کرده، خیس کنید و بشویید.

آب آن که رفت، کمی اسفناج‌ها را خرد کنید.

پیاز و سیر را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.


سپس آن‌ها را به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و نمک را هم اضافه کنید و این مخلوط را تفت بدهید.

بعد از این که آب گوشت کاملا تمام شد، رب را داخل یک لیوان آب حل کرده و به گوشت اضافه کنید.
بگذارید گوشت با رب بپزد و خوشرنگ شود.

اسفناج، گوشت و پودر آویشن را مخلوط کنید.


پنیر‌ها را به شکل مربع کوچک برش زده و آن‌ها را هم به مخلوط گوشت و اسفناج اضافه کنید.

فلفل را اضافه کنید. لازانیا‌ها را مانند همیشه بجوشانید و آبکش کنید.

آرد سفید را کف ظرف پیرکس ریخته و یک لایه لازانیا روی آن بگذارید.

از مخلوط لازانیا، گوشت و پودر آویشن روی لازانیا بریزید.


این کار را ادامه دهید تا مخلوط گوشت و لازانیا تمام شود.

بعد از این که مواد اصلی تمام شدند، روی آن یک پنیر پیتزای رنده شده را بریزید.

فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.

بعد از این که کاملا گرم شد، پیرکس را داخل آن قرار دهید.

نیم ساعت بعد حرارت زیر فر را خاموش کرده و از بالا به لازانیا حرارت دهید.

نکته

نگران آب اسفناج نباشید. آب دادن اسفناج باعث خوش طعم‌تر شدن لازانیا می‌شود.

اگر دوست ندارید لازانیا طعم اسفناج بگیرد، پیش از اضافه کردن آن به گوشت برای مدت کمی آن را حرارت دهید تا آب اسفناج در آمده و تمام شود.

منبع:هفته نامه همشهری

انتهای پیام/

 

برچسب ها: آشپزی ، خواندنی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.