به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،حجت الله کوشا در اولین نشست هماهنگی دبیران مناطق پنجگانه ترویج گفت: استان کردستان با بهرمندی از منابع آبی ویژه سهمش از اراضی آبی ۱۲۱ هزار و ۱۰۶ هکتار، ۱۲ درصد است که بیشترین اراضی کشاورزی استان با ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار، ۸۸ درصد دیم است.
وی افزود: در حال حاضر ۱۱۵ هزار بهره بردار در استان کردستان وجود دارد که سهم استان از تولید گوشت قرمز کشور ۲/۱۶ درصد، شیر ۲/۶ درصد و گوشت سفید ۱/۸ درصد است.
مدیر هماهنگی ترویج و آموزش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت:سهم استان کردستان در اشتغال ۳۴/۳ درصد است که باتوجه به ظرفیتهای موجود بخش کشاورزی امکان افزایش این میزان وجود دارد.
مدیر هماهنگی ترویج و آموزش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: در نظام نوین ترویج آماده سازی مراکز جهاد کشاورزی اجرای دقیق پهنه بندی و مدیریت دانش به عنوان ارکان اساسی مد نظر است که با تجهیز مراکز جهاد کشاورزی به امکانات سخت افزاری تحول مناسبی در این مراکز ایجاد شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۲۷۶ پهنه در ۱۸۸۴ روستا مشخص شده است که ۲۶۳ کارشناس شاغل در مراکز، ۲۱۹ کارشناس مروج مسئول پهنه، ۱۷ نفر محقق معین، ۱۰۷ کارشناس موضوعی و ۳۸ کارشناس معین فعالیت دارند.
حجت الله کوشا با اشاره به موفقیت صندوق اعتبارات خرد زنان در استان کردستان گفت: در حال حاضر از ۴۷ صندوق فعال در استان کردستان ۲۲ صندوق اعتبادات خرد زنان با ۵۹۱ نفر عضو شرکت صندوق حمایت از توسعه فعالیتهای زنان روستایی در بخش کشاورزی و سرمایه آورده ۲۰۵ میلیون تومان و سهم دولتی ۱۹۷ میلیون تومان تاکنون ۱۴ صندوق وام دریافت کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی در راستای جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی و ارتقاء کیفی محصولات کشاورزی و مهندسی کردن فرآیند تولیدات کشاورزی و شناخت بازارهای خارجی توسط امور زنان انجام شده است.
وی یادآور شد: فعالیتهای ترویجی در امر احیای دریاچه ارومیه در قالب ۱۰ سایت الگویی انجام میشود و در این راستا با ۳ مورد قرارداد خرید خدمات با شرکتهای فنی و مهندسی کشاورزی منعقد شده است.
انتهای پیام/م