برای بررسی خواص آش آلو و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره مهمترین ویتامینها و مواد مدنی موجود در آش آلو اظهار کرد: آش آلو حاوی انواع ویتامینهای A، گروه ویتامینهای B مانند b۲ و C و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز و گوگرد است.
وی بیان کرد: آش آلو تقویت کننده عمومی بدن بوده و برای مبتلایان به اختلالات کبدی بسیار مفید است؛ مصرف این آش سبب دفع اسید اوریک بدن میشود بنابراین برای مبتلایان به نقرس مفید است، همچنین این آش برای افرادی که مبتلا به چربی خون و دیابت هستند هم مناسب است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به نقش موثر مصرف آش آلو در کنترل فشار خون افزود: آش آلو حاوی پتاسیم بوده و بنابراین برای مبتلایان به فشار خون مفید است، مصرف این آش موجب پاکسازی عروق میشود و برای مبتلایان به کمخونی و مشکلات تنفسی مانند آسم مفید است.
آلو زرد، سیاه یا بخارای خیس شده ۲۰۰ گرم
سبزی (تره، جعفری، گشنیز، مرزه و ترخون) ۵۰۰ گرم
پیاز خُرد شده یک عدد
نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل، زیره و دارچین به مقدار لازم
آب یک و نیم لیتر
نعناع و سیرداغ به مقدار لازم برای تزئین
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
پیاز رنده شده یک عدد
لپه یا حبوباتی دیگر مانند لوبیا، ماش یا عدس ۱۰۰ گرم
برنج ۲۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده گوسفندی (در صورت دلخواه) ۲۰۰ گرم
- حبوبات باید به مدت چهار تا پنج ساعت خیس شوند تا نفخ ایجاد نکنند.
- نخست برنج را با یک لیتر آب و کمی نمک حرارت دهید تا به شکل کته پخته شود، سپس آن را بکوبید تا یکدست شود.
- پیاز خُرد شده را با ادویهجات و کمی روغن تفت دهید سپس لپه یا حبوبات دیگر را به همراه نیم لیتر آب به مواد اضافه کنید تا پخته شود.
- برنج و سبزیهای شسته و خُرد شده را به سایر مواد بیفزایید.
- پس از آنکه آش چند دقیقه جوشید آلو خیس شده را به آن اضافه کنید.
- افرادی که تمایل دارند آش را همراه با گوشت میل کنند باید در این مرحله گوشت را با پیاز رنده شده مخلوط کنند و به شکل گرد در آورده، بگذارند به آرامی بپزد.
- پس از جا افتادن آش روی آن را با سیر، پیاز و نعناع داغ تزئین و میل کنید؛ سیر و پیاز داغ نباید خیلی سرخ شوند.
انتهای پیام/