سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

جلیلی: حریم خصوصی کاربران در پیام رسان‌های داخلی به شدت مهم است/شاکری: اصل مشتریان تلگرام در ایران است

بررسی آینده تلگرام، تهدیدها و فرصت‌ها موضوع برنامه 16 فروردین گفتگوی ویژه خبری بود.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بررسی آینده تلگرام، تهدیدها و فرصت‌ها موضوع برنامه 16 فروردین گفتگوی ویژه خبری بود. 

رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه اکنون تلگرام هیچ هویتی ندارد، گفت: تلگرام چتر جدیدی است که دسته این چتر معلوم نیست که در دستان چه کسی قرار دارد، لذا این دسته، دسته‌ی دولت، احزاب، مجلس و مردم نیست.

وی با اشاره به اینکه چتری آمده و زیر آن زندگی می‌کنیم ولی اگر این چتر دستش را کنار بکشد آفتاب سوزان دست همه را می‌سوزاند، ادامه داد: سازمانی که بتواند پشت این پیام رسان باشد ،وجود ندارد لذا اسناد ما در دست کسی ذخیره شده که به آن دسترسی نداریم.

جلیلی با اشاره به اینکه ۵۰ - ۶۰ کشور اصلی در دنیا داریم که برای پیام‌رسان ها‌ی خود مقرراتی قائل شده‌اند، افزود: تنوع پیام رسان‌ها در همه جای دنیا وجود دارد در کشور ما هم اینگونه است، بیش از ۱۰ پیام رسان در کشور داریم که هر کدام بیش از چند صد هزار مشترک دارند.

وی بیان کرد: انحصار جدی و بزرگی توسط شخصیت گمنام حقوقی مستقل از قوانین داخلی با طرح زیرساخت‌های بزرگ در فضای مجازی ظهور پیدا کرده است.

جلیلی با اشاره به اینکه ۵ پیام رسان داخلی بین ۵۰۰ هزار تا ۴ میلیون مشترک دارند لذا از نظر امنیت پیام رسان ها‌ی ما شرایط خوبی  دارند، خاطرنشان کرد: نگرانی در خصوص امنیت نرم افزار برای پیام رسان‌های داخلی وجود ندارد، حریم خصوصی کاربران در پیام رسان‌های داخلی به شدت مهم است.

این عضو شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: وزارت ارتباطات در حال تهیه لایحه حمایت از حریم خصوصی کاربران است که با تصویب آن در مجلس هیچ نگرانی برای آحاد جامعه، نهاد‌ها و کسب وکار‌ها وجود نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه رفع انحصار را باید برای تلگرام مطرح کرد، گفت: اگر این پیام رسان از قوانین جمهوری اسلامی ایران تمکین کند می‌تواند فعالیت داشته باشد، اگر تمکین نکرد مردم باید بدانند که داده هایشان در خارج از سرزمین اصلی است.

جلیلی اظهار کرد: پیام‌رسان، بستر ارتباطی است که به دلیل سهولت و سرعتش در دهه اخیر مورد اقبال مردم دنیا قرار گرفته و به مرور به زیر ساختی برای امور روزمره تبدیل شده است.

وی ادامه داد: در کشورهای مختلف پیام‌رسان‌های گوناگونی وجود دارند و تلگرام نیز یکی از پیام‌رسان‌های رده ششم یا هفتم دنیاست در حال حاضر واتس‌آپ با بیش از یک میلیارد مشترک رتبه اول را دارد.

عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه کشورهایی مانند چین ، کره و .. پیام‌رسان‌های داخلی خود را استفاده می‌کنند،‌گفت: تلگرام که از سال 95 در ایران مشترکینی برای خود پیدا کرده پیام رسانی برون مرزی است و در برنامه اخیر خود اعلام کرده که می‌خواهد از وجه مجانی بودن و صرف پیام‌رسانی به سمت ارائه خدمات و فعالیت‌های اقتصادی پیش برود.

جلیلی افزود: بیشترین مخاطبان تلگرام ایرانی هستند و تصمیم جدید تلگرام می‌تواند برای ما به صورت یک مخاطره مطرح شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا مذاکراتی در این زمینه با تلگرام صورت گرفته است، گفت: تلگرام اصلا قائل به مذاکره نیست یعنی می‌خواهد فعالیت‌های اقتصادی انجام دهد اما مجوزی نگیرد.

عضو شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: تلگرام قصد ارائه یک سرویس را ندارد بلکه می‌خواهد پول ارائه کند و این موضوع به معنای زدن به ریشه اقتصاد ایران است.

جلیلی در پاسخ به اینکه سهامداران تلگرام چه کسانی هستند اگر خلافی در تلگرام اتفاق بیفتد باید به کجا شکایت کرد، گفت: برای مجاری قانونی و مرکز ملی فضای مجازی مشخص نیست که تلگرام اسم یک محصول، برند یا شرکت است ما فقط آن را به عنوان یک نرم‌افزار می‌شناسیم.

وی افزود: گفته می‌شود فردی که صاحب مجموعه تلگرام است روسی تبار بوده اما از روسیه خارج شده و هر از گاهی هم در دبی جلساتی را تشکیل می‌دهد.

عضو شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: اگر پیگیری‌هایی در زمینه فعالیت‌ در تلگرام لازم باشد تنها مسیر موجود این است که فرد ایرانی به پلیس فتا شکایت کند و اینترپل هم از راه توئیتر به مدیر تلگرام توئیت بدهد و اگر او دلش خواست جواب بدهد.

جلیلی با تاکید بر اینکه هیچ کانال رسمی میان مدیر تلگرام و سیستمهای اداری و انظامی کشورمان وجود ندارد، گفت: در حوادث اوایل دی ماه دیدیم که وزیر ارتباطات فقط توانست به مدیر تلگرام توئیت کند یعنی کانال ارتباطی میان وزارتخانه ما،‌نهادهای انتظامی با پیام ‌رسانی که بیش از 40 میلیون مشترک دارد وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه تصمیم اخیر تلگرام به شدت روی مسئله اشتغال کشورمان تاثیر منفی می‌گذارد، ادامه داد: بعد از اجرایی شدن تصمیم جدید تلگرام کار آفرینان ما باید کار آفرینی خود را با هماهنگی زیر ساخت پایه و بنیادین تلگرام انجام دهند.

عضو شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به اینکه عده‌ای می‌گویند اگر بخواهیم با تلگرام برخورد کنیم میزان زیادی شغل از دست می‌رود، اظهار کرد: اشتغالی که در تلگرام ایجاد شده،‌ کمک اشتغال است و اشتغال نیست یعنی کارآفرینی یا تولید کننده‌ای اشتغال اصلی خود را از قبل داشته و از طریق این فضا محصولات خود را تبلیغ می کند.

جلیلی افزود: در اشتغالی که ایجاد شده قاچاق کالا، مالیات گریزی،‌بیمه‌گریزی و ...و جود دارد یعنی این اقتصاد زیرزمینی است و هیچ نظارتی روی آن وجود ندارد در واقع هر فردی که کالایی که از این طریق می‌خرد نمی‌تواند به یک فروشگاه و یک تلفن مشخص زنگ بزند و بگوید کالای خریداری شده دارای ایراد است.

مجید شاکری کارشناس اقتصادی در ادامه برنامه با اشاره به اینکه از طریق رمز ارز‌ها می‌توانیم به نتایج خوبی برسیم، افزود: در مورد گرام با همه گیری مواجه هستیم. تلگرام ارز اولیه در ایران نداشت. اصل مشتریان تلگرام در ایران است و این پیام رسان اصل پهنای باند را در اختیار دارد.

وی اظهار داشت: اگر به امید سرمایه گذاری در ارز دیجیتال و گرام هستید قدرت ریسک و خطر پذیری خود را بسیار بالا ببرید.

شاکری با اشاره به اینکه تلگرام می‌تواند در کنار تحریم‌های آمریکا  قرار بگیرد، عنوان کرد: البته خزانه‌داری آمریکا نشان داده است که می‌تواند کانال‌های دیگر را ببندد و تلگرام را باز بگذارد.

وی با اشاره به اینکه تلگرام ایده خوبی برای خودش دارد گفت: برای یک رمز ارز باید برنامه ریزی کرد تا بتوانیم پایه بسیاری از طرح‌ها را به وجود آوریم، وقتی برنامه داشته باشیم نگران این گونه پیام رسان‌ها نخواهیم بود.

شاکری با اشاره به اینکه در مورد گرام با همه گیری روبرو هستیم، گفت: اگر پس فردا یکی از اکانت ها بسته شود کسی نمی تواند کاری انجام دهد، بنابراین اگر ولت هک شود کسی نمی‌تواند کاری انجام دهد، اگر به هر دلیلی اکانت را بستند تکلیف گرام های داخلی آن چه می شود ؟ آیا کسی می تواند پاسخگوی این موضوع باشد؟

شاکری با اشاره به اینکه تلگرام نفس به نفس با مشتری زیسته است، ادامه داد: علت اینکه برخی از بانک‌های بزرگ و کوچک با ایران کار نمی‌کنند این است که فرایند شناخت مشتری برای شان هزینه زا است .

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه باید راهی برای شفافیت وجود داشته باشد گفت: باید کسی پاسخگوی بسته شدن اکانت باشد لذا اگر تعدادی پیام رسان خارجی با این غلبه داشته باشیم بهتر از وضع موجود است که پهنای باند در اختیار تلگرام باشد.

شاکری گفت: یکی از دلایلی که موسسان ارزهای دیجیتال به دنبال همه‌گیری آن هستند این است که هیچ بانک مرکزی در دنیا این ارزها را منتشر نمی‌کند و امکان نشر بی‌رویه و متناسب با سیاست‌های یک دولت وجود ندارد.

کارشناس اقتصادی ادامه داد: اما واقعیت این است که این ارزها کاملا به تقاضا حساس هستند و تغییرات در آنها بسیار زیاد است مثلا ممکن است در یک ماه قیمت این ارزها به شدت پایین بیاید و یا بالا برود.

وی درباره رویکرد اقتصادی تلگرام بیان کرد: ما موضوعی به نام حساب سرمایه داریم به این معنا که ایرانیان چه اندازه در خارج سرمایه‌گذاری کرده‌اند هر چه مقدار بیشتری سرمایه‌گذاری کنند حساب سرمایه منفی‌تر می‌شود.

شاکری افزود: تا سال 94 حساب سرمایه‌ای ایران به طور نسبی مثبت شده بود اما از سال 95 با خروج بسیار شدید سرمایه مواجه شدیم این موضوع دلایل متفاوتی دارد و علتش فقط سیاسی نیست بلکه اقتصادی هم است.

کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه باید برای خروج شدید سرمایه به سرعت چاره‌ای اندیشیده شود ادامه داد: راه‌حل کلاسیکی برای خروج ارز به نام پیمان سپاری ارزی وجود دارد یعنی به صادر کننده گفته می‌شود باید تضمین بدهد که ارزی که از کشور خارج می‌کند را دوباره برگرداند.

وی با اشاره به اینکه پیمان سپاری ارزی دو بال دارد به ارائه توضیحات بیشتری در این باره پرداخت و ادامه داد: یکی از این بال‌ها ارزی است که به صورت فیزیکی خارج می‌شود که از زمستان گذشته شدت یافته و دوم کم‌اظهاری صادر کننده است.

شاکری تاکید کرد: زمانی که گرام تلگرام فعالیتش را آغاز کند از دو طریق امکان خروج سرمایه پیش می‌آید و مقام ناظر هم برای جلوگیری ازآن هیچ کاری نمی‌تواند انجام دهد.

کارشناس اقتصادی اضافه کرد: صادر کننده‌ای که کم اظهاری می‌کند ابزاری به نام گرام به دست می‌آورد و در داخل به ریال می‌فروشد و هیچ پایش بانکی هم روی آن انجام نمی‌شود بنابراین فردی که می‌خواهد خروج سرمایه انجام بدهد با هزینه عموم مردم این کار را انجام می‌دهد.

وی تاکید کرد: با وجود گرام محل مبادله و خود ارز و ... قابل نظارت نخواهد بود.

جلیلی با اشاره به اینکه در مسئله مالباختگان دیدیم که آنها برگه ای برای ارائه به منظور پیگیری وضعشان داشتند، گفت: اما این مسئله در مورد تلگرام اینگونه نیست لذا هیچ سازمانی که بتواند پشت آن باشند وجود ندارد، اگر روزی خزانه داری آمریکا بگوید ارتباط مالی تلگرام با ایران باید قطع شود در این صورت تلگرام می تواند بگوید طبق قوانین بین المللی ارتباطش را با ایران قطع می‌کند لذا، این بهانه خیلی شیک بین المللی است .

این عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: ۵ پیام رسان داخلی که ترکیبی از محصول فناوری داخلی و یا محصول فناوری خارجی در داخل است به خدمت گرفته شده که آزمونی را از نظر قابلیت خدمات سرعت و تعداد قابل توجه مشترک پشت سر گذاشته اند.

وی با اشاره به اینکه اخیراً شایعاتی مطرح شده که فلان ایرادها در خصوص پیام رسان‌های داخلی وجود دارد، افزود:  نرم افزار بدون باگ نیازمند بلوغ است ، باگ خلأ یا آسیب پذیری امنیتی نیست و به سرعت قابل رفع است، پیام رسان های داخلی قانون و مجوز حکومت را پشت خود دارند ، لذا برایشان حریم خصوصی کاربران مهم است .

جلیلی خاطرنشان کرد: نامه ای در قوه قضاییه تهیه شده که باید حریم خصوصی کاربران حفظ شود.

انتهای پیام/ 

برچسب ها: تلگرام ، فضای مجازی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۴۰ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
تلگرام صهیونیستی باید فیلتر شود.
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
این کانال های تلگرامی که می گویند پیام رسان ایرانی امن نیست خودشان زودتر فعالیت را در آن شروع کرده اند
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
لطفا همه بیایید سروش تا کسب و کارها زودتر شکل بگیرد
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
خوب است که در سال حمایت از کالای ایرانی قرار داریم و اینگونه با پیام رسان های داخلی رفتار می کنیم .
ناشناس
۰۹:۳۶ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
انقدر که تبلیغ منفی در مورد پیام رسان ایرانی در این چند روز صورت گرفت در مورد تلگرام در چند سال انجام نگرفت هر چند تلگرام پر از عیب و ایراد است باید وطن دوستی و غیرت را در خودمان پرورش بدهیم
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
نه مجرم هستم و چیز پنهانی دارم که از پیام رسان ایرانی بترسم
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
حاضرم با دود پیام بدم اما از تلگرام استفاده نکنم
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
باور بفرمایید درست نیست 7 هزار میلیارد بابت تلگرام از کشور ما خارج شود
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
به نظرم سروش از پیام رسان های دیگه بهتر اومد چون امکانات زیادی داشت
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
من به این درک رسیده ام که تلگرام دیگر نباید در ایران فعالیت کند به همین خاطر پیام رسان بومی را دانلود کردم
ناشناس
۰۹:۳۴ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
خیلی هم عالی
ناشناس
۰۹:۳۴ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
پیام رسان سروش رو به روز داره به اعضایش اضافه میشه
ناشناس
۰۹:۳۴ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
ما به پیام رسان های ایرانی اعتماد کامل داریم
ناشناس
۰۲:۴۵ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
دمت گرم جلیلی
ناشناس
۰۱:۵۳ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
حداقل یه پیام رسان واحد و قوی داخلی معرفی کنید. رسانه که فقط میگه سرووووش
ناشناس
۰۱:۳۴ ۱۷ فروردين ۱۳۹۷
شرکت گوگل به آن عظمتش هم وقتی دید پیام رسانش توان رقابت با دیگر پیام رسان های مطرح جهان را ندارد از سرمایه گذاری بیشتر در آن صرفه نظر کرد.