سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

متفکر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

عربستان برای برقراری امنیت خود در برابر یمن، تامین امنیت کشورش را به اسرائیل سپرد

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: عربستان برای برقراری امنیتش در مقابله احتمالی یمن، تامین امنیت کشورش را به اسرائیل سپرد.

حسین متفکر کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره واگذاری تأمین امنیت فرودگاه‌های عربستان به شرکت‌های اسرائیلی و عادی سازی روابط این کشور با رژیم اشغالگر قدس، اظهار کرد: اگر حکومت آل سعود و رژیم صهیونیستی را مورد بررسی قرار دهیم، مشخص می‌شود که آنها با کمک انگلیس و تجزیه امپراطوری عثمانی به وجود آمده‌اند.

وی افزود: بعد از سال 1945 که سازمان ملل شکل گرفت،  اسرائیل در سال 1948 به رسمیت شناخته و جایگاه ژئوپلوتیکی‌ جهان از لندن به واشنگتن منتقل شد درواقع این هماهنگی میان آمریکا و انگلیس وجود داشت تا انگلیس هم به عنوان مکمل ژئواستراتژی آمریکا عمل کند.

متفکر ادامه داد: چنین مسائلی نشان می‌دهد که عربستان قصد ندارد جدا از سیاست‌های آمریکا تصمیم‌گیری کند، همچنین وقتی هم به  این کشور نگاه می‌کنیم مشخص می‌شود عوامل تأثیرگذار در سیاست‌های آمریکا عمدتا یهودی‌ها و صهیونیست‌ها هستند که نقش اساسی را ایفا کرده‌اند.

کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه آل سعود توسط انگلیس روی کار آمده است، تصریح کرد: معتقدم حتی وهابیت که به عنوان مذهب آل سعود شناخته می‌شود، توسط سیستم‌‌های اطلاعاتی انگلستان پایه‌گذاری شده است، لذا می‌توان گفت پدر معنوی و شکل‌دهنده رژیم اشغالگر قدس، رژیم آل سعود و وهابیت، انگلیس و قدرت‌‌های حاکم برتر زمان هستند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تعارضاتی‌ که انقلاب اسلامی با آمریکا به عنوان یکی از ابرقدرت‌های جهان داشته است، توانسته فلسفه سیاسی آمریکا، لیبرال‌ دموکراسی و استراتژی آمریکا در سطح جهانی و منطقه‌ای را زیر سئوال ببرد.

متفکر بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در مقابل اندیشه لیبرال دموکراسی غیردینی غرب قرار گرفته است، بنابراین می‌توان گفت دعواهای آمریکا و ایران در سطح بین‌المللی اینطور دیده می‌شود همچنین آمریکا، اسرائیل را جز منافع حیاتی خود می‌داند و از نظر ژئوپلوتیکی‌ هم آن را به عنوان منطقه جنگی‌اش تلقی می‌کند.

کارشناس مسائل خاورمیانه خاطرنشان کرد: آمریکا با گسترش اندیشه سیاسی امام راحل به عنوان ارتقاء دهنده جایگاه ژئوپلوتیک ایران تصور می‌کند که کشورمان این مأموریت را به خوبی انجام می‌دهد، بنابراین با روش‌های مختلف با نظام درگیر شده است.

وی با بیان اینکه آمریکا قصد دارد منطقه و منافع اقتصادی‌اش را مدیریت کند تا آن را ابزار حاکمیتی خود در اروپا و شرق قرار دهد، تصریح کرد: ایران با این رفتار منطقه‌ای آمریکا مخالف است، لذا آنها سیاست‌های مختلفی را دنبال کردند تا بتوانند انقلاب اسلامی را کنترل کنند به همین دلیل جنگ 8 ساله را به کشورمان تحمیل کردند.

متفکر افزود: همچنین آمریکا برای مقابله با انقلاب اسلامی و جبران شکست‌هایش در افغانستان و عراق، در مقطعی بن‌لادن، طالبان و در نهایت داعش را شکل داد و کوشید خط ارتباطی مقاومت را با عراق، سوریه، لبنان و فلسطین قطع کند.

کارشناس مسائل خاورمیانه اظهار کرد: آمریکا بعد از شکست‌های پی در پی خود در منطقه خصوصا پس از شکست داعش قصد داشت  تعارضاتش را با عربستان علیه ایران اشتراک‌سازی کند؛ این مسئله‌ای است که در زمان ریاست جمهوری اوباما در اسناد امنیت ملی آمریکا به چشم می‌خورد، اما با روی کار آمدن ترامپ و عدم پایبندی او به تعهدات بین‌المللی، آمریکا برای دوشیدن بیشتر جهان اسلام خصوصا عربستان نیازمند تنش منطقه‌ای بیشتری است.

وی با اشاره به اینکه عربستان با تحریک آمریکا به یمن حمله کرد در حالیکه می‌دانست حمایت از مردم یمن در دستور کار کشورمان است، اضافه کرد: سیاست‌های ایران در دفاع از سوریه برای حفظ بشاراسد‌ و رژیم حاکم بر این کشور است اما غربی‌ها به دنبال تشکیل تعارضات دو قطبی علیه ایران هستند.

متفکر گفت: قدرت نظامی عربستان حتی با کمک شورای همکاری خلیج فارس، توان مقابله با توانمندی‌های موشکی و نظامی ایران را ندارد، با این حال آمریکایی‌ها طراحی‌‌هایی انجام دادند تا مثلثی را برای برخورد با ایران و گسترش تنازعات ایجاد کنند.

کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: براساس مثلثی که با محوریت اسرائیل، آمریکا و عربستان تشکیل شده است، امنیت عربستان توسط عرب‌ها و نیروهای نظامی این کشور تأمین نمی‌شود بنابراین آنها تلاش کردند همکاری‌های امنیتی را با اسرائیل افزایش دهند و در آینده هم اگر بتوانند این هماهنگ‌‌‌سازی را گسترش می‌دهند چراکه در درگیری‌های احتمالی نظامی آینده مراکز هوایی و نظامی عربستان تهدیدپذیر‌ خواهد بود لذا تأمین امنیت این مراکز حائز اهمیت است.

وی تصریح کرد: عربستان برای اینکه امنیت خود را برای مقابله احتمالی در یمن یا در مراکز دیگر برقرار کند، تامین امنیت کشورش را به اسرائیل سپرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: عربستان ، سوریه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.