سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

10 عاملی خطرناک که جان ایرانیان را تهدید می‌کند

بیماری‌های واگیر که روزگاری مهم‌ترین عامل مرگ و میر مردم دنیا بوده‌اند، امروز جای خود را به عامل دیگری به نام بیماری‌های غیرواگیر داده‌اند؛ مشکلی که ایران نیز با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مسئولان حوزه سلامت تاکنون بارها اعلام کرده‌اند که ۸۰ درصد موارد ابتلا به بیماری‌های قلبی، ۹۰ درصد موارد ابتلا به دیابت و حدود ۴۰ درصد سرطان‌ها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری هستند.

تغذیه ناسالم و اضافه وزن، کلسترول، نمک، فشار خون و ... در حال حاضر مهم‌ترین عوامل بروز بیماری‌های غیرواگیر محسوب می‌شوند. ۴۴ درصد مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر در دنیا قبل از ۷۰ سالگی رخ می‌دهند و همچنین سالانه ۱۱.۸ میلیون مرگ به دلیل ابتلا به این بیماری‌ها رخ می‌دهد. ۴۸ درصد مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های غیرواگیر در کشورهای با درآمد کم اتفاق می‌افتد و از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۳۰ روند مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر رو به رشد خواهد بود.

۱۹ عامل شناخته شده مرگ و میر در دنیا وجود دارد که ۱۰ عامل آن مربوط به تغذیه است و به عبارتی بیش از ۵۰ درصد این عوامل ریشه در تغذیه دارند. طبق بررسی که در سال ۱۳۸۰ انجام شد، مشخص شده که ۵۷ درصد بار بیماری‌ها در ایران مربوط به بیماری‌های غیرواگیر بوده، اما این رقم در سال ۱۳۹۰ به ۷۶ درصد رسید. بیماری‌های واگیر در سال ۸۰، ۲۷ درصد عوامل مرگ و میر را تشکیل می‌دادند، اما امروز با توجه به بالا رفتن سواد سلامت، واکسیناسیون و ارتقای بهداشت در ایران این آمار به ۱۴.۵ درصد رسیده و جای آن را بیماری‌های غیرواگیر گرفته است.

یکی دیگر از آمارهایی که در این زمینه اعلام شد، از نقش بیماری‌های قلبی و عروقی در ۴۶ درصد موارد مرگ و میر در ایران خبر می‌دهد .این در حالیست که با تغذیه درست می‌توان از حدود ۸۰ درصد موارد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و ۴۰ درصد سرطان‌ها پیشگیری کرد؛ بطوری که چندی پیش علیرضا رئیسی( معاون بهداشت وزیر بهداشت) اعلام کرد که الگوی غذایی نامناسب، پرفشاری خون، چاقی، تحرک ناکافی، سیگار، دیابت، آلودگی هوا، کلسترول بالا، خطرات شغلی و مصرف مواد مخدر ۱۰ عامل خطر اول در ایران قرار دارند.

نتایج «استپس» سال ۹۵ نشان می‌دهد که ۵۸ درصد مردم در ایران اضافه وزن دارند. این رقم در زنان ۶۲ درصد و در مردان ۵۷درصد است، اما چاقی شکمی که عامل شناخته شده و مستقیم بیماری‌های قلبی و عروقی است، در مردان آمار بالاتری دارد. سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است که افراد عادی و کمتر از سن ۵۰ سال، روزانه باید کمتر از پنج گرم نمک مصرف کنند. اما این رقم در کشور ما به طور میانگین ۹.۱ درصد است که در مردان ۱۰ و در زنان ۸.۴ درصد برآورده شده است. طبق بررسی‌هایی که در زمینه آمار بیماری‌های غیرواگیر در ایران انجام شده است، ۲۷ درصد افراد بالای ۲۵ سال در ایران قند خون بالا دارند. همچنین کلسترول بالا در ۴۸ درصد جمعیت شیوع دارد؛ یعنی تقریبا از هر دو نفر حداقل یک نفر چربی خون بالا دارد. در تمام کشور نیز از هر دو نفر فرد بالای ۵۰ سال، یک نفر فشار خون بالا دارد.

منبع: ایسنا 

انتهای پیام/

10 بیماری کشنده ایرانی‌ها

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۶:۵۸ ۰۹ فروردين ۱۳۹۷
روغنهای نباتی مایع و جامد - نمک تصفیه شده ( کلروسدیم ید دار) . چای - قند و شکر سفید - مرغ کارخانه ای - تنقلات مصنوعی مثل نوشابه . و ... دلایل اصلی است
ابوذر
۰۱:۴۱ ۰۹ فروردين ۱۳۹۷
پراید یادتون رفت
فرهاد
۲۳:۲۲ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
بی عدالتی بی امیدی به اینده. کسب وکار بد زندگی پر از استرس بی قانونی فساد و رشوه از اصلی ترین عامل مرگ و میر در اینده
فرهاد
۲۳:۲۲ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
بی عدالتی بی امیدی به اینده. کسب وکار بد زندگی پر از استرس بی قانونی فساد و رشوه از اصلی ترین عامل مرگ و میر در اینده
ناشناس
۲۲:۲۱ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
عامل اصلی یاد تون رفته فشار عصبی ناشی از هزینه های غیر متعارف
ناشناس
۲۱:۳۱ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
مهم ترینش آلودگی هواست
ناشناس
۲۱:۳۱ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
یکی از عوامل به نظر من تحقیر هست