این پژوهش که با جزئیاتی بیشتر در مجله هپاتولوژی منتشر شده، معلوم کرده است که افزایش مصرف گوشت قرمز و گوشتهای فرآوریشده، با افزایش احتمال بروز بیماری کبد چرب غیر الکلی یا NAFLD نیز همراه است.
بیماری کبد چرب غیر الکلی، اثری کبدی از عوارض نشانگان متابولیک یا سوختوساز، با التهاب و مقاومت به انسولینی است که محققان اظهار کردهاند مصرفکنندگان بیشتر گوشت، افرادی کمی جوانتر، عمدتاً مرد، با کالری و شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر، خوردوخوراک پرکالریتر، و مشخصات سوختوساز بدتری بودند.
پژوهشگران تاکید کردهاند در افرادی که مقدار زیادی گوشت پخته به روشهای غیر سالمی چون کبابی و گریلشده یا سرخکردنی میخورند، سطوح آمینههای هتروسیکلیک بالاتر است. این نوع آمینه، ترکیبی است که در گوشت پخته یافت شده و سبب ایجاد مقاومت انسولینی میشود.
افزون بر این، محققان متذکر شدهاند برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی، عواقبی چون احتمال افزایش ابتلا به سرطان، دیابت نوع ۲، و بیماریهای قلبی مزمن دور از انتظار نیست.
به گفته سرپرست این تحقیق، شیوه زندگی ناسالم بویژه در رژیم غذایی غربی، نداشتن فعالیت بدنی، مصرف زیاد فروکتوز و چربی اشباع نقشی مهم در توسعه و پیشرفت علائم ابتلا به NAFLD دارند.
منبع: سلامت آنلاین
انتهای پیام/