سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همزمان با آغاز سال جدید؛

حرم رضوی میزبان بزرگترین اجتماع نوروزی جهان بود

 ویژگی‌های خاص ایرانیان این است که سنت‌های ملی خود را با معنویت و روح دین گره می‌زنند و نوروز را با حضور در مضاجع شریف اهل بیت (ع) آغاز می‌کنند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، حرم مطهر رضوی به عنوان قطعه‌ای بهشت الهی در کره خاکی، به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های فرهنگی و مذهبی جهان اسلام در ایام نوروز میزبان خیل عظیمی از زائرانی است که از اقصی نقاط ایران اسلامی عاشقانه خود را به حرم مطهر رسانده اند تا آخرین روز‌های سال ۹۶ و نخستین روز‌های سال جدید را در کنار این آستان ملکوتی تجربه کنند.
 
در لحظات سال تحویل مشهدالرضا و حرم مطهر رضوی حال و هوای دیگری داشت و مشتاقان زیارت حضرت امام مهربانی‌ها و درک لحظه تحویل سال در کنار مرقد مطهر حضرتش ساعت‌ها قبل از تحویل سال خود را به بارگاه منور رضوی رساندند.

پوشش تصویری برنامه تحویل سال با ۷۴ نمایشگر

امسال نیز آیین تحویل سال با هماهنگی ستاد برنامه‌های نوروزی آستان قدس رضوی از ساعت ۱۵:۳۰ و با محوریت صحن جامع رضوی برگزار شد.
 
 به منظور بهره مندی همه زائران ویژه برنامه تحویل سال نو، توسط ۷۴ نمایشگر پهن پیکر نمایش داده شد و صوت مراسم نیز به صورت سراسری در کلیه فضا‌ها پخش گردید.
 
با هماهنگی‌های صورت گرفته ویژه برنامه تحویل سال نو در حرم مطهر رضوی در دو بخش قبل و بعد از نماز مغرب و اجرا شد،
 
در بخش ابتدایی این مراسم پس از قرائت قران کریم توسط حامد علیزاده؛ قاری بین المللی حرم مطهر رضوی و قرائت صلوات خاصه، حمیدرضا برقعی شعرخوانی کرد و جدیدترین اثر گروه سرود «آوای رضوان» با حضور بیش از ۳۰ نوجوان با موضوع انقلاب اسلامی، ایران و شهدا به سه زبان ایرانی، آذری و عربی اجرا شد.

گروه آوای رضوان در این اجرا با لباس محلی قشر‌های مختلف مردم میهن عزیزمان بر روی صحنه آمدند و جلوه زیبایی از لباس سنتی ایرانی را به نمایش گذاشتند.

در ادامه ویژه برنامه تحویل سال ۹۷، حجت الاسلام محسن قرائتی با اشاره به اینکه مؤمنان باید پیوسته یاد نعمت‌های الهی باشند، اظهار کرد: قدرشناسی یکی از آداب مهم است که نباید آن را فراموش کرد، اگر کمی به خلقت خویش دقت کنیم به این درک می‌رسیم چقدر باید قدردان خدای متعال باشیم.

وی با اشاره به اینکه پس از شناخت خدا باید به شناخت اهل بیت (ع) روی آورد و قدردان این نعمت عظیم الهی بود، خاطرنشان کرد: این بزرگواران چنان مقام والایی دارند که اگر آن‌ها نبودند ما هرگز هدایت نمی‌شدیم.

به گفته این مفسر قرآن کریم، قرآن نور و هدایت است، اما بدون اهل بیت (ع) نمی‌توانیم در راه هدایت گام برداشت، لذا باید قدردان این نعمت باشکوه بود.

حجت‌الاسلام و المسلمین قرائتی گفت:آدمی می‌تواند برای بسیاری از چیز‌ها متشکر و قدردان باشد. برای یک هدیه، برای یک حرکت دوستانه، برای زیبائی طبیعت، برای امنیت کشور، برای بدست آوردن دوباره سلامتی، برای نور خورشید و ... هر چه که ما شکرگزارتر باشیم، دلائل بیشتری هم برای شکرگزاری خواهیم یافت.

در ادامه این برنامه که به نماز مغرب منتهی شد، خادمان بارگاه منور رضوی با به دست داشتن چوپ‎پر عموم زائران را برای نظم بخشی به صفوف نماز جماعت راهنمایی کردند و بیش از هزار و ۴۰۰ خادم‎یار فرهنگی مسئولیت نظم و تنظیم صفوف نماز در بیش از ۲۰ نقطه از اماکن متبرکه رضوی را برعهده داشتند.

در صحن جامع رضوی نیز آخرین نماز جماعت سال ۹۶، به امامت آیت الله محمد امامی کاشلانی اقامه شد.

بعد از اقامه این نماز باشکوه، همه زائران در آخرین دقایق سال ۹۶، با زمزمه دعای توسل که توسط مهدی سماواتی قرائت شد، به چهارده معصوم (ع) متوسل شدند و با واسطه قرار دادن آن‌ها به درگاه خداوند، حاجات خود را از خداوند طلب کردند.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی در این مراسم ضمن خوش آمدگویی به کلیه زائران و میهمانان حرم مطهر حضرت رضا (ع)، نوروز ۹۷ را بهار طبیعت و عبادت و زیارت دانست و گفت: ماه رجب بهار عبادت و بندگی انسان است و در این ماه زیارت معصومین (ع) به ویژه حضرت رضا (ع) توصیه شده است.

وی خطاب به زائران حرم مطهر رضوی افزود: زیارت برای ظرفیت‌سازی انسان است لذا سعی کنید با حضور در کنار حجت خداوند، ظرفیت وجودی خود را آنچنان بالا ببرید که به احسن حال صعود کنید.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی گفت، آستان قدس رضوی، دانشگاه بزرگی است و معلم این دانشگاه حضرت رضا (ع) هستند و متن زیارت این دانشگاه زیارت جامعه کبیره آموخته امام هادی (ع) است.
 
انتهای پیام//ا.س
برچسب ها: نوروز ، اماکن مذهبی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.