سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرح توقف حمایت آمریکا از عربستان در مجلس سنا رای نیاورد

بیشتر اعضای مجلس سنای آمریکا با طرح توقف حمایت آمریکا از ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی در جنگ یمن مخالفت کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری فرانسه، مجلس سنای آمریکا همزمان با حضور محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در این کشور با قطعنامه‌ای که خواستار قطع حمایت‌های واشنگتن از تجاوز نظامی عربستان به یمن بود، مخالفت کرد.

در یک رای‌گیری که به همین منظور برگزار شد، از مجموع 100 سناتور، 55 نفر (در برابر 45 نفر) به این قطعنامه رای منفی دادند.

باب کورکر عضو ارشد مجلس سنای آمریکا اعلام کرد که بهترین تصمیم این است که از طرح توقف حمایت آمریکا از ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی در جنگ یمن حمایت نشود. با این حال، وی گفت «برخی از اعضای مجلس سنای آمریکا ملاحظات خود را درباره رفتار‌های عربستان سعودی در یمن به ولی عربستان متذکر شدند.»

برنی سندرز عضو مجلس سنای آمریکا به عنوان یکی از حامیان اصلی این طرح اعلام کرد: «مشارکت آمریکا در جنگ باعث چنین فاجعه انسانی در این کشور شده است.»

وی در سخنان خود در نشست بررسی طرح توقف حمایت آمریکا از جنگ عربستان سعودی در یمن با غیرقانونی خواندن مشارکت آمریکا در این جنگ گفت: «کنگره آمریکا حق دارد درباره مشارکت در جنگ یمن تصمیم گیری کند.»

سه سناتور از دو حزب جمهوری خواه و دموکرات آمریکا شامل برنی ساندرز سناتور مستقل نزدیک به دموکراتها، کریس مورفی سناتور دموکرات و مایک لی سناتور جمهوری‌خواه محافظه‌کار افراطی خواستار بحث و رای گیری درباره این موضوع شده بودند.

آمریکا از سال 2015 از زمان ریاست جمهوری باراک اوباما حمایت‌های اطلاعاتی، دیده بانی، سوخت رسانی در حال پرواز و همچنین حمایت‌های تدارکاتی از نیروی به اصطلاح ائتلاف عربی در یمن به عمل می‌آورد. اما برخی سناتور‌های آمریکایی از جمله سه نفر یادشده بر این عقیده هستند که دخالت نظامی آمریکا در مناقشه یمن غیرقانونی است و پنتاگون برای این کار از کنگره مجوز نگرفته است.

طبق قانون اساسی آمریکا، کنگره باید درباره ورود این کشور در یک جنگ تصمیم گیری کند. اما در عمل روسای جمهور آمریکا درباره استقرار نیرو‌های نظامی کشورشان بدون مجوز کنگره تصمیم گیری می‌کنند. این اولین بار است که سنای آمریکا تلاش می‌کند نیرو‌های نظامی این کشور را از جنگی که برای ورود به آن مجوز کنگره را نگرفته اند، وادار به خروج کند.

برنی ساندرز اعلام کرد: «حرف ما این است که کنگره آمریکا اعلام جنگ نکرده و مجوز استفاده از نیروی نظامی آمریکا را در این مناقشه نداده است. در واقع ورود آمریکا به مناقشه یمن بدون مجوز و بنابراین خلاف قانون اساسی است و به همین دلیل، حمایت‌های آمریکا از ائتلاف سعودی در یمن باید متوقف شود. »

شمار زیادی از نمایندگان آمریکا از دو حزب دموکرات و جمهوری خواه با مداخله نظامی آمریکا در مناقشه سوریه و دیگر نقاط جهان مخالفت می‌کنند و معتقدند مجوز استفاده از نیروی نظامی که پس از حملات یازدهم سپتامبر بر ضد القاعده در کنگره آمریکا تصویب شد، دیگر نباید به اجرا گذاشته شود.

به گفته سندرز، جنگ یمن که زمینه را برای تقویت حضور گروه‌های افراط گرا و تروریست از جمله القاعده در این کشور فراهم کرده تا کنون بیش از ده هزار کشته و دست کم ۳ میلیون آواره بر جا گذاشته است.

در مارس سال 2015 ائتلافی از کشور‌های عرب به سرکردگی عربستان سعودی برای حمایت از دولت مستعفی یمن مداخله نظامی خود را در این کشور آغاز کرد، اما این ائتلاف به رغم به بارآوردن تلفات زیاد در میان غیرنظامیان یمنی که اعتراضات شدیدی را نیز در جامعه بین المللی برانگیخته، موفقیتی به دست نیاورده است.

 

انتهای پیام/

مخالفت سنای آمریکا با قطع حمایت واشنگتن از عربستان در جنگ یمن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.