سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اولین سرماخوردگی در نوزاد چه علائمی دارد و راه درمان آن چیست؟

درمان سرماخوردگی در نوزاد نیازمند مراقبت های بخصوصی است اما در اغلب موارد سرماخوردگی مسئله ای جدی نیست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان : سیستم ایمنی بدن یک نوزاد تازه متولد شده، در حال تکامل است، نوزاد قبل از کامل شدن سیستم ایمنی بدنش، ممکن است به ویروس هایی مانند سرماخوردگی مبتلا شود.

سرماخوردگی در نوزادان تازه متولد شده کمتر رایج است و دلیل آن این است که این نوزادان از زمانی که در رحم مادر بوده اند ایمنی لازم برای اینگونه ویروس‌ها را از مادرشان کسب کرده اند اما با رشد سن و پس از گذشت ۶ ماه از تولد آن ها احتمال ابتلا به سرماخوردگی در آن ها افزایش می یابد.

از دید مادر، ابتلای فرزندش به سرماخوردگی ترسناک به نظر می رسد، اما این بیماری ها برای کمک به بدن نوزاد برای مقابله با ویروس هایی که باعث سرماخوردگی می شوند بسیار حیاتی است.

نوزاد تا قبل از تولد یک سالگی اش ممکن است به دفعات مکرر سرماخوردگی را تجربه کند، البته ابتلای نوزاد به سرماخوردگی علایم بسیاری دارد که با توجه به بروز این علایم می توانید متوجه سرماخوردگی فرزندتان شوید و برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید.

درمان سرماخوردگی در نوزاد نیازمند مراقبت های بخصوصی است اما در اغلب موارد سرماخوردگی مسئله ای جدی نیست.

علائم سرماخوردگی نوزادان:
نوزادی که به سرماخوردگی ابتلا پیدا کرده، ممکن است ترشحات بینی اش بیش از حد زیاد شده و آن را طی چند روز به صورت ترشحات سبز، زرد غلیظ بینی نشان دهد، افزایش ترشحات بینی را به صورت آبریزش بینی هم می توانیم ببینیم.

تب نوزاد نیز یکی دیگر از علایم سرماخوردگی نوزاد است.

نشانه های دیگر سرماخوردگی در نوزادان عبارتند از:
عطسه

سرفه

بداخلاقی و بی حالی نوزاد

کاهش اشتها

التهاب چشم ها

مشکل در خوابیدن نوزاد

البته علایم سرماخوردگی شبیه برخی از بیماری های دیگر مانند خروسک و یا سینه پهلو در نوزادان است و در صورت مشاهده این علایم باید با یک متخصص اطفال تماس بگیرند.

پزشک با بررسی این علایم بیماری را تشخیص داده و والدین را از نگرانی نجات می دهد، سپس والدین یا پرستار توصیه های پزشک را انجام داده و آرامش را به نوزاد برمی گردانند.

آیا مسئله جدی تری هم وجود دارد؟؟
در حالی که بسیاری از علایمی که در بالا گفتیم، در اختلالات گوناگون رایج و مشترک هستند، اما نوزادانی که به ویروس هایی نظیر آنفولانزا ، خروسک و یا سینه پهلو مبتلا شده اند اغلب علایم دیگری خواهند داشت.

آنفولانزا

نوزاد مبتلا به آنفولانزا ممکن است علایم سرماخوردگی را نیز داشته باشد، اما در کنارآن اغلب نشانه های دیگری مانند استفراغ، اسهال یا تب شدیدتر نیز خودنمایی می کنند.

در اغلب موارد نوزدای که دچار آنفولانزا هستند بیمار تر از نوزادانی هستند که سرماخوردگی دارند..

خروسک

خروسک در ابتدا علایمی مانند سرماخوردگی دارد اما به سرعت وضع بدتر شده و علایم خیلی شدید می شوند. بچه ممکن است سرفه های خشک شدیدی داشته باشد. بچه مبتلا به کروپ یا همان خروسک ممکن است تنفسش با مشکل مواجه شود و چون این بیماری موجب تورم حنجره می شود، ممکن است صدای کودک بگیرد و او بسیار بی قرار شود.

سرفه مزمن یا سیاه سرفه

سرفه مزمن و شدید که به سیاه سرفه معروف است، با عنوان سرماخوردگی آغاز می شود اما علایم آن پس از یک هفته شدت گرفته و تغییر می کنند. این سرفه ها به گونه ای هستند که کودک بلافاصله پس از سرفه نفس های عمیق می کشد و این نفس ها صدای دلهره آوری دارند.

کودک مبتلا به سیاه سرفه اغلب پس از سرفه، استفراغ می کند و یا به طور جدی تر با مشکل در تنفس مواجه می شود. سیاه سرفه یک بیماری جدی است و نیاز به مراقبت های پزشکی فوری دارد.

ذات الریه (سینه پهلو)

نوزادان نسبت به بزرگسالان بیشتر در معرض ابتلای به پنومونی یا سینه پهلو هستند. در اکثر موارد پنومونی به صورت سرماخوردگی عادی یا سرفه شدید خودش را نشان می دهد، اما عفونت‌ های باکتریایی بدون وجود علائم سرماخوردگی در مراحل اولیه شروع می‌ شود.

رشد علایم و شدیدتر شدن بیماری می تواند به سرعت اتفاق بیفتد، به همین دلیل مهم است که به یک پزشک متخصص اطفال برای تشخیص مناسب مراجعه کنید.

علائم پنومونی عبارتند از:
استفراغ

تعریق زیاد نوزاد

تب بالا

التهاب و سرخ شدن پوست

سرفه های شدید

حساسیت های شکمی

همچنین نوزادان مبتلا به پنومونی، ممکن است دچار مشکلات تنفسی شوند. این مشکلات تنفسی ممکن است یا به صورت تنفس های پی در پی و سریع و یا سختی در نفس کشیدن باشد. در برخی موارد نیز انگشت ها و لب های نوزاد کبود می شود که این نشانه کمبود اکسیژن و نیاز به فوریت های پزشکی می باشد.

خطرات و پیشگیری ها
در حالیکه نوزادان اغلب در معرض ابتلا به سرماخوردگی هستند، در مورد نوزادانی با سن بیشتر و یا بچه های کوچک ، خطر بیشتری برای مبتلا شدن به سرماخوردگی وجود دارد، چرا که بدن آن ها هنوز نمی تواند در برابر ویروس های سرماخوردگی از خود مقاومت نشان دهد. عواملی مانند قرار گرفتن نوزاد در معرض بچه های بزرگتر و یا افراد سیگاری، نیز می تواند این خطر را افزایش دهد.

ویروس هایی که عامل سرماخوردگی هستند، می توانند از طریق هوا و یا تماس با فرد سرماخورده پخش شوند. تماس نوزاد با فردی که سرماخورده است، به راحتی می تواند موجب آلوده شدن نوزاد به ویروس سرماخوردگی شود.

بهترین راه برای کمک به نوزاد برای کمتر قرار گرفتن در معرض سرماخوردگی را در قسمت زیر مطرح کرده ایم، این موارد عبارتند از:

شستشوی منظم دست های شخصی که با نوزاد در تماس است.

دور نگه داشتن نوزاد از افراد سرماخورده و یا محیط اطراف این افراد.

محدود کردن مواجهه نوزاد با جمعیت.

تمیز کردن منظم اسباب بازی ها و سطوح.

نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، به موجب آنتی بادی های موجود در این شیر، ممکن است نسبت به نوزادانی که شیر خشک می خورند، کمتر به سرماخوردگی مبتلا شوند چرا که بدن این نوزادان راحت تر قادر به مبارزه با عفونت ها هستند.

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنیم؟
تب یکی از اولین دفاع های کودک در برابر عفونت هایی مانند سرماخوردگی است. در نوزادان کمتر از ۳ ماه، تب بیش تر از ۳۷.۷۷ درجه سانتی گراد، و در نوزادان کمتر از ۶ ماه، تب ۳۸.۳ درجه سانتی گراد نشانه ای برای مراجعه به پزشک است.

نوزادانی با سن کم، ممکن است حتی در صورت عفونت های جدی هم تب نکنند، پس اگر به نظرتان نوزادتان بیمار است ، حتی بدون نشانه تب باید به پزشک مراجعه کرده و مراقبت های پزشکی به سرعت آغاز شود.

در همه موارد، نوزادی که بیش از چند روز است که تب دارد و یا اینکه پس از یکی دو روز دوباره تب می کند نیز مراجعه به پزشک الزامی است.

در صورت مشاهده علایم غیر معمول زیر، نیز باید به پزشک مراجعه کنید:
مشکلات تنفسی

صدای سرفه و یا گریه عجیب نوزاد

علایم درد و یا ناراحتی های فیزیکی

مشکل در خوردن غذا یا بی اشتهایی

دانه ها و جوش های پوستی

استفراغ و اسهال نوزاد به صورت مداوم

در برخی موارد نیز، والدین و یا مراقبین نوزاد به سادگی احساس می کنند که نوزاد خوب به نظر نمی رسد، در صورتی که حتی در نشانه ها و علایم نوزاد تردید دارید بهتر است با زهم به دکتر مراجعه کنید.

سرماخوردگی در کودکانی که هنوز توانایی مقاومت در برابر ویروس ها را ندارند، موضوعی طبیعی است، اما در مورد نوزادانی که تازه متولد شده اند امری نادر است.

اجتناب از میکروب هایی که در محیط رشد کودک قرار دارند، غیر ممکن است و سرماخوردگی یک بیماری طبیعی است چون ممکن است هر کسی به آن مبتلا شود، از این رو بهترین کاری که والدین و یا مراقبین کودک می توانند انجام دهند این است که به کودکشان کمک کنند تا به راحتی از پس آن برآیند.

درست است که سرماخوردگی یک بیماری طبیعی است، اما ممکن است به بیماری های جدی تبدیل شود، بنابراین مراجعه به یک متخصص اطفال در هنگام ابتلای کودک به این ویروس ضروری است، به ویژه اگر کودک تب بالا و یا نشانه های دیگری داشته باشد. در نوزادان تازه متولد شده نیز، در صورت مشاهده علایم اولین سرماخوردگی تماس و مراجعه به پزشک امری ضروری است.

منبع: مجله سلامت
انتهای پیام/

سرماخوردگی در نوزادان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۴۵ ۲۵ آذر ۱۴۰۱
سلام بچه من ده روزشه سینش خس خس میکنه شبا سرفه میکنه دماغشم انگار بسته میشه بد نفس میکشه حالا چ کار کنم
ناشناس
۲۳:۵۷ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام بچه ی من ده روزه به دنیا آمده سرما خوردگی گرفته سرفه و استفراق می کند آیا جای نگرانی است
ناشناس
۰۳:۲۱ ۱۳ دی ۱۴۰۰
سلام خسته نباشید نوزاد ۲۰ روزه اش گلوش از دیروز خس خس می کنه احساس می کنم خلط داره سرفه هاش خیلی کم چکار کنم خوب بشه
زهرا
۲۳:۲۲ ۲۱ آبان ۱۴۰۰
پسرم نزدیک دوماهه از روز اولی ک از بیمارستان آوردمش خونه همینجوری بد نفس میکشه سینش خس خس داره وقتی گریه میکنه سیاه میشه نفسش بالا نمیاد بعضی وقتا هم عطسه میکنه تورو خدا بگیر من چی کار کنم مدفوعشم ار اون اول زرد رنگ بود الان تیکه ای
ناشناس
۰۸:۱۰ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
خواهر زاده من امروز که بیدار شد عطسه میکنه و بینیش میگیره دیگه هیچ علاعمی نداره ۴ ماهشه
ناشناس
۲۲:۴۳ ۱۵ آذر ۱۳۹۹
سلام نوزادمن ۳ماهش هست بیدارصدای خورخورازدماغش میادیکم سرفه های کوچیکم میکنه
ناشناس
۲۱:۵۲ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
سلام نوزاد من رنگ مدفوع ان سبز رنگ‌ هست خانمم حساس شده آیا نشانه سرماخوردگی است
ناشناس
۰۴:۰۰ ۲۹ فروردين ۱۳۹۹
سلام نوزاد من 3 ماهش نشده هنوز و چند وقتیه که سرفه های پراکنده داره .. مثلا یه روز اصلا سرفه نمیکنه و روز دیگه 3 یا 4 بار سرفه میکنه... هیچ علامتی هم نداره مثل تب و تنگی نفس و اسهال وخلط گلو و. .. پس دلیلش چیه؟؟
ناشناس
۲۱:۵۰ ۱۸ دی ۱۳۹۸
سلام پسری سه ماهو نیمه دارم فکر کنم سرما خورده,اسهال شده همراه با خلط در مدفوعش,سینش خس خس میکنه چکار کنم؟
ناشناس
۰۹:۲۱ ۰۴ دی ۱۳۹۸
پسر خواهرم سرماخورده بیتابی می‌کنه تب ندارم بینیشم آب میاد
سحر
۰۱:۲۶ ۰۲ دی ۱۳۹۸
پسرم۳ماهونیمشه،۵شب پیش تب کرد و اینکه گلوش خلط دارشدوبینیشم کیپ شد بردمش دکتر بهش آزیترومایسین خارجی داد،۴شبه ک میخوره ولی همچنان شب ک میشه دمایه بدنش میره بالا،نمیدونم دیگه چیکار کنم
سرماخوردگی رو هم از خواهرش گرفته
ناشناس
۲۳:۲۷ ۰۷ آذر ۱۳۹۸
س بچم ۱۷روزه ب دنیااومده سرما خورده این راه درمانش چیه
ناشناس
۱۶:۲۵ ۲۲ شهريور ۱۳۹۸
احتمالا به پروتئین گاوی حساسیت داره. مادر شیرده باید لبنیات را قطع کند و به دکتر مراجعه کنید چون خطرناک است
بنده خدا
۱۰:۳۳ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
سلام....بچه ی خواهرم یک ماه است که به دنیا اومده فکر کنم سرما خورده و چیزی که ادمو میترسونه نفس کشیدنشه که انگار داره خفه میشه ادم دلش میسوزه چیکار کنیم اخه
ناشناس
۲۱:۴۹ ۲۳ آذر ۱۳۹۸
بچه خواهرمنم همین حالت روداشت موقع سرفه کردن سیاه میشدحتی گفتن سیانوزگرفته بعدازیک ماه دکترتشخیص دادرفلاکس معده داره