سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک نشریه غربی بررسی کرد؛

تاثیرات انتخاب وزیر خارجه جدید آمریکا بر جنگ افغانستان

یک رسانه غربی نوشت انتصاب رئیس سابق سازمان سیا به عنوان وزیر خارجه جدید آمریکا ممکن است ابعاد اطلاعاتی و عملیات روانی جنگ افغانستان را پر رنگ‌تر کند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روزنامه «هیل»، روز دوشنبه هفته گذشته جنگ افغانستان در حالی وارد 6 هزارمین روز خود شد که به نظر می‌رسد پایانی برای خشونت‌ها در این کشور وجود ندارد، اما تحولات اخیر آمریکا اشاره بر آن دارد که سیاستگذاران آمریکایی ممکن است موفق شوند تا به تعادل بین حملات نظامی و عملیات اطلاعاتی در افغانستان دست یابند.

نویسنده با اشاره به «سن سو» ژنرال و استراتژیست چین باستان و کتاب وی تحت عنوان «هنر جنگ» نوشت: با توجه به انتصاب «مایک پامپئو» رئیس سازمان سیا به عنوان وزیر خارجه جدید آمریکا ترامپ ممکن است در نظر داشته باشد که استراتژی جنگی این ژنرال چینی را در افغانستان پیاده کند.

پیروزی در جنگ افغانستان بر این اساس استوار است که چطور می‌توان مخالفان مسلح را از داخل تخریب کرد و عملیات اطلاعاتی تنها راه رسیدن به این مهم است.

جنگ نامنظم

آمریکا در افغانستان با جنگی نامنظم روبرو است که پیروزی‌های تاکتیکی دستاورد قابل توجهی به حساب نمی‌آید و پیروزی قاطعانه استراتژیک چیزی است که نیروها باید در پی آن باشند.

جنگ افغانستان جنگی محدود است و متوسل شدن به حملات نظامی و عملیات رزمی مستقیم به تنهایی کمکی نخواهد کرد.

در عوض مانورپذیری، استراتژی و برنامه‌ریزی تاکتیکی مهم‌تر از استفاده از تجهیزات سنگین نظامی است. با این حال اگرچه جنگ افغانستان مستلزم عملیات اطلاعاتی است، اما اگر قرار باشد که در این جنگ پیروزی به دست آید باید به قسمت نظامی آن نیز توجه کرد.

به گفته سن سو ،نبوغ نظامی در «به دست آوردن صد پیروزی در صد نبرد» نهفته نیست بلکه بر پیروزی بر دشمن «بدون جنگیدن» قرار دارد؛ هنری که باید آن را فراگرفت و بر آن تسلط پیدا کرد.

هیل در ادامه با اشاره به «خسارت ثانویه» حملات نظامی یا تلفات غیرنظامیان نیز تصریح می‌کند اگرچه حملات نظامی مستقیم ممکن است به حذف شماری از مخالفان مسلح منجر شود، اما تلفات غیرنظامیان سبب خیزش توده‌های مردم علیه نیروهای خارجی می‌شود.

استراتژی جنگی در افغانستان باید زیرکانه و دیپلماتیک باشد و هنر نابودی دشمن از داخل نیز باید فراگرفته شود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.