سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های علمی؛

علت تیک‌های عصبی چیست؟ /ممنوعیت مصرف این خوراکی برای کودکان زیر ۲ سال/ ترفند‌هایی برای رهایی از چرت زدن 

پزشکان کمبود برخی از عناصر ضروری مانند منیزیم را در به وجود آمدن تیک‌های عصبی موثر می‌دانند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ حوزه کلینیک در نظر دارد تازه‌ترین دانستنی‌های پزشکی را در اختیار کاربران قرار دهد.

افزایش تیک‌های عصبی با استرس

جویدن ناخن٬ پلک زدن‌های مکرر٬ شکستن انگشت دست٬ پیچیدن مو‌ها به دور انگشتان از جمله تیک‌های عصبی هستند؛ علت چنین رفتار‌هایی چیست؟

روانشناسان معتقدند دلایل متعددی برای بروز تیک‌های عصبی وجود دارد؛ آن‌ها خستگی زیاد، استرس و فشار‌های روانی را از جمله مهم ترین دلایل تیک‌های عصبی می‌دانند؛ به عنوان مثال، استرس ناشی از مرگ عزیزان، استرس و ترس از  دست دادن کار یا استرس ناشی از مشکلات روزمره مثل ترافیک موجب می‌شود که فرد ناخودآگاه به این عادت‌های غلط روانی دچار شود.

علاوه بر موارد فوق٬ پزشکان کمبود برخی از عناصر ضروری مانند منیزیم را در به وجود آمدن تیک‌های عصبی موثر می‌دانند.

چشمانی آلوده با لنزهای چشمی 

افرادی که از لنز‌های چشمی استفاده می‌کنند، باید بدانند که عدم استفاده صحیح از این لنز‌ها موجب ایجاد آلودگی، رسوب میکروب، عفونت‌های شدید و قرمزی چشم‌ها می‌شود.

پزشکان معتقدند قرمزی چشم‌ها نشانه آلودگی لنز‌ها و نامناسب بودن آن‌ها برای چشم است.

بهترین راه برای جلوگیری از عفونت‌های چشمی در هنگام استفاده از لنز‌ها تمیز نگه داشتن لنز و ضد عفونی کردن دائمی آن‌هاست، همچنین مراجعه مستمر به چشم پزشک از اهمیت زیادی برخوردار است؛ گاهی نظر پزشک این است که استفاده از لنز‌های جدید یا لنزهای یک‌بار مصرف  ضروری است. 

خواص زنجبیل چیست؟

زنجبیل گیاهی محبوب در طب سنتی است که دارای کاربرد‌های زیادی مانند کاهش فشار و قند خون است؛ زنجبیل باعث برطرف شدن سوء هاضمه‌های مزمن شده و برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا یک خوراکی فوق العاده است.

با این وجود پزشکان توصیه می‌کنند برخی از افراد زنجبیل را مصرف نکنند؛ افرادی که سنگ کلیه دارند و یا افرادی که دارو‌های رقیق کننده خون مانند آسپرین مصرف می‌کنند همچنین کودکان زیر2 سال نباید از زنجبیل استفاده کنند.

همچنین خانم‌های باردار و شیرده و افرادی که از دارو‌های قلبی و دیابت استفاده می‌کنند باید برای استفاده از زنجبیل حتماً با پزشک متخصص خود مشورت کنند.

افزایش هوشیاری با دوش آب سرد

احتمالاً تاکنون شب‌هایی را پشت سر گذاشته‌اید که نتوانستید به‌خوبی بخوابید؛ خواب بی کیفیت در شب موجب می‌شود که فرد نتوانند در روز بعد کارایی لازم را برای انجام فعالیت‌های روزانه داشته باشد.

بهتر است بدانید که با رعایت چند نکته می‌توانید از کاهش کارایی و تمرکز ناشی از بی خوابی جلوگیری کنید.

یکی از این روش‌ها حمام آب سرد است؛ دوش آب سرد باعث می‌شود مغز بهتر کار کند و فرد عمیق‌تر نفس بکشد؛ تنفس عمیق موجب افزایش اکسیژن دریافتی و در پی آن گردش بهتر خون در بدن می‌شود.

علاوه بر این افرادی که  یک بی‌خوابی شبانه را تجربه کرده‌اند، بهتر است بیشتر در معرض نور طبیعی روز باشند؛ زیرا نور خورشید موجب کاهش ترشح هورمون خواب (ملاتونین) می‌شود.

گرچه کافئین در بسیاری از موارد باعث سرحالی افراد می‌شود، با این حال مصرف آن در هنگام صبح به دلیل سرکوب هورمون کورتیزول توصیه نمی‌شود؛ هورمون کورتیزول که به آن هورمون استرس نیز گفته می‌شود مسئول افزایش سطح هوشیاری در بدن است.

نکات ضروری درباره حجامت کردن

حجامت یکی از روش‌های خونگیری است که در طب سنتی سابقه هفت هزار ساله دارد.

حجامت موجب تخلیه مواد زائد خون مانند اوره و چربی اضافی می‌شود و در درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند غلظت خون بالا موثر است با این وجود متخصصان طب سنتی هشدار می‌دهند که حجامت کردن در دفعات زیاد موجب کم‌خونی و ضعف کبد می‌شود؛ میزان خونی هم که در یک حجامت از فرد گرفته می‌شود نباید بیش از ۸۰ میلی‌لیتر باشد.

پزشکان طب سنتی معتقدند بهترین زمان برای حجامت کردن  فروردین ماه است؛ به طور کلی هم مناسب‌ترین فصول برای حجامت کردن به ترتیب فصل بهار، فصل پاییز، تابستان و زمستان می‌باشد.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.