خردادماه امسال نخستین مخزن و سامانه اضطراری آبرسانی کشور به صورت آزمایشی در منطقه یک تهران به بهرهبرداری رسید و اسفندماه نیز مخزن دیگری در پارک شهر افتتاح شد.
وی، گفت: اجراشدن این موضوع منوط به انجام فازهای یک و ۲ مطالعات آبرسانی در شرایط اضطراری در تهران و انطباق این مخازن با شبکه توزیع آب است؛ به گونهای که هیرولیک شبکه و کیفیت آب ذخیرهشده کاملا کنترلشده و دارای استانداردهای کیفی باشد.
پرورش اضافه کرد: این کار به دلیل پیچیدگی و حساسیت موضوع نیازمند زمان کافی برای انجام مطالعات و دریافت تاییدیههای لازم مهندسی و مدیریتی از مراجع ذیصلاح از جمله شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران است.
به گفته پرورش دو مخزن به بهرهبرداری رسیده در تهران ۱۰۰هزار لیتر ظرفیت دارند و برای بروز حوادث غیرمترقبه طراحی شدهاند و در شرایط بحرانی در سه روز ابتدایی آب مورد نیاز حدود ۱۱ هزار نفر را تامین میکنند و مکانیابیها به صورتی انجام شده تا در سه روز ابتدایی حادثه که اغلب آبرسانی به شهرها دچار مشکل است، هر شخص در فاصله نهایت ۱۰۰۰ متری بتواند به این مخازن دسترسی داشته باشد.
آبفای استان تهران تا کنون جلساتی را با شهرداری و شورای شهر بهویژه کمیته محیط زیست داشته است و آنها نیز برای کمک به تامین منابع مالی برای انجام این پروژه قول مساعد دادهاند.
به تازگی کلیات طرح آبرسانی اضطراری تهران با حضور زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون ایمنی و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران تصویب شده است.
صدراعظم نوری در این جلسه اظهار امیدواری کرد که پیشنویس لایحه طرح آبرسانی اضطراری تهران با تشکیل کارگروه ویژه آب تا فروردین ماه نهایی و برای تصویب در صحن شورای اسلامی شهر تهران در اردیبشهتماه سال آینده با قید فوریت ارائه شود.
طرح آبرسانی اضطراری تهران از امسال وارد فاز عملیاتی شده است و انتظار میرود به دنبال تصویب این طرح در شورای اسلامی شهر تهران از سال آینده با شتاب بیشتری ادامه یابد.
انتهای پیام/