سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حاضری خورها در معرض سرطان روده

یک متخصص جراح عمومی گفت: افرادی که مصرف فست‌فودها را به طور متوالی در وعده‌های غذایی خود جای می‌دهند، در معرض خطر ابتلا به سرطان روده هستند.

جواد سلیم زاده متخصص جراحی عمومی در گفت و با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص غذاهای فست فود و مضرات آن اظهار كرد: غذاهای پر رنگ و لعاب که افراد را به سمت مغازه‌های فست فود می‌کشاند؛ شروعی برای یک بیماری خاموش است، میزان بالای روغن مصرفی و گوشت های فرآوری شده در این غذاها سلامت انسان‌ها را تهدید می‌کند.

این متخصص جراحی عمومی با اشاره به اينكه روده يكی از بافت‌های مهم در بدن است گفت: روده بزرگ بخشی از دستگاه گوارش انسان است که بین روده باریک و مهره قرار دارد و کار اصلی آن هدایت مواد هضم نشده به خارج از بدن است.

 سلیم زاده با بیان اینکه رشد غیر طبیعی قسمتی از اندام‌ها بدن باعث آسیب به بافت‌ها می شود، گفت: وقتی سلول‌ها به طور غیرطبیعی در بخشی از روده باریک رشد می کنند، به بافت‌های دیگر بدن حمله و تکثیر پیدا می‌کنند و در نهایت سرطان روده بزرگ پدید می‌آید.

7 هزار ایرانی سرطان روده دارند

وی در خصوص سرطان روده که یکی از سرطان‌های شایع است و در ایران آمار بالای دارد، اظهار کرد: بیش از ۷ هزار نفر در ایران مبتلا به سرطان روده هستند و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۰۹ به ۱۴ هزار نفر برسند.

این متخصص جراحی عمومی با اشاره به اینکه دربسیاری از فست فودها از گوشت‌های فرآوری شده استفاده می‌شود، خاطر نشان کرد: افرادی که در وعده‌های غذایی خود از فست فودها استفاده می‌کنند به دلیل مواد افزودنی موجود در گوشت های فرآوری شده؛ در معرض خطر ابتلا به سرطان روده هستند.

سلیم زاده با بیان اینکه در بیماری سرطان روده انتقال وراثتی هم می‌تواند موثر باشد، مطرح کرد: اگر پدر، مادر و برادر دچار سرطان باشند، افراد دیگراین خانواده هم در معرض ابتلا به سرطان روده هستند.

علائم سرطان روده

وی در خصوص علائم سرطان روده گفت: علائم این بیماری ممکن است شبیه به علائم بیماری‌هایی مانند عفونت‌ها، تب، بواسیر و بیماری‌های التهابی روده باشد؛ سرطان در برخی افراد دو تا سه برابر افراد دیگر جامعه است برای مثال کسانی‌ که دچار یبوست، خونریزی مقعد هستند؛ اما افرادی که به اندازه کافی سبزیجات، میوه، فیبر فراوان، نان سبوس دار، شیر و لبنیات استفاده می‌کنند کمتر در معرض سرطان روده قرار می‌گیرند.

سلیم زاده در خصوص درمان سرطان روده بزرگ گفت: درمان سرطان روده بزرگ بسته به نوع آن، پیشرفت بیماری، مکان بیماری، سن بیمار، وضعیت سلامت فرد متغیر است که توسط پزشک متخصص تشخیص داده می‌شود؛ معمول‌ترین شیوه‌های درمان سرطان روده بزرگ جراحی،  شیمی درمانی و پرتو درمانی است که بعد از تشخیص قطعی آغاز می‌شود.

این متخصص جراحی عمومی یاد آور شد: چاقی، مصرف الکل، استفاده از مواد مخدر به عنوان عوامل خطرناک در پیشرفت سرطان روده شناخته شده هستند و آسپرین در پیشگیری از ایجاد پولیپ‌های آدنوماتوز روده بزرگ و راست روده، در افرادی که مبتلا به سرطان هستند، مفید است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبارسلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.