سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هزینه‌های زیر آبی برای آینده سازی در واترپلو

هزینه‌های انجام شده در راه اندازی «لیگ واترپلو زیر ۱۷ سال» اگر چه امروز بازتابی ندارد، اما در آینده سود آن به جیب ورزش ایران خواهد رفت.

به گزارش خبرنگار پایه و آبی گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان فدراسیون های ورزشی به عنوان بالاترین مرجع رسیدگی به رشته های ورزشی باید طبق اساس نامه فدراسیون های ورزشی آماتوری کشور به گزینش ورزشکاران نخبه و طراز اول به منظور تشکیل تیم های ملی در رده‌های سنی مختلف، کشف و جذب استعدادها و تقویت آن ها از طریق تشکیل اردو و برنامه‌های منظم ورزشی و فرهنگی اقدام کنند.

در راستای این وظیفه که قانون برعهده فدراسیون ها گذاشته است فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو با ابتکار عمل، 3 سالی است که برگزاری مسابقات لیگ واترپلو زیر 17 سال را آغاز کرده است. لیگی که با استقبال چشم گیر تیم های شرکت کننده روبرو است و در سال 96 با حضور 21 تیم برگزار شد. حضور پرشور تیم های شرکت کننده در لیگ زیر 17 سال برای این رشته ورزشی که خانواده کوچکی دارد بسیار خوشایند است و خبر از روزهای خوش واترپلو با پشتوانه جوان را می دهد. فدراسیون نیز با ارائه تسهیلاتی از جمله نگرفتن ورودی از تیم های شرکت کننده زمینه حضور همه تیم ها را فراهم کرده است.

نام اینگونه هزینه ها را باید زیر آبی گذاشت،  از این دیدگاه که چند سال آینده همین هزینه ها با سود فراوان از زیر آب ها بیرون می آید و آینده این رشته را تضمین خواهد کرد.

هزینه هایی که سرمایه گذاری برای آینده است

محسن رضوانی رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو درباره برگزاری لیگ زیر 17 سال گفت: یکی از اتفاقات خوب و بزرگی که در واترپلو رخ داد برگزاری این لیگ بود. لیگ زیر17 سال 3 سال پیش و در زمان نادر غفوری مسئول سابق کمیته فنی واترپلو با 9 تیم آغاز و درسال 96 با 21 تیم پیگیری شد. این تعداد تیم و بازیکن مطمئنا پشتوانه بسیار خوبی برای واترپلو خواهد بود.

او ادامه داد: بر اساس نظر کارشناسان لیگ زیر17 سال درسال 96 با سطح بسیار بالایی برگزار شد. رقابت میان 6 تیم بالای جدول بسیار نزدیک بود. استان های آذربایجان، یزد، خراسان و تهران نشان دادند پتانسیل خوبی دراین رشته دارند.

رضوانی افزود: در تلاشیم از سال آینده بر اساس تقویم آسیا و جهانی عمل کنیم و احتمالا رده سنی زیر 17 سال یک سال افزایش و یا یک سال کاهش می یابد تا این لیگ بر اساس مسابقات آسیایی و جهانی برگزار شود.

رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو درباره تسهیلاتی که فدراسیون به تیم های شرکت کننده ارائه می دهد اضافه کرد: به هیچ وجه از تیم ها برای حضور در مسابقات اخذ نمی شود. هزینه های جانبی مسابقات از بودجه بخش استعدادیابی فراهم شده است. نگاه فدراسیون به این لیگ صد درصد حمایتی است. معتقدیم برگزاری لیگ زیر17 سال هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است.

رضوانی درباره خروجی لیگ زیر 17 سال بیان کرد: چند استعدادیاب از سوی کمیته فنی واترپلو برای رصد کردن این رقابت ها انتخاب شدند. بازیکنان منتخب به اردوی ملی دعوت می شوند تا در صورت فراهم بودن شرایط درمسابقات آسیایی حضور داشته باشند.

او درباره نقش حامیان مالی در معرفی و دیده شدن این رده سنی خاطر نشان کرد: حامی مالی بر اساس فضای اقتصادی در ورزش ورود می کند. اما امروز با توجه به وضعیت اقتصادی حضور حامیان مالی دشوار شده است.

تلنگری برای بازیکنان و مربیان!

وحید رضایی مربی تیم ملی واترپلو درباره امتیازات برگزاری لیگ زیر17 سال اظهار کرد: برگزاری این لیگ ضمن افزایش انگیزه بازیکنان باعث می شود آن ها در طول سال با برنامه و هدفمند پیش بروند. مربیان نیز سعی می کنند خود را به روز نگه دارند و بازیکنان را در مرحله تمرین نگه دارند.

او درباره خروجی این لیگ برای آینده واترپلو افزود: بعد از کمیت می توان به کیفیت هم رسید. آن چه که در این لیگ اهمیت دارد ایجاد یک تیم ملی دیگر و طراحی یک سیستم برای آینده واترپلو است. سیستم به ابزار نیاز دارد و ابزار آن بازیکنان و مهارت آن هاست. از میان بازیکنان حاضر در لیگ زیر 17 سال چند نفر برای حضور در اردوی تیم ملی بزرگسالان دعوت شده و در ادامه برای تشکیل بدنه تیم ملی جوانان انتخاب می شوند.

مربی تیم ملی واترپلو با ارائه راهکاری برای برگزاری هر چه بهتر این رقابت ها  ادامه داد: با توجه به آن که بازیکنان حاضر در لیگ زیر 17 سال همگی محصل هستند، لازم است این رقابت ها در تابستان برگزار شود. به علاوه این که می توان در 6 ماهه دوم سال مسابقاتی درقالب جشنواره برگزار کرد.

رضایی درباره نقش حامیان مالی در این رده اضافه کرد: حامیان مالی به دنبال نتیجه و پخش هستند. لازمه کسب نتیجه و پخش تلویزیونی نیز پول است. متاسفانه بودجه ای هم وجود ندارد به همین دلیل تمام فشار برای کسب نتیجه بر روی بازیکنان و مربی است.

پخش تلویزیونی عصای دست واترپلو

علی محب مسئول کمیته فنی واترپلو گفت: در این دوره از لیگ زیر 17 سال 21 تیم حضور داشتند. چنین ظرفیتی در واترپلو نیاز به دیدن شدن دارد. پخش تلویزیونی در این موضوع کمک بسیار خوبی به این رشته خواهد کرد. با معرفی ورزش های مفرح آبی از جمله شنا که در دین اسلام نیز سفارش شده است، خانواده ها برای حضور فرزندانشان در این رشته ها ترغیب خواهند شد.

محب در پاسخ به این سوال که آیا زیر ساخت ها موجود جوابگوی علاقمندان ورزش های آبی خواهد بود یا خیر اظهار کرد: استخرهایی برای جذب و هدایت علاقمندان وجود دارد. امیدوارم در آینده تعداد آن ها بیشتر شود.

راه درازی که استعدادیابی در پیش دارد

 اجرای طرح های استعدادیابی در هر رشته ای مطلوب است اما آن چه که اهمیت دارد آن است که این طرح ها چگونه اجرا شوند. مطمئنا مشکلاتی در  اجرای برنامه ها پیش خواهد آمد و یا پیش بینی ها درست از آب درنمی آیند. به طورمثال می توان به عدم تمایل حامیان مالی برای ورود به واترپلو اشاره کرد. اگر حامی مالی نباشد امکانی هم برای حضور واترپلوئیست های نوجوان و جوان فراهم نخواهد شد. هیات های استانی سال هاست با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می کنند و دربسیاری از مواقع از پس هزینه های جاری خود نیز برنمی آیند چه برسد به آن که تیمی تشکیل بدهند و آن ها را با همه هزینه های جانبی راهی تهران کنند تا در رقابت ها حضور یابند. به همین دلیل لازم است فدراسیون جذب حامی مالی و پخش تلویزیونی را در اولویت کاری خود قرار دهد.

یکی از دردهای بزرگ رشته های آبی در استان ها نبود استخر است. چطور می توان بدون وجود حتی یک استخر در برخی استان ها استعدادها را کشف کرد. نبود استخر، هر سه رشته واترپلو، شنا و شیرجه را تحت تاثیر قرار داده است به طوری که کمتر استانی را پیدا می کنید که در هر سه رشته فعال باشد. ضمن این که شاید استعدادها در مناطقی خفته باشند که فاقد استخر و یا حتی دریاست. به همین دلیل لازم است استعدادها با امکاناتی که در اختیار شهرستان ها گذاشته می شود و طبق برنامه شناسایی شوند.

نمی توان از این نکته چشم پوشی کرد که بخش استعدادیابی یکی از مظلوم ترین بخش هاست و به نام کشف استعدادها پول های زیادی در بخش های نامربوط هزینه می شود. به همین جهت این حوزه نظارت های بیشتری را می طلبد. با حفظ همه این شرایط لیگ زیر 17 سال واترپلو می تواند ابتکار خوبی باشد که شرط بهره دهی آن استمرار و رها نکردن استعدادهاست. کشف استعدادها همراه با برنامه ریزی راهبردی که چندی است اهمیت آن میان اهالی ورزش چند برابر شده است مطمئنا به توسعه و تقویت ورزش قهرمانی منجر خواهد شد و رشته هایی را که در برابر غول هایی مانند فوتبال و والیبال توان دیده شدن ندارند را از بند قهرمان پروری به شیوه گلخانه ای آزاد می کند. کشف استعدادها و میدان دادن به آن ها سال هاست در دستور کار ورزش دنیا قرار گرفته است و از افت و خیز جایگاه کشورها درعرصه های مهم بین المللی از جمله المپیک جلوگیری می کند. امید آن که این دست برنامه ریزی ها نیز به رشد ورزش قهرمانی کشورمان ختم شود.

 انتهای پیام/

امتیازات برگزاری لیگ واترپلو 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.