بسیاری از میکروبها دراثر پخته شدن در دمای بالا از بین میروند. همچنین بهترین کاردر زمان مسافرت تهیه خوراک خانگی و خودداری از مصرف خوراکیهای تهیه شده درخارج از منزل است.
در زمان سفر به ویژه اگر به ماجراجویی در نقاط کم تراکم و روستایی میپردازید از خوردن خوراکهای محلی که از سلامت تهیه آن اطمینان ندارید خودداری کنید و با صرف کمی وقت خوراک خانگی برای خود و همراهانتان تهیه کنید.
با وجود خوشمزهتر بودن خوراکهایی که سرخ شده اند، پژوهشها نشان داده است خوراکهایی که پخته و کبابی میشوند از سلامت بالاتری برخوردار هستند ومیکروبهای بیشتری درآنها از بین رفته است.
در مصرف آب و سایر نوشیدنیها نیز احتیاط و همواره از آب سالم استفاده کنید. همراه داشتن بطری آب یا استفاده از آب معدنی استاندارد، جوشاندن آب، همراه داشتن قرص ضدعفونی کننده آب آشامیدنی، پرهیز از مصرف آب راکد چشمهها و رودخانه ها، خودداری از نوشیدن آب در زمان شنا در دریا و استخر میتواند مانع از ابتلا به بیماریهای انگلی، گوارشی در زمان مسافرت شود.
اگر میخواهید از خوراکهای تهیه شده در بازارچهها و رستورانهای سنتی محل مسافرت استفاده کنید، از آشپزخانه رستوران دیدن کنید، کارکنان بهداشتی باید در زمان تهیه خوراک دستکش به دست داشته باشند، همچنین از رستورانهایی که تعداد مشتریان کمی دارند خرید نکنید هرچند که برخی رستورانهای دارای مشتریان زیاد نیز کیفیت چندانی ندارند.
یکی از خطرناکترین خوراکیها که احتمال مسمومیت و ابتلا به بیماریهای مختلف دراثرمصرف آنها وجود دارد، لبنیات است. در زمان مسافرت ازمصرف مواد لبنی محلی مانند شیر، ماست، کشک، دوغ، بستنی، خامه و کره خودداری کنید، زیرا احتمال مسمومیت و یا ابتلا به تب مالت وجود دارد. اگر تمایل به مصرف مواد لبنی دارید، حتماً از محصولات مشهور که نشان تجاری آنها را میشناسید و دریخچال و دمای مناسب نگهداری شده اند استفاده کنید.
از مصرف یخ به همراه نوشیدنی خودداری کنید، زیرا امکان دارد با آب آلوده تهیه شده باشد.
از مصرف مواد غذایی مخصوص اهالی بومی منطقه ایی که به آنجا سفر کرده اید خودداری کنید، زیرا امکان دارد درآن خوراک از ادویهها یا مواد خوراکی استفاده شده باشد که شما به آن آلرژی داشته باشید.
اگر تمایل به مصرف میوه و سبزیجات دارید، حتماٌ آنها را به خوبی شسته و ضدعفونی کنید و پس از خشک کردن مصرف کنید، همچنین قبل و پس از مصرف مواد خوراکی دستهای خود را با آب و صابون به خوبی شسته وخشک کنید.
در زمان بروز مسمومیت فرد دچار حالتهایی، چون تهوع، اسهال، خستگی، تب، ضعف، از دست دادن آب بدن، هذیان و مواردی از این دست میشود. دراین حالت در سریعترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید و اقدامهای درمانی برای حفظ سلامت خود را انجام دهید.
پس از بهبود بیماری مسواک خود را به دور بیندازید، زیرا درمسمومیت احتمال زنده ماندن باکتریها برروی مسواک و ابتلای دوباره شما به بیماری وجود دارد.
منبع: thriftynomads
انتهای پیام/
توصیههای غذایی در زمان سفر