هاشمی گفت: در دنیا ایرانیهای زیادی در حوزه پژوهش داریم که باید وارد چرخه پژوهش شوند، در استفاده از ایرانیان خارج از کشور بخیل و سختگیر هستیم.
وی با اشاره به اینکه وقتی بودجه دارد تصویب میشود میبینید که احترام به علم در حد حرف میماند، تصریح کرد: با برنامههای معاونت تحقیقات وزارت بهداشت اتفاقات خوبی می افتد و اگر همین مسیر ادامه پیدا کند، توانستهایم چرخه تولید محقق را در کشور ایجاد کنیم.
وزیر بهداشت افزود: علی رغم اینکه شاید 60 درصد از مقالات ما ارجاع نداشته باشد ولی اینها همه تمرین است.
هاشمی با بیان اینکه تربیت محقق بزرگترین خدمت به کشور است، گفت: در دنیا ایرانی های زیادی در حوزه پژوهش داریم که افتخار آفرین هستند، باید آنها وارد چرخه پژوهش کشور شوند؛ متاسفانه در استفاده از ایرانیان خارج از کشور بخیل و سختگیر هستیم.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه امروز در مهمترین اجتماع وزارت بهداشت حضور داریم،گفت: امروز در بین بهترین ها در حوزه علم و دانش حضور داریم که موجب فخر و افتخار کشور و به دلیل حضور این دانشمندان در سطح منطقه رتبه نخست داریم.
وی ادامه داد: اگر در دانشگاه پژوهش نباشد مثل دنیایی است که در آن آب نیست و آموزش بدون پژوهش معنایی ندارد و نباید نشاط پژوهش را از دانشگاه ها بگیریم، زیرا دانشگاه ها به آموزش و پژوهش زنده اند؛ ارتش در دوران دفاع مقدس بسیار نقش آفرین بود و فداکاری های بسیاری را شاهد بودیم و به نظر من ارتش گمنام ماند و خرسندم که امروز از دریادار سیاری تعریف جالبی از امنیت شنیدم.
هاشمی عنوان کرد: ایران در شرایط منطقه ای ویژه ای قرار دارد و علی رغم همه ظلم ها در سه سال گذشته توانستیم افتخار آفرین باشیم، البته بخشی از ظلم ها داخلی بود، زیباترین تعاریف در مورد امنیت و پیشرفت علمی را از بیانات مقام معظم رهبری شنیدم و بر این اساس افتخار آفرینی ملت در گرو احترام به علم و عالم است.
وزیربهداشت با بیان اینکه قبول ندارم هر عضو هیئت علمی را که می پذیریم، باید استاد شود، گفت: متاسفانه به گونه ای پیش رفته ایم که فکر می کنیم هر عضو هیئت علمی باید استاد شود.
قاضی زاده هاشمی در ادامه خطاب به 620 دانشمند برتر کشور گفت: شما بخشی از فرزندان رشید کشور هستید و بسیاری از شما در دوران دفاع مقدس با جان خود از مرزهای کشور دفاع کردید و امروز در صحنه علمی افتخارآفرین هستید.
وی ادامه داد: شاید این مثال درستی نباشد اما شباهت هایی وجود دارد، در برخی مسابقات قرآنی قاریان مصری را کنار می گذارنند تا بقیه بتوانند رشد و رقابت کنند، در برخی رقابت های علمی نیز اگر برترین ها را کنار بگذاریم شاید فرصت بیشتری برای آموزش دادن و در عین حال ایجاد انگیزه و جرقه برای سایرین باشد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در این دوره کوهورت ها راه اندازی شد، گفت: برخلاف برخی ادعاها در مورد هزینه ها، این کوهورت ها موجب شد که پژوهش در دانشگاه ها و مناطق محروم شکل بگیرد.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه شما دانشمندان برتر بزرگترین خدمت را به کشور می کنید، گفت: شیرینی این شکل خدمت در این است که این دستاوردها به تلخی و سختی انجام می گیرد.
وی ادامه داد: ما در دنیا ایرانیان زیادی داریم که افتخار آفرین هستند و بسیار مهم است که بتوانیم آنها را وارد چرخه علم کنیم.
وزیر بهداشت افزود: وقتی به کشورهای مختلف سفر می کنیم، می بینیم که ایرانیان بسیاری علاقه مند هستند به ما در حوزه آموزش کمک کنند، اما در این حوزه کمی بخل و حسد داریم و اجازه نمی دهیم فرصت ها ایجاد شود.
قاضی زاده هاشمی گفت: در این زمینه در مقررات وزارت بهداشت نیز سختگیر هستیم و امیدوارم بتوانیم شرایطی ایجاد کنیم که با تعامل بتوانیم کارنامه غنی تری برای کشور رقم بزنیم و این موضوع جز با تلاش برای کاهش وابستگی ثروت آفرینی توسعه علم و دانش فارغ از حاشیه ها در کشور میسر نمی شود.
انتهای پیام/