با این حال، جزئیات این وضعیت اضطراری و اینکه این شرایط چگونه زندگی در این جزیره آسیایی را تحت الشعاع قرار خواهد داد، تاکنون اعلام نشده است. در سالهای گذشته و با رشد و گسترش گروههای بودایی تندرو، تنشها میان مسلمانان و بوداییان در این کشور بالا گرفته است.
مایتریپالا سیریسنا، رئیس جمهور سریلانکا، در پیامی در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: این فرمان «به وضعیت امنیتی نامطلوب در بخشهای خاصی از این کشور بهبود خواهد بخشید.» همچنین در پیام توییتری رئیس جمهور سریلانکا آمده است نیروهای امنیتی این کشور «قدرت لازم برای برخورد با عناصر بزهکار در جامعه و نیز بازگرداندن سریع شرایط عادی را کسب کرده اند.»
این بیانیه در حالی منتشر شده است که روز دوشنبه، گروههای تندروی بودایی به شهر کندی سریلانکا حمله کردند و دستکم 11 خانه و مغازه متعلق به مسلمانان را به آتش کشیدند. این حملات در حالی رخ داد که ادعا میشود روز پیش از آن، یک مرد بودایی به دست گروهی از مسلمانان کشته شده است. نیروهای پلیس در پی این حوادث، در شهر کندی محدودیت آمد و شد اعمال کردند.
در این میان، یک قانونگذار در پارلمان سریلانکا گفت این حملات «از جانب بیگانگان انجام شده است.»
وی اعلام کرد: «من به عنوان یک بودایی شرمنده ام. باید از مسلمانان عذرخواهی کنیم.»
مدتهاست میان اکثریت سینهالی سریلانکا که بیشتر آنها بودایی هستند و اقلیت تامیل که متشکل از مسلمانان، هندوها و مسیحیان هستند اختلافات شدیدی بوجود آمده است. همچنین آثار جنگ داخلی سریلانکا که از سال 1983 تا 2009 به طول انجامید همچنان در این کشور به چشم میخورد. در این جنگ داخلی، اقلیت تامیل در تلاش برای تشکیل کشوری مستقل بودند. در حالی که این اقلیت در جنگ پیروز نشد در سالهای اخیر شکاف مذهبی بزرگی میان این دو قومیت سریلانکا پدید آمده است.
انتهای پیام/