سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه: به نهادهای تسهیل‌گر در زمینه تولید محصولات استراتژیک نیاز داریم

مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه گفت: ما در کشور نیاز به نهادهای تسهیل گر در زمینه تولید محصولات استراتژیک داریم و دولت و مجلس باید در این زمینه کمک کنند.

به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان سردار مجید خراسانی مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران صبح امروز (یکشنبه 13 اسفند) در نشست خبری در محل مرکز حامی اقتصاد مقاومتی، کشاورزی و آبخیزداری با اشاره به دغدغه رهبر انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی، گفت: دو کار باید با همراهی مردم انجام شود. اول اینکه ریل‌گذاری اقتصادی را به سمت اقتصاد مقاومتی پیش ببریم و اولین کار حاکمیت و بخش خصوصی این است که ریل گذاری تغییر کند.

وی افزود: اگر نظام در بخش الگوسازی فعالیت کند، ده‌ها بخش دیگر هم از این الگو پیروی خواهند کرد و ما در حوزه محصولات استراتژیک باید اولویت بندی کنیم. اقتصاد یک کشتی است که مسیر خود را پیش می برد. موضوع مبارزه با قاچاق و رانت نمی‌تواند فراموش شود و این یک روزنه در کشتی اقتصاد مقاومتی است. اگر بخواهیم اقتصاد درست پیش برود باید تمام روزنه‌ها را ترمیم کرد.

سردار خراسانی گفت: بایستی در حوزه محصولات استراتژیک زنجیره تامین کامل شود. طراحی زنجیره کامل تامین در بخش های اقتصادی یک ضرورت است و یکی از دستاوردهای مرکز حامی همین است.

مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه با اشاره به اینکه بیش از 5 هزار گونه گیاهی در کشور داریم که 1700 گونه آن مختص ایران است، گفت: اما چون زنجیره تامین کامل نیست کشورهای اروپایی آن را به کارخانه‌های داروسازی می‌برند و دوباره به کشور ما بر می‌گردد. ما در مصرف اینها در کشور مشکلی نداریم بلکه یک مجموعه کارخانه استانداردسازی نیاز است که وجود ندارد.

وی افزود: ما باید به مردم جرات دهیم که حلقه‌های مفقوده را جبران کنند و اگر این ریسک را نمی‌پذیرند، حاکمیت در زمینه الگوسازی فعال شود و بعد کار را به مردم بسپارد. ما اقتصاد را یک کشتی وسط اقیانوس می‌دانیم که در مدیریت آن بانک‌ها، قاچاق و رانت می‌تواند آسیب رسان باشند که باید اصلاحی در این زمینه صورت بگیرد.

سردار خراسانی با بیان اینکه اولین گام ما بعد از تکمیل زنجیره، اولویت بندی است و جمع بندی ما در "مرکز حامی اقتصاد مقاومتی" این است که کشاورزی یکی از اولویت‌های ما است، اظهار داشت: از جمله محصولات استراتژیک مثل گوشت، روغن و گندم که بدون آنها کشور دچار مشکل می‌شود. شروع ساخت یک کارخانه استاندارسازی محصولات گیاهان دارویی را از ابتدای سال آینده شروع می‌کنیم که برای اولین بار در زمینه گیاهان دارویی است و قرارداد با کارخانه های داخلی و خارجی در حال انجام است. کل نیازمندی‌های در این زمینه بیش از 90 درصد از اروپا وارد می شود که تاسیس این کارخانه گام اساسی است.

مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه تصریح کرد: یکی از محصولات استراتژیک پروتیین و گوشت است و پیشنهاد ما به وزارت جهاد کشاورزی این است که با یک طراحی می‌توان کمبود گوشت را حل کرد و سالانه 120 هزار تن گوشت وارد می‌شود. طرح ما این است که زنجیره پرورش گوشت قرمز را اگر با کمک مردم درست انجام دهیم و تامین دام برای دامدار را تسهیل کنیم به تدریج واردات گوشت را جبران می‌کنیم. شرکت‌های تسهیل گر باید خوراک دام، بیمه و خرید و فروش آن را برعهده بگیرند.

وی افزود: منظور ما از مردم دامدارانی هستند که از 5 راس تا 50 راس توان نگهداری دارند و ما می‌توانیم با شرایط تضمینی دام را تحویل دهیم. با طراحی زنجیره تأمین گوشت و حمایت از دامداران خرد می‌توان از زحمات آنها در حوزه تامین استفاده کرد.

سردار خراسانی با بیان اینکه در زمینه دانه‌های روغنی تنها 7 درصد تولید داخل است، گفت: ما پیشنهادمان این است که کل کشت توسط مردم انجام شود و زنجیره تامین دانه‌های روغنی انجام شود و شرکت‌های تسهیل گر این کار را انجام دهند. ما بیش از نیاز کشور کارخانه روغن سازی داریم چون پول محصول استراتژیک مثل دانه روغنی را می‌گیرند و به جای تامین در داخل، واردات را تسهیل کردیم. متاسفانه می‌خواهند خرید تضمینی دانه‌های روغنی را تعدیل یا حذف کنند که این کار دامن زدن به واردات روغن و رانت است. از نمایندگان محترم می خواهم در حمایت از کشاورزان دقت کنند و باید در یک دوره 5 ساله مجلس دولت‌ها را به خرید دانه‌های روغنی ملزم کند.

وی افزود: دیگر پیشنهاد ما به جهاد کشاورزی اصلاح نژاد برخی دام‌ها و محصولاتی است که می توان بومی سازی کرد. بز یک دامی است که کمتر مورد آسیب است. مرکز حامی اقتصاد مقاومتی با کمک مرکز دام وزارت جهاد طرح اصلاح نژاد بز را در دستور کار دارد. با این کار دامداری که توان زیادی ندارد با چند راس می تواند شیر زیادی تولید کند.

مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه خاطرنشان کرد: دهه آینده دهه دانش بنیان است و رویکرد مرکز حامی در راستای تغییر ریل اقتصاد حرکت به سمت دانش بنیان است و اگر بتوانیم نقش مردم را پررنگ کنیم، یک الگوسازی موفق را انجام داده ایم. ما در کشور نیاز به نهادهای تسهیل گر در زمینه تولید محصولات استراتژیک هستیم و دولت و مجلس باید در این زمینه کمک کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.